Danes je blagajna odprta od 14:30 do 20:30 (za danes zaprto).

Hrupne zgodbe Hrupne zgodbe

razno / Kanada, Nemčija, Francija, Češka / 2022 / 45 min / brez dialogov / 7+

Program kratkih filmov za zvočno raziskovanje in ustvarjanje

Zvoki, šumenje, hrup. Lahko so nadloga, lahko pa prav nasprotno – postanejo glavna zvezda ustvarjalnega raziskovanja. Zato le razprite ušesa, kajti tudi filma ni brez zvoka, šumov, glasnosti. Kako zveni ščebet ptic, če ga narišemo? Lahko med raziskovanjem morja slišimo naša čustva? Kako je slišati najbolj slaven vlak v filmski zgodovini? In kako glasba sledi psu, ki sledi svojemu repu, ki sledi mački … in kaj sledi potem?

Program sestavljajo izbrani filmi iz programa Cinemini.
Ptičji klici Malcolm Sutherland, Kanada, 2006, 5 min
Prihod vlaka na postajo brata Lumière Francija, 1896, 1 min
Mali Cousteau Jakub Kouřil, Češka, 2014, 8 min
Moj srečni konec Milen Vitanov, Nemčija, 2008, 5 min

Dodatni filmi (glede na starost otrok in dolžino programa): Ribica, Virtualno virtuozen, Boogie presenečenja, Obisk iz vesolja, Potovanje s peresom in črnilom

****************
Ob ogledu priporočamo delavnico Zvočni kino, ki jo izvaja glasbenik, opremljevalec zvoka v filmih in filmski pedagog Miha Šajina (Dagiba). Več o delavnici.

Delavnica Zvočni kino

Kaj če zvoki, šumi in hrup ne bi bili nadležni spremljevalci pouka, ampak ustvarjalna podlaga za filmsko zvočno delavnico?

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Franckina juha La soupe de Franzy

razno

sobota, 08. 10. 2022 / 10:00 / Dvorana

Kuhamo, režemo, sekljamo, z odločnostjo in predanostjo malčka premikamo skale in zapojemo nežno pesmico, ko damo volnenega medvedka spat. Program likovno bogatih kratkih animiranih filmov s svetovno priznanega festivala animiranega filma Annecy, primernega za gledalce vseh starosti.

Najboljši rojstni dan Best Birthday Ever

Michael Ekbladh

sobota, 08. 10. 2022 / 16:15 / Dvorana

Vsak otrok ima rad svoj rojstni dan in nepričakovane dogodivščine! Družinski animirani film je primeren tudi za mlajše otroke in za prvo izkušnjo celovečernega filma.

Posrednik Broker

Hirokazu Koreeda

sobota, 08. 10. 2022 / 18:15 / Dvorana

Topel in ganljiv film ceste o petih ljudeh, ki se odpravijo na nenavadno popotovanje, ko jih po naključju združi zapuščeni otrok. Prvi korejski film Hirokaza Koreede (Tatiči) je Song Kang-hoju, zvezdniku Parazita, prinesel nagrado za najboljšega igralca v Cannesu.