Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (za danes zaprto).

Obisk iz vesolja Posjet iz svemira

Zlatko Grgić / Jugoslavija / 1964 / 12 min / hrvaščina / 3+

Izbrani kratki filmi iz programa Cinemini

režija Zlatko Grgić, država Jugoslavija, leto 1964, produkcija Zagreb Film, dolžina 12 minut, slika barvni, zvok zvočni

zgodba
Deklica se igra na vrtu pred hišo. Z drevesa bi rada utrgala jabolka, zato uporabi zmaja; ta jo ponese do vej, s katerih jabolka res pobere. Ko se namerava spustiti nazaj na tla, pa se pojavi nenavaden leteči predmet – NLP. Izstopita vesoljčka. Prvi se prestraši in zbeži, drugi pa spozna deklico in ji počasi začne zaupati. Deklico starši pokličejo na večerjo in vesoljček se spomni svoje mame, ki ga čaka na oddaljenem domačem planetu. S pomočjo dekličinega zmaja se mu uspe vrniti domov, pri tem pa med sabo in deklico pusti sled jabolčnih ogrizkov.

Film ima krajše uvodno in zaključno besedilo v hrvaščini. Ob ogledu v kinu ga pove pripovedovalka, za ogled v vrtcu ali šoli, pa ga najdete na povezavi.

pedagoško gradivo Cinemini
filmski kartici za otroke Cinemini

povezava Cinemini Europe (eng)

Igre z zgodbo

Ti je bil všeč film Obisk iz vesolja? Igrajmo se s karticami iz filma.

Cinemini

Igrivi prvi koraki v film. Vse o evropskem projektu filmske vzgoje za najmlajše.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Po soncu Aftersun

Charlotte Wells

nedelja, 29. 01. 2023 / 11:00 / Dvorana

Režiserko je brskanje po starih družinskih albumih navdihnilo k razmisleku o tem, kako morda nikoli ne bomo zares razumeli kompleksnega notranjega življenja ljudi, ki jih imamo radi. Njen globoko osebni, slogovno izvirni in ganljivi celovečerni prvenec je navdušil kritike na festivalu v Cannesu in se uvrstil na številne lestvice najboljših filmov leta 2022.

Titina Titina

Kajsa Næss

nedelja, 29. 01. 2023 / 11:30 / Mala dvorana

Družinski pustolovski film o resnični psički Titini je zabavna in vznemirljiva zgodba o skoraj pozabljenem raziskovalnem popotovanju: osvajanju severnega tečaja s cepelinom leta 1926.

Fabelmanovi The Fabelmans

Steven Spielberg

nedelja, 29. 01. 2023 / 16:00 / Dvorana

Sammy Fabelman, ki odrašča v Arizoni po drugi svetovni vojni, odkrije pretresljivo družinsko skrivnost in raziskuje, kako nam lahko moč filma pomaga spoznati resnico o drugih in nas samih. 7 nominacij za oskarja!