Puščavska kraljica
Puščavskega vetra poln ep o britanski pustolovki, ženski različici Lawrencea Arabskega.
Okus življenja
Film japonske režiserke Naomi Kawase je oda majhnim radostim, ki jih prinaša življenje.
Gašper in Petra na safariju: od sobote!
Mlada junaka se odpravita v Afriko, kjer ju čaka iskalna akcija.
V nedeljo: Vrnitev domov
Epska ljubezenska zgodba, s katero se velikan kitajskega filma vrača k intimnim človeškim zgodbam.
Gospod sodnik
Mešanica sodne drame in nežne ljubezenske zgodbe. Najboljši scenarij in igralec – Benetke.
Houston, imamo problem!
Jugoslovanski vesoljski program: mit ali resnica? Projekcija danes ob 18.30 je RAZPRODANA!
03.05.2016
Film Fantomski deček v Pediatrični kliniki
Otrokom in njihovim družinam v bolnišnici podarjamo kino. Animirani film Fantomski deček, ki je sicer na ogled samo v Kinodvoru in v kinematografih po Sloveniji, bo 5. maja 2016 predvajan v vseh sobah Pediatrične klinike UKC Ljubljana. Otroke bo obiskal Kuža Pazi, ki jim bo podaril še balone in filmska darila.
Kino podarjata Zavarovalnica Triglav in Kinodvor. 

28.04.2016
Ponovno Kino na zahtevo: Kombinat
Kino na zahtevo je inovativen način umeščanja filmov na spored: gledalcem omogoča, da izbranemu kinu posredujejo svojo željo po predvajanju določenega filma. V okrnjeni obliki smo tovrsten način umeščanja filmov v Kinodvoru preskusili jeseni 2015 s kratkometražcem Dražena Štaderja Všečkana, v maju pa na ta način ponujamo možnost ogleda dokumentarnega filma Kombinat. Vsak teden bomo predhodno rezervirali določeno število možnih projekcij (tokratni potencialni termini so: 5. maj ob 18:45, 6. maj ob 18:45 in 8. maj ob 19:45), ki jih bomo objavili na sporedu na Kinodvorovi spletni strani. Če se boste želeli katere od njih udeležiti, nam to do nedelje do polnoči sporočite po e-pošti na naslov blagajna@kinodvor.org. Ko/če bo zanimanja za določeno projekcijo dovolj, jo bomo potrdili in v ponedeljek o tem zainteresirane gledalce obvestili preko e-pošte. Vabljeni k sodelovanju!
25.04.2016
Maja v Kinodvoru
V pomladnem maju nas spet čaka kopica dogodkov in premier - vabljeni k listanju novega mesečnika! Mesečnik je v tiskani obliki na voljo v Kinodvoru in na izbranih lokacijah (lokalih, knjižnicah, muzejih ... ) po mestu.