Danes je blagajna odprta od 14:50 do 20:30 (odpre se čez 06:15).

Obisk iz vesolja Posjet iz svemira

Zlatko Grgić / Jugoslavija / 1964 / 12 min / hrvaščina / 3+

Izbrani kratki filmi iz programa Cinemini

režija Zlatko Grgić, država Jugoslavija, leto 1964, produkcija Zagreb Film, dolžina 12 minut, slika barvni, zvok zvočni

zgodba
Deklica se igra na vrtu pred hišo. Z drevesa bi rada utrgala jabolka, zato uporabi zmaja; ta jo ponese do vej, s katerih jabolka res pobere. Ko se namerava spustiti nazaj na tla, pa se pojavi nenavaden leteči predmet – NLP. Izstopita vesoljčka. Prvi se prestraši in zbeži, drugi pa spozna deklico in ji počasi začne zaupati. Deklico starši pokličejo na večerjo in vesoljček se spomni svoje mame, ki ga čaka na oddaljenem domačem planetu. S pomočjo dekličinega zmaja se mu uspe vrniti domov, pri tem pa med sabo in deklico pusti sled jabolčnih ogrizkov.

Film ima krajše uvodno in zaključno besedilo v hrvaščini. Ob ogledu v kinu ga pove pripovedovalka, za ogled v vrtcu ali šoli, pa ga najdete na povezavi.

pedagoško gradivo Cinemini
filmski kartici za otroke Cinemini

povezava Cinemini Europe (eng)

Igre z zgodbo

Ti je bil všeč film Obisk iz vesolja? Igrajmo se s karticami iz filma.

Cinemini

Igrivi prvi koraki v film. Ogled filmov, gradiva, delavnice in primeri dobrih praks v evropskem projektu filmske vzgoje za najmlajše.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Interesno območje The Zone of Interest

Jonathan Glazer

sreda, 28. 02. 2024 / 15:50 / Dvorana

Britanski režiser Jonathan Glazer (Pod kožo) raziskuje najtemnejšo plat človeške narave. Velika nagrada žirije v Cannesu.

Adamant Sur l'Adamant

Nicolas Philibert

sreda, 28. 02. 2024 / 17:00 / Mala dvorana

Skupaj s francoskim dokumentaristom Nicolasom Philibertom se vkrcamo na nenavadno ladjo, pribežališče za odrasle z duševnimi motnjami, da bi v družbi presenetljivo nadarjenih in iskrivih posameznikov razmišljali o skupnosti, svobodi in pomenu umetnosti v vsakdanjem življenju. Topli in rahločutni film, ki podira meje med ‘nami’ in ‘njimi’, je osvojil glavno nagrado na zadnjem Berlinalu.

Priscilla Priscilla

Sofia Coppola

sreda, 28. 02. 2024 / 18:10 / Dvorana

Sofia Coppola (Marie Antoinette, Izgubljeno s prevodom) razkriva drugo plat ameriškega mita o kralju rock’n’rolla v nežni, rahločutni zgodbi o dekliškem hrepenenju, odraščanju v pravljici in iskanju lastne življenjske poti. Po knjigi Priscille Presley Elvis and Me.