Danes je blagajna odprta od 15:30 do 20:30 (odpre se čez 06:54).
Kinobalon na Liffu 2022

Nočni gozd Nachtwald

André Hörmann / Nemčija / 2021 / 92 min / podnapisi, angleški podnapisi, nemščina / 10+

To poletje Paula in Maxa čaka pustolovščina. V gori nad vasjo naj bi se skrivala mitološka jama. Odkrije jo le tisti, ki premaga številne preizkušnje. Prijatelja se podata na nevarno pot, ki v slogu skoraj čisto pravega trilerja obeta napeto filmsko izkušnjo.

režija André Hörmann, scenarij André Hörmann, Katrin Milhahn, fotografija Michael Hammon, glasba Marian Lux, montaža Vincent Assmann, igrajo Levi Eisenblätter (Paul), Jonas Oeßel (Max), Marc Limpach (Thomas), Meike Droste (mama), producenta Christoph Holthof, Dániel Reich, produkcija Kurhaus Production

festivali, nagrade Festival Cinekid 2021 (nagrada za najboljši mladinski film), Giffoni Film Festival 2021 (nagrada za najboljši film v starostni kategoriji 10+, nagrada Clear Channel za ustvarjalnost in inovativnost), Mednarodni festival za otroke in mlada občinstva SCHLiNGEL (nagrada ECFA), Mednarodni filmski festival Black Nights Film Festival Tallin (posebna omemba mladinske žirije), Filmski festival za otroke in mlade JEF v Belgiji (nagrada občinstva), KINOLINO – filmski festival za mlada občinstva Dresden (nagrada za najbolj razburljiv film)

IMDb

zgodba
V legendo o jami je verjel tudi Paulov oče in se trudil, da bi vaščanom dokazal njen obstoj. Ko je pred dobrim letom brez sledu izginil, se je Paulov svet sesul. Nekega dne pa Paul v očetovi pisalni mizi najde skrivnostno knjižico z zemljevidom in napotki. Zdaj ve, kaj bo storil – pobegnil bo od doma in končno dokazal, da jama obstaja, njegov oče pa ni nor. Pri tem se mu pridruži najboljši prijatelj Max, ki želi pobegniti čim dlje stran od svojega nasilnega očeta. Opremljena z nekaj sendviči in z žepi, polnimi sladkarij, se odpravita na večdnevno pot. A kmalu jima zmanjka hrane, policija pa jima je že tik za petami …

o avtorju
Rojen leta 1975 v Bremnu. Študiral je družbene vede na Humboldtovi univerzi v Berlinu in režijo na Filmski univerzi Babelsberg, pozneje pa se je na losangeleški UCLA izpopolnjeval v scenaristiki. Film je poučeval na univerzah v Marburgu, Ulmu, Babelsbergu, Mumbaju in Chicagu. Je avtor številnih kratkih in televizijskih dokumentarnih filmov. Nočni gozd je njegov prvi celovečerni igrani film.

filmografija (izbor)
2019 Ringside (dok.)
2021 Nachtwald (Nočni gozd)
2022 Mahendra Highway (dok.)

iz prve roke
»Moja babica je živela v gorovju Švabska Jura. Pogosto sem bil tam, se igral v gozdovih in gorskih jamah. Bilo je čudovito. Želeli smo ujeti občutek, kako je skozi otroške oči doživeti pustolovščino v naravi. /…/ Še posebej me je zanimalo notranje življenje obeh fantov. Kako se spopadata s svojimi ranami? Kdaj bo prišel trenutek, ko bosta med seboj iskrena in se bosta drug drugemu odprla? Hoteli smo povedati resnično zgodbo z resničnimi liki. Močno upam, da nam je to uspelo.«
– André Hörmann

 

četrtek, 20. 10. 2022

Kinobalon na 33. Liffu

Kinobalon na Ljubljanski mednarodni filmski festival prinaša pet celovečernih filmov. Dva med njimi bosta prikazana predpremierno. Med 9. in 20. novembrom.

Kinobalon na LIFFu 2022 - za šole in vrtce

Program za šole in vrtce med 9. in 20. novembrom 2022 na mednarodnem filmskem festivalu LIFFe. Še nekaj prostih mest!

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Pretekla življenja Past Lives

Celine Song

torek, 03. 10. 2023 / 16:30 / Dvorana

Film, ki ga je navdihnilo režiserkino resnično življenje, svojo pripoved lahkotno, nežno in prefinjeno spleta do nepričakovano silovitega čustvenega vrhunca. Veliko odkritje Sundancea in Berlinala ter eden najboljših filmov leta po mnenju številnih kritikov!

Psom in Italijanom vstop prepovedan Interdit aux chiens et aux Italiens

Alain Ughetto

torek, 03. 10. 2023 / 18:45 / Dvorana

Očarljiv, grenko-sladek animirani film, v katerem Alain Ughetto odpotuje nazaj v času in oživi zgodovino svoje družine – z lutkami in namišljenim pogovorom s svojo babico Cesiro, pa tudi z resničnimi zgodovinskimi predmeti, ki so bili del vsakdanjega življenja tedanjih družin. Pred nami se izriše pejsaž s humorjem začinjenega – čeprav težkega – življenja severnih Italijanov, ki bržkone ni bilo tako drugačno od življenj naših starih staršev.

Zadnjič

Anatomija padca Anatomie d’une chute

Justine Triet

torek, 03. 10. 2023 / 20:30 / Dvorana

Justine Triet (Sibyl) v razburljivi sodni drami secira razpad zakonske zveze. Film z izjemno Sandro Hüller v glavni vlogi je osvojil zlato palmo na zadnjem festivalu v Cannesu.