Danes je blagajna odprta od 15:00 do 19:00 (odpre se čez 09:21).
FeKK – mednarodni festival kratkega filma
Od 19. do 24. avgusta 2019.

FeKK – mednarodni festival kratkega filma bo poletje v Ljubljani zaokrožil v znamenju vročih kratkometražcev. Tekmovalna programa svežih filmov domačih produkcij in produkcij iz dežel bivše Jugoslavije bodo pospremili retrospektive uveljavljenih avtorjev, delavnice, predavanja, okrogle mize, druženja, glasbeni program in veliko dobre stare zabave!

V Kinodvoru bomo z otvoritveno projekcijo predstavili program in goste festivala, v teku tedna pa si bomo imeli priložnost ogledati jagodni izbor najboljših sodobnih evropskih in vzhodnoevropskih kratkih filmov.

Program EFA – SHORT MATTERS! v treh sklopih predstavlja izbor najboljših in večkrat nagrajenih evropskih kratkih filmov, ki so se leta 2018 potegovali za evropske filmske nagrade: kot vzporednico ameriškim oskarjem jih podeljuje Evropska filmska akademija (EFA). Nominacije za nagrade prejmejo zmagovalni kratki filmi s prestižnih festivalov, kot so Benetke, Locarno, Sarajevo ali Rotterdam. V letu 2019 program izbranih kratkometražcev tako potuje po različnih festivalih sveta in bo poleg Ljubljane obiskal tudi Oberhausen, Tampere, Minimalen, Winterthur, DokuFest Prizren, Uppsala, Talin in številne druge.

Organizator festivala

Kraken Short Film Promotion Society

http://www.fekk.si/

Prizorišča festivala

Slovenska kinoteka, Kinodvor, Letni kino Slovenske kinoteke na Muzejski ploščadi Metelkova, SCCA/+MSUM

FeKK VR KINO

V času festivala bo v Mali dvorani na ogled program posebej izbranih 360-stopinjskih filmov različnih zvrsti in žanrov. Vsak dan od torka, 20. 8., do petka, 23. 8., med 15. in 20. uro:
Točka pobega
Meter dvajset: slepi zmenek
Everest
Sobe