Sledite nam: 
Dva dneva, ena noč
Brata Dardenne se kot vselej vzdržita sodbe in obsojanja ob vprašanju delavske solidarnosti.
Kaj ti je film
En dan. En set. Dvajset filmskih režiserjev. Manifest nekega časa. Samo jutri: vstopnice še na voljo!
Nikec na počitnicah
Film o najslavnejšem šolarju vseh časov, posnet po istoimenski knjižni uspešnici.
Dva obraza januarja
Klasično eleganten psihološki triler je bolj polnokrven od literarnega izvirnika, romana Patricie Highsmith.
Leto kina: Velika parada
Filmska klasika v Operi! Glasbena spremljava na klavirju: Neil Brand.
To nedeljo, 7. septembra ob 19h!
Fantovska leta
Nostalgična časovna kapsula nedavne preteklosti. Ekskluzivno v Kinodvoru od 4. do 10. septembra!
01.09.2014
Kinodvor na Prvem hrvaškem kongresu neodvisnih prikazovalcev KIN-KONG v Zadru, 27. do 29.9.2014
Prejšnji teden se je v Zadru odvilo prvo srečanje za ustanovitev nacionalne mreže neodvisnih kinematografov Hrvaške, ki ga je organiziral HAVC - Hrvaški avdiovizualni center. V skupini mednarodnih filmskih strokovnjakov, ki so na kongresu predstavili delovanje uspešnih evropskih kinematografov in mrež, sta bili tudi Nina Peče, direktorica Kinodvora in Petra Slatinšek, vodja Kinobalona - programa za otroke in mlade s filmsko vzgojo v Kinodvoru.
Mestni kino Kinodvor na Hrvaškem uživa poseben ugled, predstavnikih nekaterih art kinematografov in filmsko-vzgojni delavci pa so bili tudi med udeleženci vseh treh mednarodnih konferenc, ki jih je javni zavod Kinodvor v letih 2009, 2013 in 2014 organiziral z namenom revitalizacije slovenske art kino mreže in prehoda na digitalno prikazovanje, dviga zavesti o novi vlogi kinematografov ter pomenu filmske vzgoje in pristopih k mladim občinstvom. O tem, kako se Hrvaški avdiovizualni center navdušuje nad dogajanjem v Kinodvoru, priča tudi napoved prispevka o Kinodvoru: "Kako postati (in ostati) najbolj 'kul' kino v mestu".
29.08.2014
Abonma za poznejša leta
Objavili smo seznam filmov letošnjih Filmskih srečanj ob kavi, katerih prva predstava bo 8. oktobra. Vse ostale podrobnosti pa na straneh abonmaja.
28.08.2014
Vstopnice za Fantovska leta že na voljo
Vstopnice za vse projekcije filma Fantovska leta, ki bo od 4. do 10. septembra na sporedu ekskluzivno samo v Kinodvoru, so že v prodaji. Film v kina prihaja 11. septembra.