Spored
Dnevni spored
Iskanje po dnevu Tedenski spored Mesečni spored
Četrtek, 28. julij
16:45 Dvorana
Amy J. Berg, ZDA, 2015, DCP, 107 min

Ganljiv, poglobljen portret "prve dame rock'n'rolla", glasbene ikone, ki je na odru izpela lastno bolečino in s svojo nekonvencionalno držo tlakovala pot sodobnim glasbenim upornicam.

Več...
19:00 Dvorana
Thomas Vinterberg, Danska / Švedska / Nizozemska, 2016, DCP, 111 min

Danski režiser Thomas Vinterberg in scenarist Tobias Lindholm (Lov) znova združita moči v zgodbi o trčenju osebnih poželenj in idealov solidarnosti, ki jih opeva življenje v komuni sredi sedemdesetih let. Humoren, nežen, a tudi boleč portret idealistične generacije je Trine Dyrholm prinesel srebrnega medveda za najboljšo igralko na zadnjem Berlinalu.

Več...
21:30 Dvorana

NADOMESTNA PROJEKCIJA!

Danny Boyle, ZDA, 2015, DCP, 122 min

Zaradi odpovedi včerajšnje projekcije na Ljubljanskem gradu nadomestna projekcija v Kinodvoru.

Ustanovitelj Appla, kot ga še niste videli. Oskarjevski dvojec, režiser Danny Boyle (Revni milijonar) in scenarist Aaron Sorkin (Socialno omrežje), predstavlja drzno filmsko biografijo računalniškega guruja Steva Jobsa. Intimen in neprizanesljiv portret vizionarja, inovatorja in ekscentrika, ki se z neusmiljeno trmo prebija od družinske garaže do multinacionalke. Zlati globus za stransko žensko vlogo in scenarij.

Več...
21:30 Ljubljanski grad

Film pod zvezdami

Lenny Abrahamson, Irska / Kanada, 2015, 118 min

Slovenski podnapisi

Potem ko petletni Jack in njegova mama pobegneta iz tesnega ujetništva, v katerem je Jack preživel vse svoje otroštvo, deček doživi vznemirljivo odkritje: za zidovi sobe obstaja zunanji svet. Pa tudi življenje, za katero je ugrabitelj oropal njegovo mlado mater. Napeta, pretresljiva in skrajno ganljiva zgodba o neizmerni ljubezni med materjo in otrokom. Oskar in zlati globus za najboljšo igralko.

Več...