Danes je blagajna odprta od 13:00 do 21:15 (odprto še 04:01, tel: 01 239 22 17).

Boogie presenečenja Surprise Boogie

Albert Pierru / Francija / 1957 / 5 min / brez dialogov / 3+

Izbrani kratki filmi iz programa Cinemini

režiser Albert Pierru, država Francija, leto 1957, produkcija Pierre Braunberger, dolžina 5 minut, slika barvni, zvok zvočni

zgodba
Kako bi bila videti jazzovska glasba big banda? Kako bi lahko vse, kar slišimo, tj. swing, ritem, višine in nižine, prevedli v podobe? V Boogieju presenečenja je Albertu Pierruju to uspelo, ne da bi sploh uporabil kamero. Namesto tega je slikal in praskal neposredno na filmski trak ter ustvaril formo vizualne glasbe, ki se giblje med abstraktnimi oblikami in figurativnimi podobami, kot so možic iz črtic, ki igra na klavir, kontrabas ali trobenta.

pedagoško gradivo Cinemini

povezava Cinemini Europe (eng)

Cinemini

Igrivi prvi koraki v film. Vse o evropskem projektu filmske vzgoje za najmlajše.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Gospod Bachmann in njegov razred Herr Bachmann und seine Klasse

Maria Speth

torek, 24. 05. 2022 / 17:00 / Dvorana

Intimen dokumentarec o močni vezi med nekonvencionalnim osnovnošolskim učiteljem in njegovimi najstniškimi učenci. Zabaven, ganljiv in navdihujoč poklon umetnosti poučevanja in učenja. Dobitnik srebrnega medveda in nagrade občinstva na Berlinalu.

Antigona - Kako si upamo! Antigona - Kako si upamo!

Jani Sever

torek, 24. 05. 2022 / 20:15 / Mala dvorana

Dokumentarno-igrani film po motivih drame Slavoja Žižka Trojno življenje Antigone. Dobitnik vesne za najboljši dokumentarec na Festivalu slovenskega filma.

Zadnjič

Prasica, slabšalni izraz za žensko Prasica, slabšalni izraz za žensko

Tijana Zinajić

torek, 24. 05. 2022 / 21:15 / Dvorana

Alter komedija o obdobju življenja, ko se preprosto zatakneš in ne veš, kako naprej. Filmski prvenec Tijane Zinajić je s Festivala slovenskega filma odnesel kar sedem vesen, tudi za najboljši celovečerec in najboljši film po izboru občinstva.