Danes je blagajna odprta od 12:00 do 20:30 (za danes zaprto).
od 9. do 20. novembra 2022

Moj brat robot Robotbror

Frederik Meldal Nørgaard / Danska / 2022 / 84 min / podnapisi, danščina / 9+

Bližnja prihodnost. Vsak otrok ima svojega robotskega pomočnika. A nekaj vendarle manjka? Film bo predvajan le v sklopu festivala LIFFe, sekcija Kinobalon.

festivali, nagrade Zlín Film Festival 2022

IMDb

zgodba
Življenje na zemlji je končno v ravnovesju, podnebna kriza je rešena, ljudje živijo v harmoniji z naravo, pomagajo jim roboti. Alberta za dvanajsti rojstni dan dobi najboljše možno darilo: najnovejši model humanoidnega robota z imenom Konrad. Končno ji ne bo več nerodno pred vrstniki, ker jo v šolo spremlja oguljeni, medvedku podobni robot Robi. Konrad je videti kot čisto pravi deček. Pa je lahko tudi Albertin najboljši prijatelj?

iz prve roke
»Ključno je bilo, da ne ustvarimo distopične prihodnosti: ta je morala biti pozitivna in polna upanja. /…/ Naš cilj je bil, da ustvarimo obnovljeno, reciklirano prihodnost, trk različnih obdobji – sedemdesetih, osemdesetih, devetdesetih … Robbi je rezultat tega. Še bolj pomembno pa je, da Robbi predstavlja Albertino nedolžnost in čistost. Ujeta je med otroštvo in odraslost, je v težkem in negotovem obdobju življenja, zato jo privlačijo tisti bolj ‘kul’ vrstniki.«
– Frederik Meldal Nørgaard

Kinobalon na LIFFu 2022 - za šole in vrtce

Program za šole in vrtce med 9. in 20. novembrom 2022 na mednarodnem filmskem festivalu LIFFe

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Ne puščaj sledi Żeby nie było śladów

Jan P. Matuszyński

četrtek, 06. 10. 2022 / 17:15 / Dvorana

Resnični primer policijskega nasilja iz časa komunistične Poljske postane snov za mračno, napeto dramo, navdihnjeno s političnimi trilerji novega Hollywooda.

Moonage Daydream Moonage Daydream

Brett Morgen

četrtek, 06. 10. 2022 / 20:30 / Dvorana

Film, ki se izmika žanrskim oznakam, nas odpelje na osupljivo avdiovizualno popotovanje skozi življenje in delo Davida Bowieja, enega najbolj plodovitih, vplivnih in neulovljivih umetnikov našega časa. Premiera na zadnjem festivalu v Cannesu.

Snežni leopard La panthère des neiges

Marie Amiguet, Vincent Munier

petek, 07. 10. 2022 / 15:30 / Dvorana

Snežni leopard je veliko več kot vizualno čudovit film o eni najredkejših in najbolj izmuzljivih velikih mačk; opazovalni dokumentarec, v katerem je pot pomembnejša od cilja, z nami velikodušno deli užitek odkrivanja. Glasba: Warren Ellis in Nick Cave. Cezar za najboljši dokumentarni film.