Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:30 (odprto še 10:47, tel: 01 239 22 17).

Obisk iz vesolja Posjet iz svemira

Zlatko Grgić / Jugoslavija / 1964 / 12 min / hrvaščina / 3+

Izbrani kratki filmi iz programa Cinemini

režija Zlatko Grgić, država Jugoslavija, leto 1964, produkcija Zagreb Film, dolžina 12 minut, slika barvni, zvok zvočni

zgodba
Deklica se igra na vrtu pred hišo. Z drevesa bi rada utrgala jabolka, zato uporabi zmaja; ta jo ponese do vej, s katerih jabolka res pobere. Ko se namerava spustiti nazaj na tla, pa se pojavi nenavaden leteči predmet – NLP. Izstopita vesoljčka. Prvi se prestraši in zbeži, drugi pa spozna deklico in ji počasi začne zaupati. Deklico starši pokličejo na večerjo in vesoljček se spomni svoje mame, ki ga čaka na oddaljenem domačem planetu. S pomočjo dekličinega zmaja se mu uspe vrniti domov, pri tem pa med sabo in deklico pusti sled jabolčnih ogrizkov.

Film ima krajše uvodno in zaključno besedilo v hrvaščini. Ob ogledu v kinu ga pove pripovedovalka, za ogled v vrtcu ali šoli, pa ga najdete na povezavi.

pedagoško gradivo Cinemini
filmski kartici za otroke Cinemini

povezava Cinemini Europe (eng)

Igre z zgodbo

Ti je bil všeč film Obisk iz vesolja? Igrajmo se s karticami iz filma.

Cinemini

Igrivi prvi koraki v film. Vse o evropskem projektu filmske vzgoje za najmlajše.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Belfast Belfast

Kenneth Branagh

nedelja, 22. 05. 2022 / 11:00 / Dvorana

Film, postavljen v burno obdobje poznih šestdesetih let, je humoren, nežen in globoko oseben spomin Kennetha Branagha na njegovo rojstno mesto. »Za tiste, ki so ostali, tiste, ki so odšli, in vse tiste, ki smo jih izgubili.« Oskar za najboljši izvirni scenarij in nagrada BAFTA za najboljši britanski film.

Tudi miši gredo v nebesa Myši patří do nebe

Denisa Grimmová, Jan Bubeníček

nedelja, 22. 05. 2022 / 11:30 / Mala dvorana

Razburljivo popotovanje miške in lisjaka je izjemna animirana pripoved o upanju, ljubezni in pogumu premagati na videz še tako nepremagljive stvari.  

Prasica, slabšalni izraz za žensko Prasica, slabšalni izraz za žensko

Tijana Zinajić

nedelja, 22. 05. 2022 / 14:30 / Dvorana

Alter komedija o obdobju življenja, ko se preprosto zatakneš in ne veš, kako naprej. Filmski prvenec Tijane Zinajić je s Festivala slovenskega filma odnesel kar sedem vesen, tudi za najboljši celovečerec in najboljši film po izboru občinstva.