Mednarodni festival sodobnih umetnosti Mesto žensk
Naslednja edicija: oktober 2020.

Vsako leto v oktobru se Kinodvor z izbranimi filmi in gosti tudi v okviru programa za otroke Kinobalon pridružuje Mestu žensk. V letu 2019 ob 25. obletnici festivala smo organizirali mednarodno konferenco Ženske v kinu, potekala pa je v okviru kandidature Mestne občine Ljubljana za naslov Evropske prestolnice kulture 2025.

Letos se festival Mesto žensk pridružuje akciji Inštituta 8. marec #jaztudi v kulturi.

Kampanja #jaztudi daje glas študentkam, upokojenkam, delavkam, prekarkam, znanstvenicam; osebam, ki delujejo v različnih sferah življenja, imajo različne družbene in socialne položaje in niso samo ženskega spola. Preko teh zgodb želijo pokazati ter bolje razumeti, kje vse in na kakšen način se v Sloveniji dogajata spolno nadlegovanje in nasilje. Svoje izkušnje lahko z drugimi delite bodisi anonimno bodisi s polnim imenom in priimkom. Pričevanja lahko oddate na spletni strani www.jaztudi.si.

Uradna stran festivala

ponedeljek, 05. 10. 2020

Pogovor po filmu Delphine in Carole

Po ogledu filma Delphine in Carole smo se pogovarjali z režiserko Callisto McNulty.

torek, 06. 10. 2020

Pogovor z režiserko Babette Mangolte

Po ogledu dokumentarca Zgodba o Calamity Jane in Delphine Seyrig smo se pogovarjali z režiserko filma Babette Mangolte.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.

Mesto žensk v Kinodvoru

ponedeljek, 23. 09. 2019

Mednarodna konferenca »Ženske v kinu«

Gostje konference bodo ugledni mednarodni filmski strokovnjaki, ki bodo posvetili pozornost običajno zanemarjeni temi žensk v občinstvu. Konferenco, ki bo potekala v petek, 4. oktobra, organizira Kinodvor ob 25. obletnici Mednarodnega festivala sodobnih umetnosti Mesto žensk. Vstop je prost!

ponedeljek, 14. 10. 2019

Mednarodna konferenca Ženske v kinu: foto reportaža

Gostje konference Ian Christie, Dana Linssen, Tara Judah in Judith Thissen so pozornost namenili prezrti temi žensk v občinstvu.

ponedeljek, 07. 10. 2019

Živahna premiera Binti

Navdušeni obiskovalci so se slikali z režiserko, podpisala jim je tudi knjižice. Vabljeni k ogledu posnetka pogovora z režiserko.