Danes je blagajna odprta od 13:00 do 21:15 (odprto še 03:35, tel: 01 239 22 17).

Prihod vlaka na postajo L'arrivée d'un train en gare de La Ciotat

Cinématographe Lumière / Francija / 1896 / 1 min / nemi / 3+

Izbrani kratki filmi iz programa Cinemini

režija Cinématographe Lumière, država Francija, leto 1896, produkcija Cinématographe Lumière, dolžina 1 minuta (pri 16 sličicah na sekundo), slika črno-bela, zvok nemi

zgodba
Posnetek perona na železniški postaji v francoskem mestu La Ciotat. Vlak se počasi približuje peronu in se ustavi; ljudje zapustijo vlak, preden tisti, ki čakajo, lahko začnejo vstopati. Gledalci, ki niso poznali filmskih gibljivih podob, so vlak na filmu doživeli kot pravega in v strahu, da bi jih ta povozil, pobegnili iz kina.

pedagoško gradivo Cinemini
filmski kartici za otroke Cinemini

povezava Cinemini Europe (eng)

Cinemini

Igrivi prvi koraki v film. Vse o evropskem projektu filmske vzgoje za najmlajše.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Antigona - Kako si upamo! Antigona - Kako si upamo!

Jani Sever

torek, 24. 05. 2022 / 20:15 / Mala dvorana

Dokumentarno-igrani film po motivih drame Slavoja Žižka Trojno življenje Antigone. Dobitnik vesne za najboljši dokumentarec na Festivalu slovenskega filma.

Zadnjič

Prasica, slabšalni izraz za žensko Prasica, slabšalni izraz za žensko

Tijana Zinajić

torek, 24. 05. 2022 / 21:15 / Dvorana

Alter komedija o obdobju življenja, ko se preprosto zatakneš in ne veš, kako naprej. Filmski prvenec Tijane Zinajić je s Festivala slovenskega filma odnesel kar sedem vesen, tudi za najboljši celovečerec in najboljši film po izboru občinstva.

Spencer Spencer

Pablo Larraín

sreda, 25. 05. 2022 / 10:00 / Dvorana

Težko pričakovani film Pabla Larraína (Jackie) s Kristen Stewart v vlogi princese Diane si zamišlja, kaj se je dogajalo tistega usodnega božiča, ko se je princeska odločila, da bo pravljico končala po svoje.