Danes je blagajna odprta od 15:30 do 21:00 (odprto še 01:17, tel: 01 239 22 17).

Ribica Rybka

Sergej Rjabov / Rusija / 2007 / 10 min / brez dialogov / 3+

Izbrani kratki filmi iz programa Cinemini

režija Sergej Rjabov, država Rusija, leto 2007, produkcija Irina Krakosjan, dolžina 10 minut, slika barvni, zvok zvočni, glasba Peter Iljič Čajkovski, Felix Mendelssohn, Johannes Brahms, Maurice Ravel

zgodba
Deklica in njena mačka gresta na sprehod. Med prečkanjem zamrznjenega jezera srečata moškega, ki lovi ribe pod ledom. Ko ulovi ribo in jo vrže v vedro, se deklici ribica zasmili, zato jo hoče vreči nazaj v vodo, kar pa ji ribič prepreči. Prizor z ribičem deklico preganja v sanjah, v katerih spet skuša rešiti ribico pred velikim bradatim moškim.

pedagoško gradivo Cinemini
filmski kartici za otroke Cinemini

povezava Cinemini Europe (eng)

Zvočna ugibalnica

Znaš gledati z ušesi? Poskusi, kako dobro ti gre.

Cinemini

Igrivi prvi koraki v film. Ogled filmov, gradiva, delavnice in primeri dobrih praks v evropskem projektu filmske vzgoje za najmlajše.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Čuden način življenja Strange Way of Life

Pedro Almodóvar

ponedeljek, 04. 12. 2023 / 21:00 / Dvorana

Pedro Almodóvar v svoji najnovejši kratkometražni »kaprici« ponudi odgovor na vprašanje iz Gore Brokeback: »Kaj pa naj bi dva moška počela skupaj na ranču?«

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

torek, 05. 12. 2023 / 16:30 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.

Noč evropskega filma

Rdeče nebo Roter Himmel

Christian Petzold

torek, 05. 12. 2023 / 19:00 / Dvorana

Zgodba o poletju, po katerem nič več ne bo tako, kot je bilo. Neprizanesljiva, čustveno večplastna komedija nravi je Christianu Petzoldu (Phoenix, Undine) prinesla srebrnega medveda na zadnjem Berlinalu.