Danes je blagajna odprta od 14:30 do 21:00 (odpre se čez 01:26).
Animirani film – priporočila za predmet Filmska vzgoja

Animirani film – priporočila za predmet Filmska vzgoja

Seznam kakovostnih animiranih filmov, ki jih priporočamo za ogled in delo v razredu pri predmetu Filmska vzgoja in drugje

Seznam animiranih filmov, ki jih priporočamo za uporabo v razredu pri predmetu Filmska vzgoja in drugje. Nekateri filmi so dostopni na DVD nosilcih, ki jih najdete v Kinodvorovi knjigarni ali v šolskih in lokalnih knjižnicah. Ob filmih, za katere obstaja pedagoško gradivo, je to navedeno zraven.

V kinu so filmi dostopni v Kinodvoru in drugih kinematografih Art kino mreže v Slovenije. Pravice za predvajanje filma z DVD-ja uredite s distributerjem filma (naveden je v špici) oz. drugim nosilcem pravic, ki je naveden na DVD-ju.

***

NOVO: Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta v času epidemije šolske projekcije dodatno seli na splet! 

Skupaj z učenci si lahko preko spleta ogledate filme Deček in svet (7+), Mirai (8+) in Fantomski deček (9+). Za filma Deček in svet ter Fantomski deček je na voljo tudi pedagoško gradivo za strokovne delavce, v katerem najdete več podatkov o filmih, izhodišča za pripravo in pogovor v razredu ter priporočene dodatne dejavnosti. Film Deček in svet je pospremljen še s knjižico za otroke in mlade iz knjižne zbirke Kinobalon.

Spletne šolske projekcije so plačljive. Za organizacijo šolskih projekcij preko spleta in več informacij vabljeni na spletno stran Društva za oživljanje zgodbe 2 koluta.

***

Filmi, ki so na voljo za obisk v kinu (niso dostopni na DVD-jih):

Filmi, ki so dostopni v kinu in na DVD-jih:

Filmi, ki so dostopni samo na DVD-jih:

***Toplo priporočamo tudi ostale filme japonskega mojstra Hayaa Miyazakija. Ti so prav tako dostopni na DVD-jih v knjižnicah po Sloveniji:

  • Čarovnik Howl in gibljivi grad (Hauru no ugoku shiro, 2004)
  • Princesa Mononoke (Mononoke-hime, 1997)
  • Moj sosed Totoro (Tonari no Totoro, 1988)
  • Grad na nebu (Tenkû no shiro Rapyuta, 1986)
  • Nausicaä iz Doline vetra (Kaze no Tani no Naushika, 1984) 

Več filmov, primernih za zadnjo triado OŠ, najdete tudi v Spletnem šolskem katalogu, ki je dostopen tukaj. Nove filme, ki prihajajo na spored, pa bomo predstavili v novem Šolskem katalogu, ki bo izšel v avgustu 2020. 

ponedeljek, 23. 03. 2020

Spletne šolske projekcije

Filmsko-vzgojne dejavnosti na daljavo: Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta omogoča izvedbo spletnih šolskih projekcij treh izbranih animiranih filmov za različne starostne skupine.

Kakovostni filmi za otroke in mlade na spletu

Za vas smo pripravili seznam brezplačno dostopnih kakovostnih filmov za različne starostne skupine, ki so se predvajali tudi na našem programu. Za prosti čas in šolanje na domu, z dodatnimi gradivi!

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.

Aktualno

Kolonija: mularija Une colonie

Geneviève Dulude-De Celles

sobota, 15. 08. 2020 / 15:30 / Dvorana

Film estetsko in poetično prikaže čustva v obdobju zgodnjega najstniškega iskanja avtentičnosti in je hkrati posvetilo sestrski ljubezni. Glavna nagrada mladinske žirije na Berlinalu 2019.

Pod belimi pečinami Hope Gap

William Nicholson

sobota, 15. 08. 2020 / 18:15 / Dvorana

Globoko oseben film, v katerem režiser secira zakon lastnih staršev, je čustveno silovita, a tudi nežna in humorja polna zgodba o obžalovanju, napačnih odločitvah ter o tem, da nikoli ni prepozno za nov začetek.

Medena dežela Medena zemja

Tamara Kotevska, Ljubomir Stefanov

sobota, 15. 08. 2020 / 21:00 / Dvorana

Film, v katerem odročna makedonska vasica postane mikrokozmos sodobnega sveta, je portret krhkega ravnovesja med človekom in naravo, pogled v hitro izginjajoči način življenja ter poklon trdoživosti, življenjski energiji in optimizmu neke ženske.