Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:00 (za danes zaprto).

Virtualno virtuozen Virtuos Virtuell

Thomas Stellmach, Maja Oschmann / Nemčija / 2013 / 8 min / brez dialogov / 3+

Izbrani kratki filmi iz programa Cinemini

režija Thomas Stellmach, Maja Oschmann, država Nemčija, leto 2013, produkcija Thomas Stellmach, dolžina 8 minut, slika črno-bela, zvok zvočni, glasba uvertura v opero Alkemist Louisa Spohra (1830) in Till Mertens

Fotografije

zgodba
Eksperimentalna animacija z osupljivo likovno prepričljivostjo ne pripoveduje zgodbe v klasičnem smislu, ampak ustvari gibanje tuša na belem ozadju, za katero se zdi, da sledi dramatičnemu loku uverture, ki jo poslušamo. Interakcija gibanja in glasbe nas spodbudi, da vidimo stvari, dogodke, mogoče celo dramo v tem, kar so v bistvu le črne oblike na beli podlagi. Film poteka na platnu pred nami, hkrati pa se ustvarja v naši glavi.

pedagoško gradivo Cinemini
filmski kartici za otroke Cinemini

povezava Cinemini Europe (eng)

Cinemini

Igrivi prvi koraki v film. Ogled filmov, gradiva, delavnice in primeri dobrih praks v evropskem projektu filmske vzgoje za najmlajše.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

sreda, 06. 12. 2023 / 13:00 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.

Dodatna projekcija

Pretekla življenja Past Lives

Celine Song

sreda, 06. 12. 2023 / 17:00 / Dvorana

Film, ki ga je navdihnilo režiserkino resnično življenje, svojo pripoved lahkotno, nežno in prefinjeno spleta do nepričakovano silovitega čustvenega vrhunca. Veliko odkritje Sundancea in Berlinala ter eden najboljših filmov leta po mnenju številnih kritikov!

Čuden način življenja Strange Way of Life

Pedro Almodóvar

sreda, 06. 12. 2023 / 19:20 / Dvorana

Pedro Almodóvar v svoji najnovejši kratkometražni »kaprici« ponudi odgovor na vprašanje iz Gore Brokeback: »Kaj pa naj bi dva moška počela skupaj na ranču?«