od decembra 2020

Prinčevo potovanje Le voyage du prince

Jean-François Laguionie, Xavier Picard / Francija, Luksemburg / 2019 / 76 min / podnapisi, francoščina / 9+

režija  Jean-François Laguionie, Xavier Picard, scenarij Jean-François Laguionie, Anik Leray, glasba Mathieu Alvado, producenti Armelle Glorennec, Eric Jacquot, Stéphan Roelants

distribucija Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta

IMDb

Stari princ Laankos omaga na obali oddaljene dežele, kjer ga najde dvanajstletni Tom. Zatočišče dobi v zapuščenem muzeju, kjer Tom prebiva s staršema in njuno pomočnico. Oče in mama sta predana znanstvenika. Pred leti so ju izločili iz akademskih krogov, ker sta trdila, da poleg njihove obstajajo tudi druge civilizacije razvitih opic, česar pa nihče ne verjame. V mestu Nioukos namreč velja, da je njihova skupnost najbolj napredna na svetu in zato vzvišena na vsemi vrstami. Ko princ Laankos okreva, se izkaže, da ni neuki divjak, ampak razgledan in izobražen mož. Čeprav govori drugačen jezik, se zdi, da ju s Tomom povezuje globoka vez. Žene ju želja po odkrivanju sveta, ki je poln novih izumov in spoznanj, živ, pisan in prepleten v soodvisnosti. Prijateljstvo med dečkom in starcem pa ne bo spremenilo le njiju.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.