Danes je blagajna odprta od 15:45 do 20:45 (odpre se čez 07:35).
od 9. do 20. novembra 2022

Zmajska princesa Princesse Dragon

Anthony Roux, Jean-Jacques Denis / Francija / 2021 / 70 min / pripovedovanje v slovenščini / 5+

Pred davnimi časi je v gori živel zmaj. Imel je ogromno bogastvo, a ga ni imel komu zapustiti. Za pomoč je prosil čarovnico, ki mu je dala tri jajca. Iz dveh sta se izvalila zmajčka, iz tretjega pa je skočila deklica z gosto in dolgo zeleno grivo.

režija Jean-Jacques Denis, Anthony Roux, scenarij Jean-Jacques Denis, Anthony Roux, glasba Pierre-Jean Beaudoin, montaža Stéphanie Jans, igrajo Lila Lacombe (Princesa), Kaycie Chase (Griva), Jérémie Covillault (oče Zmaj), Colette Venhard (Copražaba), Michel Bompoil (oče Kralj), Florence Viala (Kraljica), v slovenščini film interpretira Katja Preša, producent Frédéric Puech

festivali, nagrade Anima Bruselj 2022 (najboljši animirani film za otroke), Children KinoFest 2022

IMDb

zgodba
Oče Zmaj je bil sprva razočaran, a ko je videl, kako deklica bruha ogenj, jo je sprejel in jo poimenoval Griva. Nekega dne pa čarovnica pride po plačilo za svoje usluge: zahteva drugo največje bogastvo v zmajevi zakladnici. Zmaj, ki se ni hotel odpovedati niti zlatniku, čarovnici obljubi Grivo. Njun načrt izmenjave prekine pustolovščina, v katero se zaplete Griva: med pohajkovanjem po gozdu spozna človeško deklico Princeso. Razočarana nad očetovo odločitvijo Griva skupaj s Princeso pobegne v svet ljudi. Tam pa Princesin oče Kralj trpi za podobno boleznijo kot Zmaj – njegov pohlep je v trpljenje pahnil vse kraljestvo …

Jean-Jacques Denis
Rojen leta 1975 v Franciji. Animacijo je študiral na École des Gobelins v Parizu. Svojo poklicno pot je začel kot risar snemalnih knjig za različne animirane serije. Od leta 2010 sodeluje s produkcijo hišo Ankama Animations.

Anthony Roux
Rojen 1977 v Franciji. Poznan tudi pod psevdonimom »Tot«. Študiral je na Akademiji lepih umetnosti Tournai v Belgiji. Ukvarja se s stripom, filmsko produkcijo, režijo in scenaristiko, je ustvarjalec družabnih in video iger. Je eden od soustanoviteljev in umetniški direktor produkcijske hiše Ankama Animations.

skupna filmografija
2015 Dofus, livre 1: Julith 
2019 Princesse Dragon (Princesa zmajev)

iz prve roke
»Za akvarel in tradicionalno animacijo slika za sliko sva se odločila že takoj na začetku. To se nama je zdelo pomembno, ker otroci vsak dan veliko ur preživijo pred zasloni in so preplavljeni z vedno bolj sofisticiranimi podobami … Odločila sva se, da se temu plazu računalniško ustvarjenih podob zoperstaviva in se bolj kot Disneyju približava produkcijam Studia Ghibli.«
– Jean Jacques-Denis in Anthony Roux

četrtek, 20. 10. 2022

Kinobalon na 33. Liffu

Kinobalon na Ljubljanski mednarodni filmski festival prinaša pet celovečernih filmov. Dva med njimi bosta prikazana predpremierno. Med 9. in 20. novembrom.

Kinobalon na LIFFu 2022 - za šole in vrtce

Program za šole in vrtce med 9. in 20. novembrom 2022 na mednarodnem filmskem festivalu LIFFe. Še nekaj prostih mest!

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

ponedeljek, 11. 12. 2023 / 16:45 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.

Zadnjič

Telo Telo

Petra Seliškar

ponedeljek, 11. 12. 2023 / 18:00 / Mala dvorana

Intimni dokumentarec raziskuje izjemno življenje in zapleteni notranji svet ženske, ki je dvajset let preživela na robu med življenjem in smrtjo. Zgodba o vztrajnosti in sprejemanju, o bolezni in zdravju, o povezanosti telesa in duha.

Ponedeljki / Festival LGBT filma

Modra Blue

Derek Jarman

ponedeljek, 11. 12. 2023 / 19:00 / Dvorana

Ganljiv, provokativen, žalosten, meditativen, radosten, ironičen in smešen – kakofonija čustev, ki jih gledalec doživlja na povsem subjektiven način. Modra je hvalnica notranjemu življenju, ki ohranja kanček optimizma in človečnosti sredi obupa.