Danes je blagajna odprta od 16:15 do 21:00 (odpre se čez 12:37).

petek, 12. 07. 2024

Film pod zvezdami se je začel

Včeraj smo z razprodanim Grajskim dvoriščem pričeli letošnji Film pod zvezdami. Gledalci so si ogledali Jesensko listje finskega avtorja Akija Kaurismäkija, kot predfilm pa smo prikazali letošnjega prejemnika zlate palme za kratki film Moški, ki ni mogel molčati. Film je nastal v slovenski koprodukciji, zato se nam je na odru pridružil Gregor Božič, direktor fotografije pri filmu, in z nami delil trenutke canskega zmagoslavja. Z njim se je pogovarjal Toni Cahunek.

četrtek, 11. 07. 2024

Režiserka Enya Belak o plesni mreži Aerowaves

Ob premieri dokumentarnega filma 25 let Aerowavesa smo se pogovarjali z režiserko Enyo Belak. Spregovorila je o svoji umetniški poti, zakulisju snemanja filma in pomembnosti mednarodne mreže Aerowaves za uveljajoče se plesalke in plesalke. Projekcija je potekala v okviru mednarodne konference daCi – Dance and the Child International in v sodelovanju z Mednarodnim festivalom dokumentarnega filma DOKUDOC.

četrtek, 13. 06. 2024

Foto utrinki s premiere filma Črni čaj

Premiera filma Črni čaj, s katero smo odprli letni kino Kinodvorišče, se je zaradi slabega vremena preselila v Dvorano. Ob za ta čas ne ravno običajno nizkih temperaturah so bili gledalci še toliko bolj veseli darila čajne hiše CHA – vrečke kitajskega črnega čaja Yunnan. Premierna projekcija je bila del Otoka v Ljubljani.

Pogovor z režiserko filma Štirje mali odrasli

Na projekciji filma Štirje mali odrasli nas je na festivalu LIFFe obiskala finska režiserka Selma Vilhunen. Vabljeni k poslušanju pogovora o zapletenih medosebnih odnosih in še čem.

torek, 11. 06. 2024

Ogled pogovora z režiserjem filma Pot

Na Kino Otok in Otok v Ljubljani je pripotoval Tobias Wiemann, s katerim smo se pogovarjali o njegovem filmu Pot. Vabljeni k ogledu.

četrtek, 06. 06. 2024

Filmska srečanja ob kavi za gluhe in naglušne: Pogovor z Bredo Jelen Sobočan

V sredo, 5. junija smo si ogledali film Tiho dekle in se o njem pogovarjali s psihiatrinjo in družinsko terapevtko Bredo Jelen Sobočan. Pogovor je potekal s podnapisi in tolmačenjem v slovenski znakovni jezik.

sreda, 29. 05. 2024

Posnetek pogovora s košarkarji

 Vabljeni k ogledu posnetka pogovora z gosti ob filmu Do zmage in naprej v nedeljo, 26. maja 2024.

torek, 14. 05. 2024

Fotografije s premiere filma Detektiv Tabo in primer nosoroga

Afriške ocvrte miške in drugi prigrizki ter afriške slikanice so začinili premiero filma v soboto 11. maja 2024. Vabljeni k ogledu fotografij.

petek, 26. 04. 2024

Film Radikal in pogovor z dr. Marjetko Kulovec, s prilagoditvami za gluhe in naglušne

V četrtek, 25. aprila smo si ogledali navdihujoč film Radikal in se pogovarjali z dr. Marjetko Kulovec, učiteljico v Zavodu za gluhe in naglušne ter prvo gluho doktorico znanosti pri nas.

torek, 23. 04. 2024

Fotografije s premiere filma Robotove sanje

Ameriški prigrizki 80-ih let, retro računalniške igrice in robotov pozdrav. Premiera Robotovih sanj je potekala v soboto, 20. aprila 2024.