Danes je blagajna odprta od 10:00 do 19:00 (odprto še 03:57, tel: 01 239 22 17).

torek, 14. 05. 2024

Fotografije s premiere filma Detektiv Tabo in primer nosoroga

Afriške ocvrte miške in drugi prigrizki ter afriške slikanice so začinili premiero filma v soboto 11. maja 2024. Vabljeni k ogledu fotografij.

petek, 26. 04. 2024

Film Radikal in pogovor z dr. Marjetko Kulovec, s prilagoditvami za gluhe in naglušne

V četrtek, 25. aprila smo si ogledali navdihujoč film Radikal in se pogovarjali z dr. Marjetko Kulovec, učiteljico v Zavodu za gluhe in naglušne ter prvo gluho doktorico znanosti pri nas.

torek, 23. 04. 2024

Fotografije s premiere filma Robotove sanje

Ameriški prigrizki 80-ih let, retro računalniške igrice in robotov pozdrav. Premiera Robotovih sanj je potekala v soboto, 20. aprila 2024.

petek, 19. 04. 2024

Filmska srečanja ob kavi: Pogovor z Ingrid Kovač Brus

V sredo, 17. aprila smo si ogledali film Po soncu in se o njem pogovarjali z urednico programa Ars in novinarko Ingrid Kovač Brus.

Pogovor s pisateljem Jeroenom Olyslaegersom po projekciji filma Wil

Po projekciji filma Wil se nam je pridružil Jeroen Olyslaegers, avtor večkrat nagrajene knjižne predloge. Z njim se je pogovarjala Tadeja Krečič Scholten, novinarka in urednica oddaj o kulturi na Tretjem programu Ars Radia Slovenija. Dogodek smo pripravili v okviru tridesete obletnice diplomatskega sodelovanja med Flandrijo in Slovenijo v sodelovanju z diplomatskim predstavništvom Flandrije v Avstriji, na Češkem, Madžarskem, v Sloveniji in na Slovaškem.

ponedeljek, 08. 04. 2024

Čarobna semena in premiera Dunje in princese iz Alepa

V soboto 6. aprila so na premieri sodelovali tudi otroci iz Sirije in Gaze.

Jubilejna deseta edicija

V letu 2023 smo praznovali jubilejno deseto edicijo programa Kinosloga. Retrosex. Ker pa je v našem izbranem žanru več vedno več, smo praznovali kar dvakrat! Foto utrinki.

Kinosloga. Retrosex. 2024. Foto utrinki.

Enajsta edicija noči erotičnega filma se je podala v dve novi, še ne obiskani deželi: Hongkong in Holandijo, vmes pa se kajpak vračala tudi v bivšo Slogo. Foto utrinke je v fotografski objektiv ujela Katja Goljat.

Pogovor in foto utrinki s premiere ter izjave članov ekipe slovenskega filma Zbudi me

Na premieri filma, ki je potekala v okviru Festivala frankofonskega filma, se je na odru predstavila številčna filmska ekipa. Z njimi se je pogovarjala Varja Močnik.

torek, 26. 03. 2024

Kinotripova projekcija: Strela

V petek, 22. marca, smo si ogledali film Strela (Carmen Jaquier) in se pogovarjali s Tjašo Črnigoj o filmu, ženstvenosti, seksualnosti, pravici do užitka in podobah ženske v družbi.