Danes je blagajna odprta od 10:00 do 19:00 (za danes zaprto).
Jesenska gozdna odprava

Jesenska gozdna odprava

V filmu Sova in miška se štirje prijatelji in ena miška odpravijo na pravo gozdno odpravo. Raziskujte gozd skupaj z njimi!

Meral, Desi, Vito in Jason se skupaj z miško Pipip odpravijo na gozdno pustolovščino, na kateri odkrivajo pravila in lepote narave.

Poglej si video

Kaj spoznajo mladi filmski junaki?

Se ti miška in ostale živali smilijo? Ampak pomisli, brez hrane bi sova poginila. In če pikapolonica ne bi pomalicala listnih uši, bi se te lahko preveč namnožile in uničile gozd. Če lisica ne bi ujela zajca, bi stradala in ne bi mogla imeti mladih lisičk. Kot zapoje Jason v filmu: “Naj zveni še tako grdo, pa taka je narava!”

Oglejte si spodnje fotografije ali si natisnite stran iz Kinobalonove knjižice Kdo bo koga? in povežite, kdo pohrusta koga.

 

GREMO NA GOZDNO ODPRAVO

Po ogledu filma se v gozd podajte tudi vi. Se spomnite, kaj so s seboj vzeli Meral, Desi, Vito in Jason? Kaj pa boste s seboj vzeli vi?

Natisni

Natisnite si nasvete za uspešno gozdno odpravo in namige, kam v gozdu vse pokukati, da bi odkrili podobne stvari kot naši filmski prijatelji. V gozdu lahko skušate poiskati sovji izbljuvek.

Od kod ime izbljuvek, vas zanima?

“Ko sova svoj plen pohrusta, se v njenem želodcu prebavi meso. Kosti, dlaka in perje pa se sprimejo v nekakšen kosmat »čevapčič«, ki ga sova izbljuva oziroma izpljune skozi usta. Od tod tudi njegovo ime IZBLJUV-EK in ne morda zato, ker bi bil bljek in bljak nagnusen.”

Avtorica besedil je dr. Staša Tome iz Prirodoslovnega muzeja Slovenije.

 

TE ZANIMA VEČ?

Več o sovjem izbljuvku in kako iz njega izbrskati kosti, ptičjem petju in kdo se prehranjuje s čim, si lahko preberete v celotni Kinobalonovi knjižici Sova in miška

Pripomočki
  • Kdo bo koga?

    Raziskujmo naravo ob filmu (iz knjižice Sova in miška)Dodatna gradiva

Kinobalon. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa Kinobalon.

Kinobalon. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa Kinobalon.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.

Povezana vsebina

Žvrgolenje v filmu - filmski muzikal

Kaj slišite? Katera glasbila? Pa zvoke? Našpičite ušesa ob filmu Sova in miška.

Sova in miška Uilenbal

Simone van Dusseldorp

Prikupen in zabaven muzikal ter vznemirljiva gozdna pustolovščina štirih prijateljev in ene miške, v kateri mladi junaki odkrivajo pravila narave in pravega prijateljstva.

Kinoigrišče

Vsebine za raziskovanje filma in kina, igranje in ustvarjanje. Skoči noter!