Danes je blagajna odprta od 12:00 do 20:30 (odpre se čez 02:20).
Kinobalon na Liffu 2022

Moj brat robot Robotbror

Frederik Meldal Nørgaard / Danska / 2022 / 84 min / podnapisi, angleški podnapisi, danščina / 9+

Bližnja prihodnost. Vse je zeleno, ljudje živijo v harmoniji z naravo. Nihče več ne izgublja časa z opravki, kot je kuhanje, otroci se v šoli učijo meditacije, zvečer pa se stene v sobi spreminjo v virtualno zvezdno nebo. Starši večino časa preživijo v virtualni resničnosti, vsak otrok pa ima svojega robotskega pomočnika.

režija Frederik Meldal Norgaard, scenarij Frederik Meldal Norgaard, po romanu Mortena Dürra / Based on a novel by Morten Dürr, fotografija Martin Top Jacobsen, glasba Povl Kristian, montaža Lars Wissing, igrajo Selma Iljazovski (Alberte), Philip Elbech Andresen (Konrad), Lars Brygmann (Robbi – glas/voice), Lise Baastrup (Tine), Kristian Ibler (Torben), producentka Jasmine Hermann Naghizadeh, produkcija Nimbus Film

festivali, nagrade Zlín Film Festival 2022

IMDb

zgodba
Dvanajstletna Alberta nima prijateljev. Sošolci se družijo v posebnem klubu, v katerega spustijo le tiste z najnovejšimi modeli robotskih pomočnikov, Albertin Robbi pa je že davno zastarel – ima obliko ogromnega plišastega medveda, stalno pripoveduje pravljice in želi z vsemi postati prijatelj. Potem pa za trinajsti rojstni dan Alberta prejme novega robotskega pomočnika Konrada. To je povsem nov model, ki je videti kot čisto pravi fant! Z najnovejšo tehnologijo je Alberta končno sprejeta med popularne sošolce. A Konrad prinese s sabo skrivnost, ki Albertina pričakovanja postavi na glavo.

o avtorju
Rojen 1976 na Danskem. Je igralec, scenarist in režiser. Iz scenaristike je diplomiral na Danski nacionalni filmski šoli. Ukvarja se tudi z gledališčem – je soustanovitelj in producent priznane gledališke skupine Von Baden. Že s svojim večkrat nagrajenim celovečernim igranim prvencem Villads fra Valby je zaplaval v vode družinske komedije. Moj brat robot je njegov četrti celovečerni film.

filmografija (izbor)
2015 Villads fra Valby
2017 Kidbusters
2018 Team Albert
2022 Robotbror (Moj brat robot)

iz prve roke
»Naš cilj je bil, da ustvarimo obnovljeno, reciklirano prihodnost, trk različnih obdobij – sedemdesetih, osemdesetih, devetdesetih … Robbi je rezultat tega. Še bolj pomembno pa je, da Robbi predstavlja Albertino nedolžnost in čistost. Ujeta je med otroštvo in odraslost, je v težkem in negotovem obdobju življenja, zato jo privlačijo tisti bolj ‘kul’ vrstniki.«
– Frederik Meldal Norgaard

četrtek, 20. 10. 2022

Kinobalon na 33. Liffu

Kinobalon na Ljubljanski mednarodni filmski festival prinaša pet celovečernih filmov. Dva med njimi bosta prikazana predpremierno. Med 9. in 20. novembrom.

Kinobalon na LIFFu 2022 - za šole in vrtce

Program za šole in vrtce med 9. in 20. novembrom 2022 na mednarodnem filmskem festivalu LIFFe. Še nekaj prostih mest!

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Alcarràs Alcarràs

Carla Simón

sreda, 01. 02. 2023 / 13:00 / Dvorana

Katalonska režiserka z nami deli radosti in tegobe družine pridelovalcev breskev, ki se sooča z negotovo prihodnostjo. Dobitnik zlatega medveda na Berlinalu.

Korzet Corsage

Marie Kreutzer

sreda, 01. 02. 2023 / 15:45 / Dvorana

Režiserka Marie Kreutzer in igralka Vicky Krieps radikalno obračunata z romantičnim mitom o priljubljeni avstrijski cesarici ter »Sisi« oživita kot izrazito sodobno žensko, ki se skuša izviti iz prisilnega jopiča družbenih pričakovanj. Nagrada za najboljšo žensko vlogo v sklopu Posebni pogled festivala v Cannesu.

Vsa ta lepota in prelivanje krvi All the Beauty and the Bloodshed

Laura Poitras

sreda, 01. 02. 2023 / 17:00 / Mala dvorana

Globoko osebni in hkrati izrazito politični dokumentarec Laure Poitras (Citizenfour) raziskuje neločljivo povezanost med aktivizmom ter življenjem in umetniškim delom Nan Goldin, ene najvidnejših svetovnih fotografinj. Zlati lev za najboljši film na lanskem festivalu v Benetkah.