Danes je blagajna odprta od 15:00 do 20:45 (za danes zaprto).
november 2022

Kako rešiti planet La Croisade

Louis Garrel / Francija / 2021 / 66 min / podnapisi, francoščina / 12+

Ko križarsko vojno za rešitev planeta vodijo otroci. 

režija Louis Garrel, scenarij Jean-Claude Carrière in Louis Garrel, fotografija Julien Poupard, zvok Laurent Benaïm - Alexandre Hecker, Olivier Guillaume, montaža Joëlle Hache, igrajo Laetitia Casta, Joseph Engel, Louis Garre

IMDb

zgodba
Diorjeva obleka je izginila. In usnjena jakna. In zbirateljske ure. V kleti manjkajo najdražja vina. Prijeten družinski obed v udobju meščanskega pariškega stanovanja se sprevrže v bitko na robu živčnega zloma, ko Josephova starša ugotovita, da je njun sin prodal vse te stvari za »projekt«, o katerem ne vesta nič. Joseph v tem ni sam, enako kot on je naredila še množica drugih otrok po vsem svetu. Prodali so stvari, ki jih nihče zares ne potrebuje – konec koncev starši več tednov niso niti opazili, da kaj manjka. Ker je naš planet vse bolj ogrožen, odrasli sami pa ne storijo prav nič, so otroci vzeli stvari v svoje roke. Na skrivaj so se povezali in oblikovali zelo resen načrt, kako rešiti planet. Delegacije otrok se že odpravljajo proti Afriki in »utopični projekt«, kakor ga imenujeta starša, se jim zdi edina možnost, da človeštvo in narava preživita. Jim bosta zdaj, ko vesta, pomagala – ali bosta ovira, kot že prevelika množica odraslih na tem svetu?

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Po soncu Aftersun

Charlotte Wells

petek, 27. 01. 2023 / 16:15 / Dvorana

Režiserko je brskanje po starih družinskih albumih navdihnilo k razmisleku o tem, kako morda nikoli ne bomo zares razumeli kompleksnega notranjega življenja ljudi, ki jih imamo radi. Njen globoko osebni, slogovno izvirni in ganljivi celovečerni prvenec je navdušil kritike na festivalu v Cannesu in se uvrstil na številne lestvice najboljših filmov leta 2022.

Vsa ta lepota in prelivanje krvi All the Beauty and the Bloodshed

Laura Poitras

petek, 27. 01. 2023 / 17:30 / Mala dvorana

Globoko osebni in hkrati izrazito politični dokumentarec Laure Poitras (Citizenfour) raziskuje neločljivo povezanost med aktivizmom ter življenjem in umetniškim delom Nan Goldin, ene najvidnejših svetovnih fotografinj. Zlati lev za najboljši film na lanskem festivalu v Benetkah.

Alcarràs Alcarràs

Carla Simón

petek, 27. 01. 2023 / 18:30 / Dvorana

Katalonska režiserka z nami deli radosti in tegobe družine pridelovalcev breskev, ki se sooča z negotovo prihodnostjo. Dobitnik zlatega medveda na Berlinalu.