Spored
Dnevni spored
Iskanje po dnevu Tedenski spored Mesečni spored
Ponedeljek, 26. september
17:30 Dvorana
Matt Ross, ZDA, 2016, DCP, 120 min

Hkrati humorna in pretresljiva, zlasti pa ganljiva drama o nekonvencionalni družini, ki mora zapustiti svoj dom sredi ameriške divjine, da bi zaživela v svetu, v katerega ne verjame. Nagrada za najboljšo režijo v sklopu Posebni pogled letošnjega Cannesa, kjer je film požel stoječe ovacije.

Več...
19:45 Dvorana
Jure Breceljnik, Slovenija / Islandija, 2016, HDcam, 52 min

Jerome Josserand iz francoske vasice La Grave tik pod prelazom Col du Lautaret je eden od pionirjev snežnega kajta in imetnik svetovnega rekorda v najvišjem poletu. Ko je prvič obiskal Islandijo, ga je dežela popolnoma prevzela s svojo naravno lepoto in izjemnimi pogoji za kajtanje. Odločil se je vrniti in jo prekajtati od severa do juga. Marca 2011 se tako odpravi na izziv svojega življenja, na več kot 200 kilometrov dolgo prečkanje Islandije. Da bi bil izziv še večji, si zastavi, da bo to naredil v enem samem dnevu.

Več...
20:15 Mala dvorana
Zoran Slavić, Srbija, 2016, 60 min

Film obeležuje športni triumf košarkarjev kluba Proleter iz Zrenjanina: pred šestdesetimi leti so osvojili lovoriko državnih prvakov in s tem ustvarili zgodbo, ki predstavlja eno najsvetlejših točk športne zgodovine mesta na Begeju.

Več...
21:00 Dvorana

Zadnji teden vsak dan!

Don Cheadle, ZDA, 2016, DCP, 100 min

Bravuren režijski prvenec igralca Dona Cheadla (Hotel Ruanda) je divje vznemirljiv, ganljiv in z glasbo prežet film, ki sta ga navdihnila delo in življenje jazzovskega velikana.

Več...