Danes je blagajna odprta od 17:30 do 21:00 (odpre se čez 06:21).
Kinobalon na 33. Liffu

Kinobalon na 33. Liffu

Kinobalon na Ljubljanski mednarodni filmski festival prinaša pet celovečernih filmov. Dva med njimi bosta prikazana predpremierno. Med 9. in 20. novembrom.

Samo na Liffu:

13. 11. ob 14:30 (CD, Kosovelova dvorana), 19. 11. ob 10:00 (Kinodvor)
Zmajska princesa Princesse Dragon
Jean-Jacques Denis, Anthony Roux, Francija, 2021, 70 minut, s slovenskimi in angleškimi podnapisi in pripovedovanjem v živo, 5+
Pred davnimi časi je v gori živel zmaj. Imel je ogromno bogastvo, a ga ni imel komu zapustiti. Za pomoč je prosil čarovnico, ki mu je dala tri jajca. Iz dveh sta se izvalila zmajčka, iz tretjega pa je skočila deklica z gosto in dolgo zeleno grivo.

Na projekciji v Kinodvoru bo film v slovenščini interpretirala pripovedovalka Katja Preša.

12. 11. ob 14:30 (CD, Kosovelova dvorana), 19. 11. ob 15:00 (Kinodvor)
Moj brat robot Robotbror
Frederik Meldal Norgaard, Danska, 2022, 84 minut, s slovenskimi in angleškimi podnapisi, 9+
Bližnja prihodnost. Vse je zeleno, ljudje živijo v harmoniji z naravo. Nihče več ne izgublja časa z opravki, kot je na primer kuhanje, otroci se v šoli učijo meditacije, zvečer pa se stene v sobi spreminjajo v virtualno zvezdno nebo. Starši večino časa preživijo v virtualni resničnosti, vsak otrok pa ima svojega robotskega pomočnika.

12. 11. ob 14:30 (Kinodvor), 19. 11. ob 17:00 (CD, Kosovelova dvorana)
Nočni gozd Nachtwald
André Hörmann, Nemčija, 2021, 92 minut, s slovenskimi in angleškimi podnapisi, 10+
V gori nad vasjo naj bi se skrivala mitološka jama. Odkrije jo le tisti, ki premaga številne preizkušnje. Prijatelja Paul in Max se podata na nevarno pot, ki v slogu skoraj čisto pravega trilerja obeta napeto filmsko izkušnjo.

Predpremierno na Liffu:

11. 11. ob 17:30 (CD, Linhartova dvorana), 13. 11. ob 14:30 (Kinodvor)
Kapa
Slobodan Maksimović, Slovenija/Slovaška/Luksemburg/Hrvaška, 2022, 86 minut, v slovenščini, distribucija FIVIA – Vojnik, 6+
Za božič se izpolnijo tudi najbolj skrite želje – to v prvem slovenskem božičnem celovečercu spoznata deček, ki nima ničesar, in deklica, ki ima vse. Projekcijama na festivalu sledita pogovor in predstavitev filmske ekipe.

13. 11. ob 16:15 (CD, Kosovelova dvorana), 20. 11. ob 15:30 (Kinodvor)
Kapitanka Nova Captain Nova
Maurice Trouwborst, Nizozemska, 2021, 86 minut, podnapisi, distribucija Demiurg, 9+
Leta 2050 je Zemlja opustošen planet, kjer življenje ni več mogoče. Kapitanka Nova odpotuje v preteklost, da bi preprečila ekološko katastrofo. Vrtoglava filmska pustolovščina poudarja, kako pomembno je medsebojno poslušanje in spoštovanje.

___________________________________________________________________

Producent festivala je Cankarjev dom. Več informacij na uradni festivalski strani >>
V dopoldanskem času je program Kinobalon na LIFFu na voljo tudi za šole in vrtce.

Kapa Kapa

Slobodan Maksimović

Prvi slovenski božični celovečerni film režiserja Slobodana Maksimovića zgodbo o dečku, ki nima nič, in deklici, ki ima vse, preplete z močno vero v čudeže in jo poveže v topel, humoren in mestoma tudi napet film.

Moj brat robot Robotbror

Frederik Meldal Nørgaard

Bližnja prihodnost. Vse je zeleno, ljudje živijo v harmoniji z naravo. Nihče več ne izgublja časa z opravki, kot je kuhanje, otroci se v šoli učijo meditacije, zvečer pa se stene v sobi spreminjo v virtualno zvezdno nebo. Starši večino časa preživijo v virtualni resničnosti, vsak otrok pa ima svojega robotskega pomočnika.

Kapitanka Nova Captain Nova

Maurice Trouwborst

Vrtoglava znanstveno-fantastična pustolovščina, v kateri kapitanka Nova potuje nazaj v leto 2025, da bi preprečila nepovratni okoljski zlom.

Nočni gozd Nachtwald

André Hörmann

To poletje Paula in Maxa čaka pustolovščina. V gori nad vasjo naj bi se skrivala mitološka jama. Odkrije jo le tisti, ki premaga številne preizkušnje. Prijatelja se podata na nevarno pot, ki v slogu skoraj čisto pravega trilerja obeta napeto filmsko izkušnjo.

Zmajska princesa Princesse Dragon

Anthony Roux, Jean-Jacques Denis

Pred davnimi časi je v gori živel zmaj. Imel je ogromno bogastvo, a ga ni imel komu zapustiti. Za pomoč je prosil čarovnico, ki mu je dala tri jajca. Iz dveh sta se izvalila zmajčka, iz tretjega pa je skočila deklica z gosto in dolgo zeleno grivo.

Kinobalon. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa Kinobalon.