Danes je blagajna odprta od 12:00 do 20:30 (za danes zaprto).
november 2022

Kako rešiti planet La Croisade

Louis Garrel / Francija / 2021 / 66 min / podnapisi, francoščina / 12+

Ko križarsko vojno za rešitev planeta vodijo otroci. 

režija Louis Garrel, scenarij Jean-Claude Carrière in Louis Garrel, fotografija Julien Poupard, zvok Laurent Benaïm - Alexandre Hecker, Olivier Guillaume, montaža Joëlle Hache, igrajo Laetitia Casta, Joseph Engel, Louis Garre

IMDb

zgodba
Diorjeva obleka je izginila. In usnjena jakna. In zbirateljske ure. V kleti manjkajo najdražja vina. Prijeten družinski obed v udobju meščanskega pariškega stanovanja se sprevrže v bitko na robu živčnega zloma, ko Josephova starša ugotovita, da je njun sin prodal vse te stvari za »projekt«, o katerem ne vesta nič. Joseph v tem ni sam, enako kot on je naredila še množica drugih otrok po vsem svetu. Prodali so stvari, ki jih nihče zares ne potrebuje – konec koncev starši več tednov niso niti opazili, da kaj manjka. Ker je naš planet vse bolj ogrožen, odrasli sami pa ne storijo prav nič, so otroci vzeli stvari v svoje roke. Na skrivaj so se povezali in oblikovali zelo resen načrt, kako rešiti planet. Delegacije otrok se že odpravljajo proti Afriki in »utopični projekt«, kakor ga imenujeta starša, se jim zdi edina možnost, da človeštvo in narava preživita. Jim bosta zdaj, ko vesta, pomagala – ali bosta ovira, kot že prevelika množica odraslih na tem svetu?

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Ne puščaj sledi Żeby nie było śladów

Jan P. Matuszyński

četrtek, 06. 10. 2022 / 17:15 / Dvorana

Resnični primer policijskega nasilja iz časa komunistične Poljske postane snov za mračno, napeto dramo, navdihnjeno s političnimi trilerji novega Hollywooda.

Moonage Daydream Moonage Daydream

Brett Morgen

četrtek, 06. 10. 2022 / 20:30 / Dvorana

Film, ki se izmika žanrskim oznakam, nas odpelje na osupljivo avdiovizualno popotovanje skozi življenje in delo Davida Bowieja, enega najbolj plodovitih, vplivnih in neulovljivih umetnikov našega časa. Premiera na zadnjem festivalu v Cannesu.

Snežni leopard La panthère des neiges

Marie Amiguet, Vincent Munier

petek, 07. 10. 2022 / 15:30 / Dvorana

Snežni leopard je veliko več kot vizualno čudovit film o eni najredkejših in najbolj izmuzljivih velikih mačk; opazovalni dokumentarec, v katerem je pot pomembnejša od cilja, z nami velikodušno deli užitek odkrivanja. Glasba: Warren Ellis in Nick Cave. Cezar za najboljši dokumentarni film.