Danes je blagajna odprta od 10:00 do 20:30 (za danes zaprto).
Animirani film – priporočila za predmet Filmska vzgoja

Animirani film – priporočila za predmet Filmska vzgoja

Seznam kakovostnih animiranih filmov, ki jih priporočamo za ogled in delo v razredu pri predmetu Filmska vzgoja in drugje

Seznam animiranih filmov, ki jih priporočamo za uporabo v razredu pri predmetu Filmska vzgoja in drugje. Nekateri filmi so dostopni na DVD nosilcih, ki jih najdete v Kinodvorovi knjigarni ali v šolskih in lokalnih knjižnicah. Ob filmih, za katere obstaja pedagoško gradivo, je to navedeno zraven.

V kinu so filmi dostopni v Kinodvoru in drugih kinematografih Art kino mreže v Slovenije. Pravice za predvajanje filma z DVD-ja uredite s distributerjem filma (naveden je v špici) oz. drugim nosilcem pravic, ki je naveden na DVD-ju.

***

NOVO: Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta v času epidemije šolske projekcije dodatno seli na splet! 

Skupaj z učenci si lahko preko spleta ogledate filme Deček in svet (7+), Mirai (8+) in Fantomski deček (9+). Za filma Deček in svet ter Fantomski deček je na voljo tudi pedagoško gradivo za strokovne delavce, v katerem najdete več podatkov o filmih, izhodišča za pripravo in pogovor v razredu ter priporočene dodatne dejavnosti. Film Deček in svet je pospremljen še s knjižico za otroke in mlade iz knjižne zbirke Kinobalon.

Spletne šolske projekcije so plačljive. Za organizacijo šolskih projekcij preko spleta in več informacij vabljeni na spletno stran Društva za oživljanje zgodbe 2 koluta.

***

Filmi, ki so na voljo za obisk v kinu (niso dostopni na DVD-jih):

Filmi, ki so dostopni v kinu in na DVD-jih:

Filmi, ki so dostopni samo na DVD-jih:

***Toplo priporočamo tudi ostale filme japonskega mojstra Hayaa Miyazakija. Ti so prav tako dostopni na DVD-jih v knjižnicah po Sloveniji:

  • Čarovnik Howl in gibljivi grad (Hauru no ugoku shiro, 2004)
  • Princesa Mononoke (Mononoke-hime, 1997)
  • Moj sosed Totoro (Tonari no Totoro, 1988)
  • Grad na nebu (Tenkû no shiro Rapyuta, 1986)
  • Nausicaä iz Doline vetra (Kaze no Tani no Naushika, 1984) 

Več filmov, primernih za zadnjo triado OŠ, najdete tudi v Spletnem šolskem katalogu, ki je dostopen tukaj. Nove filme, ki prihajajo na spored, pa bomo predstavili v novem Šolskem katalogu, ki bo izšel v avgustu 2020. 

ponedeljek, 23. 03. 2020

Spletne šolske projekcije

Filmsko-vzgojne dejavnosti na daljavo: Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta omogoča izvedbo spletnih šolskih projekcij treh izbranih animiranih filmov za različne starostne skupine.

Kakovostni filmi za otroke in mlade na spletu

Za vas smo pripravili seznam brezplačno dostopnih kakovostnih filmov za različne starostne skupine, ki so se predvajali tudi na našem programu. Za prosti čas in šolanje na domu, z dodatnimi gradivi!

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.

Aktualno

Svetilnik The Lighthouse

Robert Eggers

sreda, 03. 06. 2020 / 20:30 / Dvorana

Robert Eggers, režiser opevane ruralne srhljivke Čarovnica, se vrača s hipnotično, halucinantno in na 35-milimetrski trak posneto psihološko srhljivko o dveh svetilničarjih na odročnem severnoatlantskem otoku konec devetnajstega stoletja.

1917 1917

Sam Mendes

četrtek, 04. 06. 2020 / 17:00 / Dvorana

Britanska vojaka med prvo svetovno vojno se v tekmi s časom podata globoko na sovražnikovo ozemlje: predati morata sporočilo o lažnem umiku nemške vojske, ki bo preprečilo masaker več sto britanskih mož. Film Sama Mendesa, posnet v enem samem kadru, je prejel tri oskarje.

Od danes na sporedu

Mali Joe Little Joe

Jessica Hausner

četrtek, 04. 06. 2020 / 20:30 / Dvorana

Film Jessice Hausner je po režiserkinih besedah »parabola o skrivnosti, ki jo nosimo v sebi«. Nagrada za najboljšo igralko v Cannesu.