Danes je blagajna odprta od 15:00 do 21:00 (odprto še 04:42, tel: 01 239 22 17).
FeKK – mednarodni festival kratkega filma
Od 17. do 22. avgusta 2020.

FeKK – mednarodni festival kratkega filma bo letošnje poletje v Ljubljani zaokrožil v znamenju vročih kratkometražcev.

V Kinodvoru bomo z otvoritveno projekcijo predstavili program festivala, v teku tedna pa si bomo imeli priložnost v programu EFA – SHORT MATTERS! ogledati jagodni izbor najboljših sodobnih evropskih in vzhodnoevropskih kratkih filmov.

Program EFA – SHORT MATTERS! v treh sklopih predstavlja izbor najboljših in večkrat nagrajenih evropskih kratkih filmov, ki so se leta 2019 potegovali za evropske filmske nagrade: kot vzporednico ameriškim oskarjem jih podeljuje Evropska filmska akademija (EFA).

Sledita še dva programa iz sklopa KATASTROFEKK. Prvi pod imenom Square Eyes Predstavlja prinaša tematski izbor aktualnih in festivalsko proslavljenih filmov mednarodnih avtorjev (Square Eyes je namreč ena izmed najbolj izstopajočih distribucij kratkega filma ta hip). Drugi, imenovan Konec je blizu: kontemplirajmo, pa prinaša sodobne klasike nenarativnega filma in vabi k razmisleku o svetu in naši vlogi v njem.

V petek bo na ogled poklon Rubenu Östlundu s programom njegovih kratkih filmov, ki pa hkrati opominja na to, da so tudi veliki mojstri sedme umetnosti začeli na kratko.

Organizator festivala

Kraken Short Film Promotion Society

http://www.fekk.si/

Prizorišča festivala

Slovenska kinoteka, Kinodvor, Letni kino Slovenske kinoteke na Muzejski ploščadi Metelkova, SCCA/+MSUM