Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:30 (odprto še 06:45, tel: 01 239 22 17).

Alica v Čudežni deželi Alice in Wonderland

Tim Burton / ZDA / 2010 / 108 min / podnapisi, angleščina

V Ljubljani samo v Kinodvoru!

režija: Tim Burton, scenarij: Linda Woolverton po zgodbah Alica v Čudežni deželi in Skozi ogledalo Lewisa Carrolla, fotografija: Dariusz Wolski, montaža: Chris Lebenzon, glasba: Danny Elfman, produkcija: Tim Burton, Joe Roth, Jennifer Todd, Suzanne Todd, Richard D. Zanuck, igrajo: Johnny Depp, Mia Wasikowska, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway, Crispin Glover, Matt Lucas, Stephen Fry (glas), Michael Sheen (glas), Alan Rickman (glas), Timothy Spall (glas), Christopher Lee (glas)

IMDb Uradna stran

Devetnajstletna Alica se kmalu po smrti svojega ljubljenega očeta udeleži zabave na starem viktorijanskem posestvu. Tam opazi nenavadnega zajca, oblečenega v telovnik in ovešenega z ročno uro. Povsem zbegana Alica steče za zajcem, mu sledi skozi vrtni labirint in naposled skoči za njim v zajčjo luknjo. Pristane v skrivnostnem Spodnjem svetu, ki ga je pred desetimi leti že obiskala, vendar je vmes povsem pozabila nanj. V družbi starih prijateljev – Belega zajca, Polhovke, Goseničarja, mačka Režonje, Bele kraljice in, seveda, Norega klobučarja – se poda na neverjetno pustolovščino, da bi Čudežno deželo odrešila tiranije zlobne Rdeče kraljice … Najnovejša filmska adaptacija ene najbolj priljubljenih mladinskih zgodb vseh časov, mešanica med igranim in animiranim filmom, je obenem tudi najbolj razkošna in čudaška. Zasluge za to gre nedvomno pripisati dežurnemu čudaku med filmskimi ustvarjalci, genialnemu Timu Burtonu.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Kinobalon / Bobri

Zverinice iz gozda Hokipoki Dyrene i Hakkebakkeskogen

Rasmus A. Sivertsen

sobota, 25. 09. 2021 / 13:45 / Dvorana

Lutkovni muzikal ali basen, ki nas nostalgično spomni na Zverinice iz Rezije.

Kinobalon / Bobri

Moj brat lovi dinozavre Mio Fratello Rincorre i Dinosauri

Stefano Cipani

sobota, 25. 09. 2021 / 16:00 / Dvorana

Ganljiv in obenem humoren film o najstniških tegobah, sprejemanju drugačnega in lastnega je posnet po resnični zgodbi ter istoimenski knjigi Giacoma Mazzariola, mladi iz kar 32 držav pa so mu podelili Evropsko nagrado mladega filmskega občinstva.

Krt El Agente Topo

Maite Alberdi

sobota, 25. 09. 2021 / 17:00 / Mala dvorana

Nenavadna mešanica dokumentarca in detektivke, polna humorja, topline in slikovitih likov, nam pokaže, da nikoli ni prepozno za nove izzive in nova prijateljstva. Film je navdušil festivalska občinstva ter prejel nominacijo za oskarja za najboljši dokumentarec.