Danes je blagajna odprta od 14:00 do 21:00 (odprto še 04:18, tel: 01 239 22 17).

Pogovor o platformnem delu po projekciji filma Delo na zahtevo

V ogled dokumentarca Delo na zahtevo je občinstvo uvedla režiserka Shannon Walsh, po projekciji pa se je Lenart Kučić pogovarjal z Dejanom Jefimom iz Sindikata taksistov, Teo Jarc, predsednico Sindikata Mladi plus, in Majo Breznik, raziskovalko na Mirovnem inštitutu.

Pogovor z režiserjem Marcom Recho po filmu Prostost

V prisotnosti režiserja Marca Reche smo s filmom Prostost otvorili retrospektivo njegovih filmov, ki bo v Slovenski kinoteki potekala do 29. oktobra.

Pogovor z režiserko filma Panj Blerto Basholli

Film Panj smo premierno prikazali v sklopu festivala Mesto žensk. Ogledu je sledil pogovor z režiserko filma Blerto Basholli preko Zooma, z njo se je pogovarjala Petra Meterc.

Pogovor z Loredano Bianconi po filmu O vratih in puščavah

Po ogledu filma O vratih in puščavah je z našimi obiskovalci spregovorila režiserka Loredana Bianconi, ki smo jo pri nas gostili v sklopu festivala Mesto žensk.

Pogovor z režiserko filma Slava kraljici!

Pred projekcijo filma Slava kraljici! so se obiskovalci pomerili v partiji šaha s šahovsko velemojstrico Ano Srebrnič, po filmu pa so se pogovarjali z režiserko Tatio Skhirtladze.

petek, 01. 10. 2021

Filmska srečanja ob kavi: pogovor z Zvezdanom Pirtoškom

Posnetek in fotografije s pogovora z Zvezdanom Pirtoškom ob filmu Oče.

Blind food tasting izziv z Napotom

Po premieri filma Okus lakote so se gledalci pomerili v blind food tasting izzivu, skozi katerega jih je popeljal gurman Boštjan Napotnik Napo.

torek, 07. 09. 2021

Vse skrivnosti Divje Slovenije

Kinobalonov pogovor z avtorji filma Divja Slovenija

Pogovor z režiserjem filma Čarovnice iz Orienta

V sklopu Otoka v Ljubljani nas je obiskal režiser filma Čarovnice iz Orienta Julien Faraut. Z njim se je o legendarnih japonskih odbojkaricah pogovarjala Petra Meterc.

Štirinožni obiskovalci premiere filma Iskalci tartufov

Na premieri dokumentarnega filma Iskalci tartufov, ki je med drugim tudi zgodba o nežni vezi med človekom in psom, nas je obiskalo kar nekaj štirinožnih gledalcev.