Danes je blagajna odprta od 12:00 do 20:30 (za danes zaprto).
od 9. do 20. novembra 2022

Nočni gozd Nachtwald

André Hörmann / Nemčija / 2021 / 90 min / podnapisi, nemščina / 10+

Napeta pustolovščina, v kateri prijatelja v zelenem labirintu gorskih vrhov in gozdov iščeta skrivne jame, najdeta pa še veliko drugega. Film bo predvajan le v sklopu festivala LIFFe, sekcija Kinobalon.

festivali, nagrade Festival Cinekid 2021 (nagrada za najboljši mladinski film), Giffoni Film Festival 2021 (nagrada za najboljši film v starostni kategoriji 10+, nagrada Clear Channel za ustvarjalnost in inovativnost), Mednarodni festival za otroke in mlada občinstva SCHLiNGEL (nagrada ECFA), Mednarodni filmski festival Black Nights Film Festival Tallin (posebna omemba mladinske žirije), Filmski festival za otroke in mlade JEF v Belgiji (nagrada občinstva), KINOLINO – filmski festival za mlada občinstva Dresden (nagrada za najbolj razburljiv film)

IMDb

zgodba
Na prvi dan poletnih počitnic se Paul in njegov najboljši prijatelj Max podata na skrivno avanturo. Odpravita se po sledeh Paulovega očeta, ki je bil prepričan, da se pod gorskimi vrhovi raztezajo skrivnostne, starodavne jame. V zelenem labirintu gorskih vrhov in gozdov se počutita svobodnejša in močnejša kot kadarkoli prej. A tudi preizkušnje bodo na pustolovščini večje, kot sta pričakovala.

iz prve roke
»Moja babica je živela v gorovju Švabska Jura. Pogosto sem bil tam, se igral v gozdovih in gorskih jamah. Bilo je čudovito. Želeli smo ujeti občutek, kako je skozi otroške oči doživeti pustolovščino v naravi. /…/ Še posebej me je zanimalo notranje življenje obeh fantov. Kako se spopadata s svojimi ranami? Kdaj bo prišel trenutek, ko bosta drug z drugim iskrena in se bosta drug drugemu odprla? Hoteli smo povedati resnično zgodbo z resničnimi liki. Močno upam, da nam je to uspelo.«
– André Hörmann

 

Kinobalon na LIFFu 2022 - za šole in vrtce

Program za šole in vrtce med 9. in 20. novembrom 2022 na mednarodnem filmskem festivalu LIFFe

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Ne puščaj sledi Żeby nie było śladów

Jan P. Matuszyński

četrtek, 06. 10. 2022 / 17:15 / Dvorana

Resnični primer policijskega nasilja iz časa komunistične Poljske postane snov za mračno, napeto dramo, navdihnjeno s političnimi trilerji novega Hollywooda.

Moonage Daydream Moonage Daydream

Brett Morgen

četrtek, 06. 10. 2022 / 20:30 / Dvorana

Film, ki se izmika žanrskim oznakam, nas odpelje na osupljivo avdiovizualno popotovanje skozi življenje in delo Davida Bowieja, enega najbolj plodovitih, vplivnih in neulovljivih umetnikov našega časa. Premiera na zadnjem festivalu v Cannesu.

Snežni leopard La panthère des neiges

Marie Amiguet, Vincent Munier

petek, 07. 10. 2022 / 15:30 / Dvorana

Snežni leopard je veliko več kot vizualno čudovit film o eni najredkejših in najbolj izmuzljivih velikih mačk; opazovalni dokumentarec, v katerem je pot pomembnejša od cilja, z nami velikodušno deli užitek odkrivanja. Glasba: Warren Ellis in Nick Cave. Cezar za najboljši dokumentarni film.