Danes je blagajna odprta od 10:00 do 00:00 (do 1. junija zaprto).
Kakovostni filmi za otroke in mlade na spletu

Kakovostni filmi za otroke in mlade na spletu

Za vas smo pripravili seznam brezplačno dostopnih kakovostnih filmov za različne starostne skupine, ki so se predvajali tudi na našem programu. Za prosti čas in šolanje na domu, z dodatnimi gradivi!

*** Spodaj najdete izbor filmov, ki jih brezplačno na ogled ponujata Slovenski filmski center in Televizija Slovenija. Na spletni strani Baza slovenskih filmov so filmi na voljo teden dni. Program se posodablja vsak ponedeljek in četrtek. >> Akcija na spletni strani Baza slovenskih filmov se je iztekla 20. 5. 2020.

Večina filmov TV Slovenija je na voljo omejeno število dni po datumu prvega predvajanja na spletnem portalu MMC. Ker se spored lahko še spreminja, so datumi zgolj informativni (za lažje načrtovanje dejavnosti v šolah). ***


Mali princ, 6+

Na programu TV Slovenija 1, predvidoma 2. maja ob 10:55, nato TV spletni portal. Ponovitev 9. maja ob 16:30 na TVS 2.
Dodatna gradiva: knjižica Animirani film
Več o filmu >>


Dekle po imenu Varpu, 12+

Na programu TV Slovenija 1, predvidoma 31. maja ob 15:15 nato TV spletni portal.
Več o filmu >>


Za maturante:
Gospodar muh, 15+
filmska priredba klasike distopičnega leposlovja, ki je predmet letošnje mature, v režiji Petra Brooka (Lord of the Flies, 1963)
Na programu TV Slovenija 2, predvidoma 10. 5. ob 21:55, nato TV spletni portal.


Spremljajte tudi druge filme, ki jih izpostavljamo v Kinodvoru pod oznako #FilmNaDan. Mnogi od njih so primerni tudi za starejše učence in dijake.
Nekaj (predvsem kratkih) filmov za otroke in mlade je na voljo tudi na spletni strani Šola filma.
Spletne vaje filmskega jezika in zgodovine skozi film v slovenščini ponuja tudi Kino Otok.
(Plačljive) spletne šolske projekcije treh izbranih animiranih filmov za različne starostne skupine omogoča Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta.

Več o Kinodvorovih programih za šole in vrtce.

Pauline

Kratki film režiserke Céline Sciamma (Pobalinka, Portret mladenke v ognju), posnet v okviru kampanje “Pet filmov proti homofobiji”, je osebna izpoved lezbičnega dekleta o odraščanju v dušečem okolju francoskega podeželja.

ponedeljek, 23. 03. 2020

Spletne šolske projekcije

Filmsko-vzgojne dejavnosti na daljavo: Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta omogoča izvedbo spletnih šolskih projekcij treh izbranih animiranih filmov za različne starostne skupine.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.

Kinobalon. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa Kinobalon.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.

Aktualno

Jadralke Maiden

Alex Holmes

ponedeljek, 01. 06. 2020 / 17:30 / Dvorana

Navdihujoč dokumentarec o Tracy Edwards, ki je drzno skočila v moški zelnik in postala skiperka prve jadrnice z izključno žensko posadko na najbolj ekstremni regati sveta.

To morajo biti nebesa It Must Be Heaven

Elia Suleiman

torek, 02. 06. 2020 / 17:00 / Dvorana

Komedija zmešnjav, v kateri režiser potuje iz Palestine v Pariz in New York – a kamorkoli gre, povsod najde svojo domovino. Elia Suleiman (Božje posredovanje) je film opisal kot »burlesko, ki se napaja v svetu absurda«.

Parazit Gisaengchung

Bong Joon-ho

torek, 02. 06. 2020 / 20:00 / Dvorana

Film, ki ga režiser označuje za »komedijo brez klovnov, tragedijo brez negativcev«, je čudovito nepredvidljiva družinska tragikomedija o neizogibnem konfliktu med tistimi, ki imajo, in tistimi, ki nimajo. Dobitnik zlate palme v Cannesu in štirih oskarjev, vključno za najboljši film.