Danes je blagajna odprta od 13:00 do 20:15 (odprto še 02:58, tel: 01 239 22 17).

Ribica Rybka

Sergej Rjabov / Rusija / 2007 / 10 min / brez dialogov / 3+

Izbrani kratki filmi iz programa Cinemini

režija Sergej Rjabov, država Rusija, leto 2007, produkcija Irina Krakosjan, dolžina 10 minut, slika barvni, zvok zvočni, glasba Peter Iljič Čajkovski, Felix Mendelssohn, Johannes Brahms, Maurice Ravel

zgodba
Deklica in njena mačka gresta na sprehod. Med prečkanjem zamrznjenega jezera srečata moškega, ki lovi ribe pod ledom. Ko ulovi ribo in jo vrže v vedro, se deklici ribica zasmili, zato jo hoče vreči nazaj v vodo, kar pa ji ribič prepreči. Prizor z ribičem deklico preganja v sanjah, v katerih spet skuša rešiti ribico pred velikim bradatim moškim.

pedagoško gradivo Cinemini
filmski kartici za otroke Cinemini

povezava Cinemini Europe (eng)

Zvočna ugibalnica

Znaš gledati z ušesi? Poskusi, kako dobro ti gre.

Cinemini

Igrivi prvi koraki v film. Vse o evropskem projektu filmske vzgoje za najmlajše.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Razprodano

Dogodek L'événement

Audrey Diwan

torek, 06. 12. 2022 / 19:30 / Dvorana

Francija, 1963. Obetavna študentka Anne odkrije, da je noseča. Čeprav je splav zakonsko prepovedan, sklene ukrepati, saj hoče sama odločati o svojem telesu in svoji prihodnosti. A izpiti se bližajo, njen trebuh pa povečuje … Film, posnet po romanu Annie Ernaux, je osvojil zlatega leva v Benetkah in nagrado Kinotripove mladinske žirije na Liffu.

Septembrska klasa Septembrska klasa

Igor Šterk

torek, 06. 12. 2022 / 20:15 / Mala dvorana

Dokumentarni film Igorja Šterka je portret generacije, ki se je s področja vse Jugoslavije septembra 1987 zbrala v majhni kasarni na otoku Vis, da bi odslužila 365 dni v JLA.

Trikotnik žalosti Triangle of Sadness

Ruben Östlund

sreda, 07. 12. 2022 / 13:00 / Dvorana

Švedski satirik Ruben Östlund (Višja sila, Kvadrat) svoje strupene bodice tokrat uperi v svet visoke mode in ekonomsko privilegiranih ter ustvari divje zabavno farso, v kateri se razredna hierarhija obrne na glavo in razkrije tržna vrednost lepote. Zlata palma na zadnjem festivalu v Cannesu.