Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:00 (za danes zaprto).

Hobotnica banana mišmaš Hobotnica banana mišmaš

Milanka Fabjančič / Slovenija / 2023 / 8 min / slovenščina

Iskrivo in živahno popotovanje skozi življenjski poti Mile in Mare je pisana pustolovščina dveh različnih življenjskih poti, ki ju skozi desetletja bogati in napaja prijateljska ljubezen.

režija, scenarij in glavna animatorka Milanka Fabjančič, skladatelja filmske glasbe Teo Collori in Matija Krečič, montaža Iva Kraljević, zvok Julij Zornik, producent Kolja Saksida, koproducentka Tanja Prinčič, produkcija ZVVIKS, koprodukcija RTV Slovenija, s podporo Slovenski filmski center, javna agencija RS, Filmski studio Viba Film Ljubljana

portret avtorice
Milanka Fabjančič je akademska slikarka, ki ustvarja na področju ilustracije, oblikovanja in animacije. Njen profesionalni prvenec, kratki animirani film Liliana (2019, 2D), je prejel vesno za najboljši animirani film na Festivalu slovenskega filma in imel uspešno mednarodno festivalsko pot. Milanka je glavna animatorka francoske serije PASTISH (2022) in ilustratorka številnih priznanih in nagrajenih slovenskih knjig. Predava Zgodboris na Akademiji za likovno umetnost (UNG) in na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje (UL).

Filmografija:
2023 Hobotnica banana mišmaš, kratki animirani film
2019 Liliana kratki animirani film
2006 Striček in psiček, kratki animirani film

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Samsara Samsara

Lois Patiño

nedelja, 19. 05. 2024 / 11:00 / Dvorana

Duša potuje med Laosom in Tanzanijo, iz enega telesa v drugo. Samsara nas povabi, da zapremo oči in se ji pridružimo … V meditativnem popotovanju, imenovanem po budističnem ciklu življenja, smrti in reinkarnacije, Lois Patiño nadaljuje z raziskovanjem filma kot potopitvene izkušnje.

Robotove sanje Robot Dreams

Pablo Berger

nedelja, 19. 05. 2024 / 11:30 / Mala dvorana

Animirani film, ki brez besed naslika barvito in toplo pripoved o pomenu prijateljstva in njegovi krhkosti. Film je hkrati tudi ljubezensko pismo New Yorku. Nominiranec za oskarja in prejemnik številnih najpomembnejših nagrad za najboljši animirani film leta.

Fant in čaplja Kimitachi wa do ikiru ka

Hayao Miyazaki

nedelja, 19. 05. 2024 / 14:15 / Dvorana

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.