Danes je blagajna odprta od 15:00 do 20:30 (za danes zaprto).

Kapitanka Nova Captain Nova

Maurice Trouwborst / Nizozemska / 2021 / 86 min / podnapisi, nizozemščina / 9+

Kapitanka Nova mora odpotovati v preteklost, da bi preprečila uničujočo okoljsko katastrofo. Toda potovanje ima nepredvidljive posledice - spet postane mlada in nihče več je ne jemlje resno. Pomaga ji le najstnik Nas. V napeti pustolovščini morata ubežati zasledovalcem in rešiti planet.

režija Maurice Trouwborst, scenarij Lotte TabbersMaurice Trouwborst, igrajo Anniek Pheifer, Bram Blankestijn, Dunya Khayame

festivali, nagrade Cinekid 2021 (najboljši film)

IMDb

vsebina
Leto 2050 je. Zemlja je postala suh in pust kraj. Izkušena vojaška pilotka Nova mora odpotovati v preteklost, da bi preprečila uničujočo okoljsko katastrofo. Potovanje skozi čas pa ima nepredviden stranski učinek – Nova spet postane mlada in kot dvanajstletnica strmoglavi v leto 2025. Med razbitinami jo najde najstnik Nas in se odloči, da ji pomaga. Že kmalu so jima za petami tajne službe. Nas in skrivnostno dekle bežita, pomaga jima Novin mali leteči robot. Priti morajo do odločevalcev in jih prepričati, naj ne dovolijo vrtanja na severnem polu, saj bo to pospešilo Zemljin propad. Ampak dveh najstnikov nihče ne jemlje resno. V napeti pustolovščini morata ubežati zasledovalcem in rešiti planet.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Novo na sporedu

Moonage Daydream Moonage Daydream

Brett Morgen

četrtek, 29. 09. 2022 / 20:30 / Dvorana

Film, ki se izmika žanrskim oznakam, nas odpelje na osupljivo avdiovizualno popotovanje skozi življenje in delo Davida Bowieja, enega najbolj plodovitih, vplivnih in neulovljivih umetnikov našega časa. Premiera na zadnjem festivalu v Cannesu.

Mala mama Petite maman

Céline Sciamma

petek, 30. 09. 2022 / 16:15 / Dvorana

Céline Sciamma je po Portretu mladenke v ognju ustvarila mojstrsko miniaturo o žalovanju, spominu ter skrivnostnih vezeh med materami in hčerami.

Vorteks Vortex

Gaspar Noé

petek, 30. 09. 2022 / 18:00 / Dvorana

»Življenje je kratka zabava, ki bo hitro pozabljena.« Film, posvečen »vsem tistim, ki jim bodo možgani razpadli prej kot srce«, je posnel Gaspar Noé (V praznino, Ljubezen, Vrhunec). Svetovna premiera v Cannesu.