Mednarodni festival sodobnih umetnosti Mesto žensk
Naslednja edicija: oktober 2020.

Vsako leto v oktobru se Kinodvor z izbranimi filmi in gosti tudi v okviru programa za otroke Kinobalon pridružuje Mestu žensk. V letu 2019 ob 25. obletnici festivala smo organizirali mednarodno konferenco Ženske v kinu, potekala pa je v okviru kandidature Mestne občine Ljubljana za naslov Evropske prestolnice kulture 2025.

Letos se festival Mesto žensk pridružuje akciji Inštituta 8. marec #jaztudi v kulturi.

Kampanja #jaztudi daje glas študentkam, upokojenkam, delavkam, prekarkam, znanstvenicam; osebam, ki delujejo v različnih sferah življenja, imajo različne družbene in socialne položaje in niso samo ženskega spola. Preko teh zgodb želijo pokazati ter bolje razumeti, kje vse in na kakšen način se v Sloveniji dogajata spolno nadlegovanje in nasilje. Svoje izkušnje lahko z drugimi delite bodisi anonimno bodisi s polnim imenom in priimkom. Pričevanja lahko oddate na spletni strani www.jaztudi.si.

Uradna stran festivala

Pogovor po filmu Delphine in Carole

Po ogledu filma Delphine in Carole smo se pogovarjali z režiserko Callisto McNulty.

Pogovor z režiserko Babette Mangolte

Po ogledu dokumentarca Zgodba o Calamity Jane in Delphine Seyrig smo se pogovarjali z režiserko filma Babette Mangolte.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.

Mesto žensk v Kinodvoru

ponedeljek, 23. 09. 2019

Mednarodna konferenca »Ženske v kinu«

Gostje konference bodo ugledni mednarodni filmski strokovnjaki, ki bodo posvetili pozornost običajno zanemarjeni temi žensk v občinstvu. Konferenco, ki bo potekala v petek, 4. oktobra, organizira Kinodvor ob 25. obletnici Mednarodnega festivala sodobnih umetnosti Mesto žensk. Vstop je prost!

ponedeljek, 14. 10. 2019

Mednarodna konferenca Ženske v kinu: foto reportaža

Gostje konference Ian Christie, Dana Linssen, Tara Judah in Judith Thissen so pozornost namenili prezrti temi žensk v občinstvu.

ponedeljek, 07. 10. 2019

Živahna premiera Binti

Navdušeni obiskovalci so se slikali z režiserko, podpisala jim je tudi knjižice. Vabljeni k ogledu posnetka pogovora z režiserko.