Spored
Dnevni spored
Iskanje po dnevu Tedenski spored Mesečni spored
Četrtek, 5. maj
16:00 drugo

Kinobalon na Pediatrični kliniki:

Alain Gagnol, Jean-Loup Felicioli, Belgija / Francija, 2015, DCP, 84 min, 9+, v francoščini s slovenskimi podnapisi

Z Zavarovalnico Triglav predvajamo film otrokom na Pediatrični kliniki.

Enajstletni Leo ima le 24 ur časa, da reši New York! Fantastična detektivka v slogu žlahtnega ameriškega stripa in filma noir.

Več...
17:00 Dvorana
Žiga Virc, Slovenija / Hrvaška / Nemčija / Češka / Katar, 2016, DCP, 88 min

Hladna vojna, vesoljska tekma in ameriški pristanek na Luni so bile prelomnice, ki so zaznamovale zgodovino. Te dogodke pa obkroža tančica skrivnosti, ki še danes burijo domišljijo. Film Houston, imamo problem! raziskuje mit o domnevnem ameriškem nakupu tajnega jugoslovanskega vesoljskega programa v zgodnjih šestdesetih letih ter predstavlja nov, svež prispevek k razmišljanju in razpravam o teorijah zarot.

Več...
18:45 Dvorana

Zadnji teden vsak dan!

Naomi Kawase, Japonska / Francija / Nemčija, 2015, DCP, 113 min

Film Naomi Kawase (Kresnica) je lirična meditacija o nevidni vezi med človekom in naravo ter oda majhnim radostim, ki jih prinaša življenje.

Več...
20:00 Mala dvorana
Friedrich Moser, Avstrija, 2015, DCP, 100 min

Dobri državljan je dokumentarni triler o žvižgaškem predhodniku Edwarda Snowdena Billu Binneyju, ki je prepričan, da sta svoboda in demokracija nezdružljivi z množičnim nadzorom ter razgalja skorumpirane organizacije, ki trdijo drugače.

Več...
21:00 Dvorana
Werner Herzog, ZDA, 2015, DCP, 128 min

Hrepenenja in puščavskega vetra polni ep Wernerja Herzoga pripoveduje resnično zgodbo o britanski pustolovki in raziskovalki Gertrude Bell, eni najdrznejših in najvplivnejših žensk svojega časa, ki je znana tudi kot ženska različica Lawrencea Arabskega.

Več...