Kino igrišče
Vsebine za filmsko raziskovanje, igranje in ustvarjanje

Kino igrišče je prostor za raziskovanje kina in filma, za igranje s filmskimi zgodbami in triki, za filmske zanimivosti, preigravanja in šprinte. Vstopite – naj bo vaše igrišče Kino igrišče.

Aktualno

Otroški in mladinski program na festivalu Animateka

Med 30. novembrom in 9. decembrom potekal na spletu festival Animateka! Vabljeni k ogledu pestrega izbora animiranih filmov za vse starosti. Vabljeni v čarobni svet animacije!

Otroški in mladinski program na festivalu Animateka

Med 30. novembrom in 9. decembrom potekal na spletu festival Animateka! Vabljeni k ogledu pestrega izbora animiranih filmov za vse starosti. Vabljeni v čarobni svet animacije!

sreda, 25. 11. 2020

Za raziskovanje animiranega filma

V času festivala Animateka izpostavljamo vsebine za raziskovanje čudovitega sveta animacije: preproste optične igrače, stop-motion animacija, sinhronizacija, Kinobalonova knjižica …

Čarobne frnikole

Posnemi preprosto filmsko čarovnijo s frnikolami in telefonom.

DOSTOPNOST FILMOV

Filmi, ki jih izpostavljamo na straneh Kino igrišča, se predvajajo v našem kinu ali pa so dostopni na DVDjih, tudi v Mestni knjižnici Ljubljana.

DVDji niso namenjeni javnemu predvajanju filma.

Za skupinske oglede se obrnite na distributerja oziroma nam pišite na solski@kinodvor.org.

Vsi prispevki

Še več vsebin ...

Jesenska gozdna odprava

V filmu Sova in miška se štirje prijatelji in ena miška odpravijo na pravo gozdno odpravo. Raziskujte gozd skupaj z njimi!

Filmska detektivka: Los Bando

Kako dobro znaš opazovati in poslušati filme? Preizkusi se ob filmu Los Bando.

Naredi svojo kinodvorano

Ideja, kako si doma ustvariti svojo kino dvorano s kino predstavami z vašimi najljubšimi igračami in junaki.

Vsi prispevki

Mladinska sekcija in veterani

Nogometna Francija in nogometna Slovenija

Se slovenski navijaški duh razlikuje od francoskega, kot je predstavljen v uvodu filma Nesrečniki? Spoznajmo se z delčkom slovenske navijaške kulture!

Vprašanje podob

Primerjajmo svoje razumevanje filmskega plakata in napovednika za film Nesrečniki pred in po ogledu filma. Vaja v razbiranju podob in analizi z iskanjem najboljših argumentov.

Filmski poklici

Kaj pravzaprav dela oblikovalec zvoka? Kakšne so naloge producentke? Koliko časa potrebuje animator, da dokonča en kratki animirani film? Oglejmo si kratke predstavitvene filme in se spoznajmo z različnimi filmskimi poklici!