Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:20 (za danes zaprto).
Žvrgolenje v filmu – filmski muzikal

Žvrgolenje v filmu – filmski muzikal

Kaj slišite? Katera glasbila? Pa zvoke? Našpičite ušesa ob filmu Sova in miška.

V filmskem muzikalu junaki svoje misli, občutja, zgodbo pripovedujejo s pesmijo, glasbo in plesom. Zgodbe so ponavadi zabavne, smešne, velikokrat ljubezenske ali pa pripovedujejo o uspehu. Številne so prava paša za oči z razkošnimi scenografijami in bleščečimi oblekami.

V filmu Sova in miška ni bleščečih oblek in tudi zgodba ni ljubezenska. Vendarle pa glavni liki svoje misli in čustva pripovedujejo s petjem in plesom, zato film lahko uvrstimo med filmske muzikale.

Poglej si video


 

Oglejte si odlomka, ju pozorno poslušajte in primerjajte med seboj. Katera glasbila slišite? Kakšna je glasba? Slišite še kakšne druge zvoke? Kdo jih povzroča? Kakšno je vzdušje? Kako se počutijo otroci v obeh odlomkih? Kako pa ste se ob gledanju počutili vi?

Natisni

Pri razmišljanju ti je v pomoč lahko tudi beležka Sova in miška – glasba in vzdušje.

 

RAZISKUJ NAPREJ:

Sova in miška ni prvi filmski muzikal režiserke Simone van Dusseldorp. V Kinodvoru smo si že lahko ogledali njen film Žabe in paglavci. Če so vam všeč filmski muzikali, smo za vas v Kinobalonovi knjižici Sova in miška izbrali še nekaj predlogov.

Pripomočki


Dodatna gradiva

Filmska osnovna šola


Kinobalon. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa Kinobalon.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.

Povezana vsebina

Jesenska gozdna odprava

V filmu Sova in miška se štirje prijatelji in ena miška odpravijo na pravo gozdno odpravo. Raziskujte gozd skupaj z njimi!

Sova in miška Uilenbal

Simone van Dusseldorp

Prikupen in zabaven muzikal ter vznemirljiva gozdna pustolovščina štirih prijateljev in ene miške, v kateri mladi junaki odkrivajo pravila narave in pravega prijateljstva.

Kinoigrišče

Vsebine za raziskovanje filma in kina, igranje in ustvarjanje. Skoči noter!