Danes je blagajna odprta od 17:00 do 20:30 (odpre se čez 05:36).

četrtek, 12. 05. 2022

Posnetek strokovnega srečanja ob filmu Futura

V pogovoru s strokovnimi delavci srednjih in osnovnih šol smo razmišljali o vlogi vzgojno-izobraževalnih ustanov pri oblikovanju smiselnih življenjskih perspektiv mladih v času, ko so vizije prihodnosti nepredvidljive.

Pogovor s filmsko ekipo po premieri filma Inventura

Premierni večer filma Inventura se je začel z glasbenim uvodom zasedbe Teo Collori in Momento Cigano na nabito polnem letnem vrtu kavarne, zaključil pa s sproščenim pogovorom s filmsko ekipo.

Slovenski filmi, za katere niste še nikoli slišali

V ponedeljek, 2. maja se je v Kinodvoru zvrstilo pet slovenskih filmov, za katere niste še nikoli slišali! Filmski maraton po izboru publicista in kritika Marcela Štefančiča, jr. je potekal od 14. ure do polnoči, prikazali pa smo filme Zarota, Lažnivka, Ljubezen na odoru, Mrtva ladja in Nočni izlet.

Pogovor po premieri filma Atlas ptic

Premieri filma Atlas ptic je sledil iskren in iskriv pogovor z režiserjem in scenaristom Olmom Omerzujem ter koproducentom Rokom Bičkom. Pogovor je povezovala Varja Močnik.

torek, 29. 03. 2022

Animirana miška Hopka in lisjak Beloprsec

Na premieri filma Tudi miši gredo v nebesa so otroci animirali lutki glavnih junakov, miške Hopke in lisjaka Beloprsca.

Pogovor z ekipo po premieri filma Prasica, slabšalni izraz za žensko

Premieri filma Prasica, slabšalni izraz za žensko je sledil sproščen pogovor s filmsko ekipo o življenju, glasbi, prasicah in še marsičem.

Odpuščanje: premiera z režiserko Marijo Zidar

V okviru Festivala dokumentarnega filma smo v redno predvajanje pospremili celovečerni prvenec Marije Zidar, s katero se je po projekciji pogovarjala Varja Močnik.

sreda, 16. 03. 2022

Dan in Eliza prvič v kinu

Vabljeni k ogledu fotozgodbe prvega obiska kina. Fotografije je posnel Matjaž Rušt.

sreda, 02. 03. 2022

Pustovanje z mačkom Murijem

Nepozabno pustovanje v Kinodvoru.

Iskre v času - svetovni računalniški podvig: premiera in pogovor

Na premieri slovenskega filma smo gostili režiserja Jurija Grudna in nekdanjega direktorja Iskre Delte Janeza Škrubeja. Pogovarjal se je Lenart Kučić, projekcije pa so se udeležili številni nastopajoči v filmu.