Danes je blagajna odprta od 12:00 do 20:30 (odpre se čez 02:14).
Kinobalon na Liffu 2022

Nočni gozd Nachtwald

André Hörmann / Nemčija / 2021 / 92 min / podnapisi, angleški podnapisi, nemščina / 10+

To poletje Paula in Maxa čaka pustolovščina. V gori nad vasjo naj bi se skrivala mitološka jama. Odkrije jo le tisti, ki premaga številne preizkušnje. Prijatelja se podata na nevarno pot, ki v slogu skoraj čisto pravega trilerja obeta napeto filmsko izkušnjo.

režija André Hörmann, scenarij André Hörmann, Katrin Milhahn, fotografija Michael Hammon, glasba Marian Lux, montaža Vincent Assmann, igrajo Levi Eisenblätter (Paul), Jonas Oeßel (Max), Marc Limpach (Thomas), Meike Droste (mama), producenta Christoph Holthof, Dániel Reich, produkcija Kurhaus Production

festivali, nagrade Festival Cinekid 2021 (nagrada za najboljši mladinski film), Giffoni Film Festival 2021 (nagrada za najboljši film v starostni kategoriji 10+, nagrada Clear Channel za ustvarjalnost in inovativnost), Mednarodni festival za otroke in mlada občinstva SCHLiNGEL (nagrada ECFA), Mednarodni filmski festival Black Nights Film Festival Tallin (posebna omemba mladinske žirije), Filmski festival za otroke in mlade JEF v Belgiji (nagrada občinstva), KINOLINO – filmski festival za mlada občinstva Dresden (nagrada za najbolj razburljiv film)

IMDb

zgodba
V legendo o jami je verjel tudi Paulov oče in se trudil, da bi vaščanom dokazal njen obstoj. Ko je pred dobrim letom brez sledu izginil, se je Paulov svet sesul. Nekega dne pa Paul v očetovi pisalni mizi najde skrivnostno knjižico z zemljevidom in napotki. Zdaj ve, kaj bo storil – pobegnil bo od doma in končno dokazal, da jama obstaja, njegov oče pa ni nor. Pri tem se mu pridruži najboljši prijatelj Max, ki želi pobegniti čim dlje stran od svojega nasilnega očeta. Opremljena z nekaj sendviči in z žepi, polnimi sladkarij, se odpravita na večdnevno pot. A kmalu jima zmanjka hrane, policija pa jima je že tik za petami …

o avtorju
Rojen leta 1975 v Bremnu. Študiral je družbene vede na Humboldtovi univerzi v Berlinu in režijo na Filmski univerzi Babelsberg, pozneje pa se je na losangeleški UCLA izpopolnjeval v scenaristiki. Film je poučeval na univerzah v Marburgu, Ulmu, Babelsbergu, Mumbaju in Chicagu. Je avtor številnih kratkih in televizijskih dokumentarnih filmov. Nočni gozd je njegov prvi celovečerni igrani film.

filmografija (izbor)
2019 Ringside (dok.)
2021 Nachtwald (Nočni gozd)
2022 Mahendra Highway (dok.)

iz prve roke
»Moja babica je živela v gorovju Švabska Jura. Pogosto sem bil tam, se igral v gozdovih in gorskih jamah. Bilo je čudovito. Želeli smo ujeti občutek, kako je skozi otroške oči doživeti pustolovščino v naravi. /…/ Še posebej me je zanimalo notranje življenje obeh fantov. Kako se spopadata s svojimi ranami? Kdaj bo prišel trenutek, ko bosta med seboj iskrena in se bosta drug drugemu odprla? Hoteli smo povedati resnično zgodbo z resničnimi liki. Močno upam, da nam je to uspelo.«
– André Hörmann

 

četrtek, 20. 10. 2022

Kinobalon na 33. Liffu

Kinobalon na Ljubljanski mednarodni filmski festival prinaša pet celovečernih filmov. Dva med njimi bosta prikazana predpremierno. Med 9. in 20. novembrom.

Kinobalon na LIFFu 2022 - za šole in vrtce

Program za šole in vrtce med 9. in 20. novembrom 2022 na mednarodnem filmskem festivalu LIFFe. Še nekaj prostih mest!

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Alcarràs Alcarràs

Carla Simón

sreda, 01. 02. 2023 / 13:00 / Dvorana

Katalonska režiserka z nami deli radosti in tegobe družine pridelovalcev breskev, ki se sooča z negotovo prihodnostjo. Dobitnik zlatega medveda na Berlinalu.

Korzet Corsage

Marie Kreutzer

sreda, 01. 02. 2023 / 15:45 / Dvorana

Režiserka Marie Kreutzer in igralka Vicky Krieps radikalno obračunata z romantičnim mitom o priljubljeni avstrijski cesarici ter »Sisi« oživita kot izrazito sodobno žensko, ki se skuša izviti iz prisilnega jopiča družbenih pričakovanj. Nagrada za najboljšo žensko vlogo v sklopu Posebni pogled festivala v Cannesu.

Vsa ta lepota in prelivanje krvi All the Beauty and the Bloodshed

Laura Poitras

sreda, 01. 02. 2023 / 17:00 / Mala dvorana

Globoko osebni in hkrati izrazito politični dokumentarec Laure Poitras (Citizenfour) raziskuje neločljivo povezanost med aktivizmom ter življenjem in umetniškim delom Nan Goldin, ene najvidnejših svetovnih fotografinj. Zlati lev za najboljši film na lanskem festivalu v Benetkah.