Danes je blagajna odprta od 15:20 do 20:15 (za danes zaprto).

Hrupne zgodbe Hrupne zgodbe

razno / Kanada, Nemčija, Francija, Češka / 2022 / 45 min / brez dialogov / 7+

Program kratkih filmov za zvočno raziskovanje in ustvarjanje

Zvoki, šumenje, hrup. Lahko so nadloga, lahko pa prav nasprotno – postanejo glavna zvezda ustvarjalnega raziskovanja. Zato le razprite ušesa, kajti tudi filma ni brez zvoka, šumov, glasnosti. Kako zveni ščebet ptic, če ga narišemo? Lahko med raziskovanjem morja slišimo naša čustva? Kako je slišati najbolj slaven vlak v filmski zgodovini? In kako glasba sledi psu, ki sledi svojemu repu, ki sledi mački … in kaj sledi potem?

Program sestavljajo izbrani filmi iz programa Cinemini.
Obisk iz vesolja Zlatko Grgić, Jugoslavija,1964, 12 min
Moj srečni konec Milen Vitanov, Nemčija, 2008, 5 min
Boogie presenečenja Albert Pierru, Francija,1957, 5 min
Prihod vlaka na postajoBrata Lumière, Francija, 1896, 1 min
Ribica Sergej Rjabov, Rusija, 2007, 10 min

Dodatni filmi (glede na starost otrok in dolžino programa): Virtualno virtuozen, Potovanje s peresom in črnilom, Ptičji klici, Mali Cousteau.

Pedagoška gradiva o filmih in kartice za otroke najdete na povezavi Cinemini: gradiva.

****************
Ob ogledu priporočamo delavnico Zvočni kino, ki jo izvaja glasbenik, opremljevalec zvoka v filmih in filmski pedagog Miha Šajina (Dagiba). Več o delavnici.

Delavnica Zvočni kino

Kaj če zvoki, šumi in hrup ne bi bili nadležni spremljevalci pouka, ampak ustvarjalna podlaga za filmsko zvočno delavnico?

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Po soncu Aftersun

Charlotte Wells

sreda, 17. 04. 2024 / 10:00 / Dvorana

Režiserko je brskanje po starih družinskih albumih navdihnilo k razmisleku o tem, kako morda nikoli ne bomo zares razumeli kompleksnega notranjega življenja ljudi, ki jih imamo radi. Njen globoko osebni, slogovno izvirni in ganljivi celovečerni prvenec je navdušil kritike na festivalu v Cannesu in se uvrstil na številne lestvice najboljših filmov leta 2022.

Radikal Radical

Christopher Zalla

sreda, 17. 04. 2024 / 17:20 / Dvorana

»Na svetu je toliko ljudi, ki nikoli ne dobijo priložnosti. To je zgodba o tem, kaj se zgodi, ko jo dobijo.« Film, posnet po resnični zgodbi o nekonvencionalnem mehiškem učitelju, je prejel nagrado občinstva na festivalu Sundance.

Duhovnica Duhovnica

Maja Prettner

sreda, 17. 04. 2024 / 19:00 / Mala dvorana

Film spremlja svobodomiselno evangeličansko duhovnico Jano, ki se sooča z življenjsko dilemo, ali naj zapusti duhovniški poklic.