Danes je blagajna odprta od 15:15 do 21:00 (za danes zaprto).
Od novembra 2022

Kapa Kapa

Slobodan Maksimović / Slovenija, Slovaška, Luksemburg, Hrvaška / 2022 / 86 min / slovenščina / 6+

Prvi slovenski božični celovečerni film režiserja Slobodana Maksimovića (Nika, 2016) zgodbo o dečku, ki nima nič, in deklici, ki ima vse, preplete z močno vero v čudeže in jo poveže v topel, humoren in mestoma tudi napet film.

režija Slobodan Maksimović, scenarij Sasa Eržen, fotografija Sven Pepeonik, glasba Michal Novinski, montaža Jurij Moškon, igrajo Gaj Črnič (Erik), Kaja Podreberšek (Lučka), Ajda Smrekar (Barbara), Mojca Fatur (Ana), Frano Mašković (Boris), René Štúr (Božiček ropar), Mila Maksimović (Maja), Tiln Kolbe (Filip), Emil Kulović (Janko), producentka Ida Weiss, produkcija Senca Studio, distribucija Fivia - Vojnik

IMDb Uradna stran

Erik ima devet let in živi v mladinskem domu, kjer mu ni lahko. Nanj se še posebej rada spravlja skupina starejših varovancev. Na glavi ves čas nosi kapo, ki mu jo je spletla mama. Kadar mu je še posebej hudo, si jo povezne kar čez nos. Ko je za božič izžreban, da praznik preživi pri premožni dobrodelni družini, ga to prav nič ne razveseli. Raje bi šel domov, k staršem. Nad Erikovim božičnim obiskom pa ni prav nič navdušena niti sedemletna Lučka. Ona bi raje deklico, za božič pa kužka. A kljub začetnemu nesoglasju bo njun božični večer poseben. Sredi noči v dnevni sobi zalotita Božička. Brez oklevanja mu sledita in se skrijeta v njegov avto. Začne se prava pustolovščina po praznično okrašenem mestu. Božična noč obema prinese izpolnitev želja, a ne čisto tako, kot sta pričakovala.

iz prve roke
»Delati s Kajo in Gajem je bila zame neponovljiva izkušnja.Na začetku snemanja sem ju gledal kot nadarjena otroka, na koncu pa sta zame izjemna igralca in odlična prijatelja. Vsak dan sem užival v njuni iskrenosti, neverjetni igri in vzdržljivosti. Več mesečno snemanje, sicer prilagojeno delu z otroki, je celo za izkušene igralce velik zalogaj.«
– Slobodan Maksimović

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Franckina juha La soupe de Franzy

razno

sobota, 01. 10. 2022 / 10:00 / Dvorana

Kuhamo, režemo, sekljamo, z odločnostjo in predanostjo malčka premikamo skale in zapojemo nežno pesmico, ko damo volnenega medvedka spat. Program likovno bogatih kratkih animiranih filmov s svetovno priznanega festivala animiranega filma Annecy, primernega za gledalce vseh starosti.

Najboljši rojstni dan Best Birthday Ever

Michael Ekbladh

sobota, 01. 10. 2022 / 15:45 / Dvorana

Vsak otrok ima rad svoj rojstni dan in nepričakovane dogodivščine! Družinski animirani film je primeren tudi za mlajše otroke in za prvo izkušnjo celovečernega filma.

Moonage Daydream Moonage Daydream

Brett Morgen

sobota, 01. 10. 2022 / 17:45 / Dvorana

Film, ki se izmika žanrskim oznakam, nas odpelje na osupljivo avdiovizualno popotovanje skozi življenje in delo Davida Bowieja, enega najbolj plodovitih, vplivnih in neulovljivih umetnikov našega časa. Premiera na zadnjem festivalu v Cannesu.