Spored
Dnevni spored
Iskanje po dnevu Tedenski spored Mesečni spored
Četrtek, 24. julij
17:00 Dvorana

Zadnji teden! / Kinobalon:

Dean DeBlois, ZDA, 2014, DCP, 105 min, 5+, sinhroniziran v slovenščino

Težko pričakovano nadaljevanje celovečernega animiranega filma Kako izuriti svojega zmaja, posnetega po seriji mladinskih knjig Cresside Cowell in nominiranega za oskarja.

Več...
19:00 Dvorana
Ari Folman, Izrael / Nemčija / Poljska / Luksemburg / Francija / Belgija, 2013, DCP, 122 min

V distopični Hollywood umeščena priredba kultne znanstvenofantastične satire Stanisława Lema spaja klasične žanrske teme identitete, resničnosti in percepcije s komentarjem o prihodnosti filmske industrije. Ambiciozno mešanico kvazidokumentarnih sekvenc, v katerih Robin Wright odigra samo sebe, in psihedelične animacije, je posnel za oskarja nominirani režiser Valčka z Baširjem.

Več...
21:30 Dvorana
Alberto Fasulo , Italija / Hrvaška , 2013, 90 min

Zmagovalec lanskega mednarodnega festivala v Rimu je dokumentarno-igrani film ceste, ki skozi intimen vpogled v vsakdanjo rutino sodobnega Odiseja, tovornjakarja Branka Završana, razkriva globalno problematiko izkoriščanja delavstva in trpko realnost večnih nomadov evropskega prevozništva.

Več...
21:30 Ljubljanski grad

Otvoritev / Film pod zvezdami:

Rok Biček, Slovenija, 2013, DCP, 112 min

+ predfilm Boles

Zaradi različnih pogledov na življenje se zaostrijo odnosi med učenci in novim učiteljem nemščine. Ko ena od učenk naredi samomor, sošolci obtožijo učitelja, da je odgovoren za njeno smrt ... Svetovna premiera in nagrada FEDEORA na Mednarodnem tednu kritike v Benetkah ter osem nagrad na Festivalu slovenskega filma v Portorožu.

Več...