Danes je blagajna odprta od 16:00 do 21:25 (odpre se čez 25 minut).
Kinobalon na Liffu 2022

Moj brat robot Robotbror

Frederik Meldal Nørgaard / Danska / 2022 / 84 min / podnapisi, angleški podnapisi, danščina / 9+

Bližnja prihodnost. Vse je zeleno, ljudje živijo v harmoniji z naravo. Nihče več ne izgublja časa z opravki, kot je kuhanje, otroci se v šoli učijo meditacije, zvečer pa se stene v sobi spreminjo v virtualno zvezdno nebo. Starši večino časa preživijo v virtualni resničnosti, vsak otrok pa ima svojega robotskega pomočnika.

režija Frederik Meldal Norgaard, scenarij Frederik Meldal Norgaard, po romanu Mortena Dürra / Based on a novel by Morten Dürr, fotografija Martin Top Jacobsen, glasba Povl Kristian, montaža Lars Wissing, igrajo Selma Iljazovski (Alberte), Philip Elbech Andresen (Konrad), Lars Brygmann (Robbi – glas/voice), Lise Baastrup (Tine), Kristian Ibler (Torben), producentka Jasmine Hermann Naghizadeh, produkcija Nimbus Film

festivali, nagrade Zlín Film Festival 2022

IMDb

zgodba
Dvanajstletna Alberta nima prijateljev. Sošolci se družijo v posebnem klubu, v katerega spustijo le tiste z najnovejšimi modeli robotskih pomočnikov, Albertin Robbi pa je že davno zastarel – ima obliko ogromnega plišastega medveda, stalno pripoveduje pravljice in želi z vsemi postati prijatelj. Potem pa za trinajsti rojstni dan Alberta prejme novega robotskega pomočnika Konrada. To je povsem nov model, ki je videti kot čisto pravi fant! Z najnovejšo tehnologijo je Alberta končno sprejeta med popularne sošolce. A Konrad prinese s sabo skrivnost, ki Albertina pričakovanja postavi na glavo.

o avtorju
Rojen 1976 na Danskem. Je igralec, scenarist in režiser. Iz scenaristike je diplomiral na Danski nacionalni filmski šoli. Ukvarja se tudi z gledališčem – je soustanovitelj in producent priznane gledališke skupine Von Baden. Že s svojim večkrat nagrajenim celovečernim igranim prvencem Villads fra Valby je zaplaval v vode družinske komedije. Moj brat robot je njegov četrti celovečerni film.

filmografija (izbor)
2015 Villads fra Valby
2017 Kidbusters
2018 Team Albert
2022 Robotbror (Moj brat robot)

iz prve roke
»Naš cilj je bil, da ustvarimo obnovljeno, reciklirano prihodnost, trk različnih obdobij – sedemdesetih, osemdesetih, devetdesetih … Robbi je rezultat tega. Še bolj pomembno pa je, da Robbi predstavlja Albertino nedolžnost in čistost. Ujeta je med otroštvo in odraslost, je v težkem in negotovem obdobju življenja, zato jo privlačijo tisti bolj ‘kul’ vrstniki.«
– Frederik Meldal Norgaard

četrtek, 20. 10. 2022

Kinobalon na 33. Liffu

Kinobalon na Ljubljanski mednarodni filmski festival prinaša pet celovečernih filmov. Dva med njimi bosta prikazana predpremierno. Med 9. in 20. novembrom.

Kinobalon na LIFFu 2022 - za šole in vrtce

Program za šole in vrtce med 9. in 20. novembrom 2022 na mednarodnem filmskem festivalu LIFFe. Še nekaj prostih mest!

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Amanda Amanda

Carolina Cavalli

četrtek, 28. 09. 2023 / 17:00 / Dvorana

V svojem celovečernem prvencu režiserka s stiliziranim avtorskim izrazom izrisuje občutke osamljenosti in odtujenosti, njihovo temačnost pa prežene z absurdom začinjena črna komedija. Naj te film odpelje v nenavadno praznino!

Najsrečnejši človek na svetu Najsrekjniot čovek na svetot

Teona Strugar Mitevska

četrtek, 28. 09. 2023 / 19:15 / Dvorana

Najnovejše delo makedonske filmske prevratnice Teone Strugar Mitevske pod komičnim površjem prizorišča hitrih zmenkov in z ironijo prežetim naslovom skriva pronicljivo, presunljivo študijo bosansko-hercegovske družbe, v kateri so tri desetletja pozneje posledice vojne veliko bolj prisotne, kot se zdi na prvi pogled. Film je navdihnila resnična izkušnja scenaristke Elme Tataragić, ki je na zmenku na slepo spoznala človeka iz svoje preteklosti.

Pretekla življenja Past Lives

Celine Song

četrtek, 28. 09. 2023 / 21:25 / Dvorana

Film, ki ga je navdihnilo režiserkino resnično življenje, svojo pripoved lahkotno, nežno in prefinjeno spleta do nepričakovano silovitega čustvenega vrhunca. Veliko odkritje Sundancea in Berlinala ter eden najboljših filmov leta po mnenju številnih kritikov!