Danes je blagajna odprta od 12:00 do 20:30 (za danes zaprto).
od 9. do 20. novembra 2022

Princesa zmajev Princesse Dragon

Anthony Roux, Jean-Jacques Denis / Francija / 2021 / 70 min / pripovedovanje v slovenščini, francoščina / 5+

Nekoč pred davnimi časi je v gori živel zmaj. Pridobil si je ogromno bogastvo, a ga ni imel komu zapustiti. Za pomoč je prosil čarovnico, ki mu je dala tri jajca. Iz dveh sta se izvalila zmajčka, iz tretjega pa je, glej ga zlomka!, skočila deklica z gosto in dolgo zeleno grivo. Prava zmajska princesa! Film bo predvajan le v sklopu festivala LIFFe, sekcija Kinobalon.

festivali, nagrade Anima – Festival animiranega filma v Bruslju (nagrada za najboljši animirani film za otroke), Children KinoFest, nominacija za najboljši animirani film za francosko nagrado Lumière Awards

IMDb

vsebina
Poil je drobna zmajčica, ki se rodi najmogočnejšemu zmaju v gozdu. Čeprav zna bruhati ogenj in ima živo zelene lase, je kar malce preveč podobna ljudem, ne dovolj zmajska kot njena starejša brata. Morda jo prav zato oče ponudi čarovnici, ki od njega zahteva, da ji izroči svoj zaklad. Toda zmajčica se ne da in zbeži. Na begu spoznava prijateljstvo, zvestobo in pogum, a tudi pohlep, ki vlada svetu ljudi in zmajev. Poil pa ni zaman zmajska princesa.

iz prve roke
“Za akvarel in tradicionalno animacijo slika za sliko sva se odločila že takoj na začetku. To se nama je zdelo pomembno, ker otroci vsak dan veliko ur preživijo pred ekrani in so preplavljeni z vedno bolj sofisticiranimi podobami … Odločila sva se, da se temu plazu računalniško ustvarjenih podob zoperstaviva in se bolj kot Disneyju približava produkcijam Studia Ghibli.”
– Jean Jacques-Denis in Anthony Roux

Kinobalon na LIFFu 2022 - za šole in vrtce

Program za šole in vrtce med 9. in 20. novembrom 2022 na mednarodnem filmskem festivalu LIFFe

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Ne puščaj sledi Żeby nie było śladów

Jan P. Matuszyński

četrtek, 06. 10. 2022 / 17:15 / Dvorana

Resnični primer policijskega nasilja iz časa komunistične Poljske postane snov za mračno, napeto dramo, navdihnjeno s političnimi trilerji novega Hollywooda.

Moonage Daydream Moonage Daydream

Brett Morgen

četrtek, 06. 10. 2022 / 20:30 / Dvorana

Film, ki se izmika žanrskim oznakam, nas odpelje na osupljivo avdiovizualno popotovanje skozi življenje in delo Davida Bowieja, enega najbolj plodovitih, vplivnih in neulovljivih umetnikov našega časa. Premiera na zadnjem festivalu v Cannesu.

Snežni leopard La panthère des neiges

Marie Amiguet, Vincent Munier

petek, 07. 10. 2022 / 15:30 / Dvorana

Snežni leopard je veliko več kot vizualno čudovit film o eni najredkejših in najbolj izmuzljivih velikih mačk; opazovalni dokumentarec, v katerem je pot pomembnejša od cilja, z nami velikodušno deli užitek odkrivanja. Glasba: Warren Ellis in Nick Cave. Cezar za najboljši dokumentarni film.