Danes je blagajna odprta od 14:50 do 20:30 (odpre se čez 07:27).
Filmi na temo trajnostnega razvoja

Filmi na temo trajnostnega razvoja

Ob evropskem tednu mobilnosti 2023 smo pripravili izbor filmov na temo trajnostnega razvoja. Filmi so primerni za vse starostne skupine učencev in dijakov.

Ogled filma je priložnost, da z učenci in dijaki spregovorite o temah trajnostnega razvoja. Pripravili smo pregled filmov, ki so primerni za različne starostne skupine. V izboru so filmi različnih žanrov in zvrsti: od napete mladinske znanstvene fantastike do poglobljenih dokumentarni filmov, igranih filmov in animacij. Na voljo smo vam za posvet, kateri od njih bo najprimernejši za vaše učence in dijake. Filmi so na voljo vse šolsko leto 2023/2024.

Zeleni Slon7+ OŠ2 in Zeleni Slon11+ OŠ3 SŠ
Izbor kratkih animiranih filmov na temo ohranjanja okolja, migracij, potrošništva in drugih tem, povezanih s trajnostnim razvojem. Izbor je prilagojen starejšim oz. mlajšim gledalcem. Dodatno: pogovor in pedagoško gradivo.

Kiti varuhi planeta OŠ1 OŠ2 OŠ3 SŠ (vse starosti)
Popotovanje, na katerem odkrivamo svet kitov, z njihovimi izjemnimi sposobnostmi, kompleksnim socialnim življenjem, predvsem pa vlogo, ki jo imajo v ohranjanju planeta. Dodatno: pedagoško gradivo in delavnica z društvom Morigenos.

Ris OŠ1 OŠ2 OŠ3 SŠ (vse starosti)
Življenje ene najbolj skrivnostnih evropskih živali spoznavamo skozi zgodbo
odraščanja družine mladih risov, potem ko samca in samico naselijo v osrčje gorskega masive Jure in s tem vzbudijo upanje, da je nekatere napake iz preteklosti mogoče popraviti. Dodatno: brezplačna delavnica v sodelovanju s projektom LYNX Slovenija.

Kapitanka Nova OŠ2 OŠ3 
Napet mladinski film z elementi znanstvene fantastike o dekletu Nova, ki iz prihodnosti pripotuje v sedanjost, da bi s prijateljem Nasom rešila planet pred uničujočo spremembo. Dodatno: pedagoško gradivo, pogovor. 

Kako rešiti planet OŠ2 OŠ3 SŠ
Zabavna družinska drama francoskega avtorja, v kateri križarsko vojno za rešitev planeta vodijo otroci. Dodatno: pogovor.

Žival OŠ3 SŠ
Najstnika Bella in Vipulan potujeta na srečanja z znanstveniki in aktivisti po vsem svetu ter iščeta drugačen način sobivanja z drugimi vrstami – ne več kot plenilci, ampak kot sostanovalci na našem planetu. Premiera na festivalu Kinotrip. Dodatno: pogovor.

Temni pokrov sveta OŠ3 SŠ
Dokumentarni film o slovenski ekipi okoljevarstvenikov, ki pod vodstvom Matevža Lenarčiča z ultralahkim letalom zbira delce črnega ogljika in išče rešitve za bolj vzdržen obstoj. Dodatno: pogovor.

Greta OŠ3 SŠ
Leto v življenju mlade podnebne aktivistke Grete Thunberg: od prve samotne stavke pred parlamentom do vzpona med globalne ikone. Dodatno: pedagoško gradivo, pogovor.

Futura
Avtorski dokumentarni film o tem, kako si prihodnost in svojo vlogo v njej predstavljajo mladi sami. Dodatno: pedagoško gradivo, pogovor.

Delo na zahtevo
Kakšna je prihodnost našega dela v svetu hitrih tehnoloških sprememb. Dodatno: pedagoško gradivo, pogovor.

Priporočamo tudi:
Magične živali V OŠ1
Hrastovo srce V OŠ1 OŠ2 OŠ3 SŠ
Pikica, Koko in nosorog 
V OŠ1
Drobižki 2 V OŠ1
Popotovanje cesarskega pingvina OŠ1 OŠ
Divja Slovenijain Ptice jezer, njihova vrnitev OŠ1 OŠ2 OŠ3 SŠ
Utrip narave in Energija gibanja – dva programa kratkih filmov Andreja Zdraviča V OŠ1 OŠ2 OŠ3 SŠ
Binti OŠ1 OŠ2
Prinčevo potovanje OŠ2 OŠ3 SŠ
Kapitan Fantastični OŠ3 SŠ
Medena dežela
Bojevnica


Filmi so na voljo vse šolsko leto v Kinodvoru in drugih kinematografih v Art kino mreži Slovenije.
Informacije in rezervacije: solski@kinodvor.org.
Nazaj na Kinodvorov šolski program.

 

sreda, 23. 08. 2023

Med 16. in 22. septembrom nas z avtobusom LPP lahko obiščete brezplačno

V času Evropskega tedna mobilnosti se šole in vrtci lahko v Kinodvor pripeljete brezplačno.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.