Danes je blagajna odprta od 14:20 do 20:20 (odprto še 01:33, tel: 01 239 22 17).
Filmska srečanja ob kavi za gluhe in naglušne: Pogovor z Žigo Vircem in Alijem Žerdinom

Filmska srečanja ob kavi za gluhe in naglušne: Pogovor z Žigo Vircem in Alijem Žerdinom

V sredo, 13. marca smo izvedli prvi dogodek projekta Kinodvor za gluhe in naglušne v okviru abonmaja za poznejša leta. Po filmu Poletje ’91 smo se pogovarjali z režiserjem Žigo Vircem in novinarjem Alijem Žerdinom. Pogovor je potekal s podnapisi in tolmačenjem v slovenski znakovni jezik.

V pogovoru smo se pogovarjali o osebnih spominih in kolektivnem spominu, o sanjah in idejah takrat in danes. Režiser Žiga Virc je z nami med drugim delil, kako so pridobivali material. Novinar Ali Žerdin pa je izpostavil, da je film Poletje ’91 izjemnega pomena, saj nam prikaže sociološko, antropološko in etnografsko sliko časa izpred tridesetih let. Vabljeni k ogledu posnetka pogovora.

Za tolmačenje v slovenski znakovni jezik je skrbela Natalija Spark. Pogovor je vodil Toni Cahunek.

Pred filmom Poletje ’91 smo si ogledali tudi kratki animirani film Hobotnica Banana Mišmaš ilustratorke in animatorke Milanke Fabjančič, ki se nam je v uvodu tudi pridružila.

PODNAPISI: Ob ogledu posnetka pogovora jih vključite s pritiskom tipke “c”.

Projekt Kinodvor za gluhe in naglušne finančno podpira Ministrstvo za kulturo. Pri izvedbi dogodka so sodelovali Društvo gluhih in naglušnih Ljubljana, Mestno društvo gluhih Ljubljana in Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije.

Fotografije

Poletje ’91 Poletje ’91

Žiga Virc

Arhivski dokumentarec Žige Virca (Houston, imamo problem!) prinaša nov in neobremenjen vpogled v vsakdanjik prebivalcev Slovenije na križišču zgodovine. Film, nastal s pomočjo obsežne akcije, v kateri so ljudi povabili, naj jim pošljejo svoje domače posnetke, postavi gledalca v avdiovizualni časovni stroj in ga ponese v kaotično obdobje pred in med osamosvojitvijo Republike Slovenije ter po njej.

petek, 15. 09. 2023

Filmska srečanja ob kavi 2023/2024

Program filmskih srečanj za poznejša leta oziroma vse tiste, ki se v kino radi odpravite zgodaj: gledamo filme in se pogovarjamo z izbranimi gosti. Ob sredah ob 10. in 15. uri.

sreda, 13. 03. 2024

Kinodvor za gluhe in naglušne

Slovenski filmi s slovenskimi podnapisi. Pogovori s podnapisi v živo in tolmačenjem v slovenski znakovni jezik. Za vse generacije.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.