Danes je blagajna odprta od 13:20 do 22:15 (za danes zaprto).

O montaži filma

Kako tehnične in ustvarjalne rešitve v montaži prispevajo h končni obliki filma? Vpogled v zakulisje filma iz prve roke.

Boštjan Gorenc Pižama: Kako postati komik?

Se komik rodiš ali to šele postaneš? Kaj potrebuješ, če želiš ljudi nasmejati? Štiri točke in ena bonus ob filmu Kraljica smeha.

torek, 10. 05. 2022

Učitelji učiteljem: gradivo OŠ Ledina

Priprava za kulturni dan za 6. in 7. razrede ob filmu Preko meje.

petek, 06. 05. 2022

Učitelji učiteljem: gradivo OŠ Ledina

Priprava za kulturni dan za 8. in 9. razrede ob filmu Moj brat lovi dinozavre.

Pogovor z režiserjem filma Stefanom Cipanijem

O snemanju filma po ganljivi in navdušujoči resnični zgodbi. Kako je bilo snemati z Lorenzem Sisto, ki igra Gia? Kateri deli odraščanja so najbolj zaznamovali režiserja in igralce? Katere prizore je bilo najteže posneti?

Sune - namizna igra

Pridruži se filmskim pustolovščinam Suneja in njegove družine – tokrat skozi naloge in podvige filmske tematske namizne igre! Zadnji del Sunejevih prigod v Dvorani in na spletnem Kinodvoru od 22. maja.

Filmski trenutki, ki povejo več kot sto besed

Pozorno si oglejmo odlomke iz filma Salon pri Romy. Opazujmo, kako je prikazan odnos med babico in vnučko. Ubesedimo ga in ustvarimo filmski strip.

Moč deklet

Rocca je res posebno dekle, prava filmska junakinja! Poznamo še kakšne superjunakinje? Spoznajmo jih nekaj in iz kolaža sestavimo svojo junakinjo!

Nogometna Francija in nogometna Slovenija

Se slovenski navijaški duh razlikuje od francoskega, kot je predstavljen v uvodu filma Nesrečniki? Spoznajmo se z delčkom slovenske navijaške kulture!

Vprašanje podob

Primerjajmo svoje razumevanje filmskega plakata in napovednika za film Nesrečniki pred in po ogledu filma. Vaja v razbiranju podob in analizi z iskanjem najboljših argumentov.