Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:00 (za danes zaprto).

Boogie presenečenja Surprise Boogie

Albert Pierru / Francija / 1957 / 5 min / brez dialogov / 3+

Izbrani kratki filmi iz programa Cinemini

režiser Albert Pierru, država Francija, leto 1957, produkcija Pierre Braunberger, dolžina 5 minut, slika barvni, zvok zvočni

zgodba
Kako bi bila videti jazzovska glasba big banda? Kako bi lahko vse, kar slišimo, tj. swing, ritem, višine in nižine, prevedli v podobe? V Boogieju presenečenja je Albertu Pierruju to uspelo, ne da bi sploh uporabil kamero. Namesto tega je slikal in praskal neposredno na filmski trak ter ustvaril formo vizualne glasbe, ki se giblje med abstraktnimi oblikami in figurativnimi podobami, kot so možic iz črtic, ki igra na klavir, kontrabas ali trobenta.

pedagoško gradivo Cinemini

povezava Cinemini Europe (eng)

Cinemini

Igrivi prvi koraki v film. Ogled filmov, gradiva, delavnice in primeri dobrih praks v evropskem projektu filmske vzgoje za najmlajše.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

sreda, 06. 12. 2023 / 13:00 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.

Dodatna projekcija

Pretekla življenja Past Lives

Celine Song

sreda, 06. 12. 2023 / 17:00 / Dvorana

Film, ki ga je navdihnilo režiserkino resnično življenje, svojo pripoved lahkotno, nežno in prefinjeno spleta do nepričakovano silovitega čustvenega vrhunca. Veliko odkritje Sundancea in Berlinala ter eden najboljših filmov leta po mnenju številnih kritikov!

Čuden način življenja Strange Way of Life

Pedro Almodóvar

sreda, 06. 12. 2023 / 19:20 / Dvorana

Pedro Almodóvar v svoji najnovejši kratkometražni »kaprici« ponudi odgovor na vprašanje iz Gore Brokeback: »Kaj pa naj bi dva moška počela skupaj na ranču?«