Danes je blagajna odprta od 13:00 do 21:15 (odprto še 04:35, tel: 01 239 22 17).

Ribica Rybka

Sergej Rjabov / Rusija / 2007 / 10 min / brez dialogov / 3+

Izbrani kratki filmi iz programa Cinemini

režija Sergej Rjabov, država Rusija, leto 2007, produkcija Irina Krakosjan, dolžina 10 minut, slika barvni, zvok zvočni, glasba Peter Iljič Čajkovski, Felix Mendelssohn, Johannes Brahms, Maurice Ravel

zgodba
Deklica in njena mačka gresta na sprehod. Med prečkanjem zamrznjenega jezera srečata moškega, ki lovi ribe pod ledom. Ko ulovi ribo in jo vrže v vedro, se deklici ribica zasmili, zato jo hoče vreči nazaj v vodo, kar pa ji ribič prepreči. Prizor z ribičem deklico preganja v sanjah, v katerih spet skuša rešiti ribico pred velikim bradatim moškim.

pedagoško gradivo Cinemini
filmski kartici za otroke Cinemini

povezava Cinemini Europe (eng)

Zvočna ugibalnica

Znaš gledati z ušesi? Poskusi, kako dobro ti gre.

Cinemini

Igrivi prvi koraki v film. Vse o evropskem projektu filmske vzgoje za najmlajše.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Gospod Bachmann in njegov razred Herr Bachmann und seine Klasse

Maria Speth

torek, 24. 05. 2022 / 17:00 / Dvorana

Intimen dokumentarec o močni vezi med nekonvencionalnim osnovnošolskim učiteljem in njegovimi najstniškimi učenci. Zabaven, ganljiv in navdihujoč poklon umetnosti poučevanja in učenja. Dobitnik srebrnega medveda in nagrade občinstva na Berlinalu.

Antigona - Kako si upamo! Antigona - Kako si upamo!

Jani Sever

torek, 24. 05. 2022 / 20:15 / Mala dvorana

Dokumentarno-igrani film po motivih drame Slavoja Žižka Trojno življenje Antigone. Dobitnik vesne za najboljši dokumentarec na Festivalu slovenskega filma.

Zadnjič

Prasica, slabšalni izraz za žensko Prasica, slabšalni izraz za žensko

Tijana Zinajić

torek, 24. 05. 2022 / 21:15 / Dvorana

Alter komedija o obdobju življenja, ko se preprosto zatakneš in ne veš, kako naprej. Filmski prvenec Tijane Zinajić je s Festivala slovenskega filma odnesel kar sedem vesen, tudi za najboljši celovečerec in najboljši film po izboru občinstva.