Danes je blagajna odprta od 15:00 do 20:45 (za danes zaprto).
od 9. do 20. novembra 2022

Zmajska princesa Princesse Dragon

Anthony Roux, Jean-Jacques Denis / Francija / 2021 / 70 min / pripovedovanje v slovenščini / 5+

Pred davnimi časi je v gori živel zmaj. Imel je ogromno bogastvo, a ga ni imel komu zapustiti. Za pomoč je prosil čarovnico, ki mu je dala tri jajca. Iz dveh sta se izvalila zmajčka, iz tretjega pa je skočila deklica z gosto in dolgo zeleno grivo.

režija Jean-Jacques Denis, Anthony Roux, scenarij Jean-Jacques Denis, Anthony Roux, glasba Pierre-Jean Beaudoin, montaža Stéphanie Jans, igrajo Lila Lacombe (Princesa), Kaycie Chase (Griva), Jérémie Covillault (oče Zmaj), Colette Venhard (Copražaba), Michel Bompoil (oče Kralj), Florence Viala (Kraljica), v slovenščini film interpretira Katja Preša, producent Frédéric Puech

festivali, nagrade Anima Bruselj 2022 (najboljši animirani film za otroke), Children KinoFest 2022

IMDb

zgodba
Oče Zmaj je bil sprva razočaran, a ko je videl, kako deklica bruha ogenj, jo je sprejel in jo poimenoval Griva. Nekega dne pa čarovnica pride po plačilo za svoje usluge: zahteva drugo največje bogastvo v zmajevi zakladnici. Zmaj, ki se ni hotel odpovedati niti zlatniku, čarovnici obljubi Grivo. Njun načrt izmenjave prekine pustolovščina, v katero se zaplete Griva: med pohajkovanjem po gozdu spozna človeško deklico Princeso. Razočarana nad očetovo odločitvijo Griva skupaj s Princeso pobegne v svet ljudi. Tam pa Princesin oče Kralj trpi za podobno boleznijo kot Zmaj – njegov pohlep je v trpljenje pahnil vse kraljestvo …

Jean-Jacques Denis
Rojen leta 1975 v Franciji. Animacijo je študiral na École des Gobelins v Parizu. Svojo poklicno pot je začel kot risar snemalnih knjig za različne animirane serije. Od leta 2010 sodeluje s produkcijo hišo Ankama Animations.

Anthony Roux
Rojen 1977 v Franciji. Poznan tudi pod psevdonimom »Tot«. Študiral je na Akademiji lepih umetnosti Tournai v Belgiji. Ukvarja se s stripom, filmsko produkcijo, režijo in scenaristiko, je ustvarjalec družabnih in video iger. Je eden od soustanoviteljev in umetniški direktor produkcijske hiše Ankama Animations.

skupna filmografija
2015 Dofus, livre 1: Julith 
2019 Princesse Dragon (Princesa zmajev)

iz prve roke
»Za akvarel in tradicionalno animacijo slika za sliko sva se odločila že takoj na začetku. To se nama je zdelo pomembno, ker otroci vsak dan veliko ur preživijo pred zasloni in so preplavljeni z vedno bolj sofisticiranimi podobami … Odločila sva se, da se temu plazu računalniško ustvarjenih podob zoperstaviva in se bolj kot Disneyju približava produkcijam Studia Ghibli.«
– Jean Jacques-Denis in Anthony Roux

četrtek, 20. 10. 2022

Kinobalon na 33. Liffu

Kinobalon na Ljubljanski mednarodni filmski festival prinaša pet celovečernih filmov. Dva med njimi bosta prikazana predpremierno. Med 9. in 20. novembrom.

Kinobalon na LIFFu 2022 - za šole in vrtce

Program za šole in vrtce med 9. in 20. novembrom 2022 na mednarodnem filmskem festivalu LIFFe. Še nekaj prostih mest!

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Po soncu Aftersun

Charlotte Wells

petek, 27. 01. 2023 / 16:15 / Dvorana

Režiserko je brskanje po starih družinskih albumih navdihnilo k razmisleku o tem, kako morda nikoli ne bomo zares razumeli kompleksnega notranjega življenja ljudi, ki jih imamo radi. Njen globoko osebni, slogovno izvirni in ganljivi celovečerni prvenec je navdušil kritike na festivalu v Cannesu in se uvrstil na številne lestvice najboljših filmov leta 2022.

Vsa ta lepota in prelivanje krvi All the Beauty and the Bloodshed

Laura Poitras

petek, 27. 01. 2023 / 17:30 / Mala dvorana

Globoko osebni in hkrati izrazito politični dokumentarec Laure Poitras (Citizenfour) raziskuje neločljivo povezanost med aktivizmom ter življenjem in umetniškim delom Nan Goldin, ene najvidnejših svetovnih fotografinj. Zlati lev za najboljši film na lanskem festivalu v Benetkah.

Alcarràs Alcarràs

Carla Simón

petek, 27. 01. 2023 / 18:30 / Dvorana

Katalonska režiserka z nami deli radosti in tegobe družine pridelovalcev breskev, ki se sooča z negotovo prihodnostjo. Dobitnik zlatega medveda na Berlinalu.