Kino igrišče
Vsebine za filmsko raziskovanje, igranje in ustvarjanje

Kino igrišče je prostor za raziskovanje kina in filma, za igranje s filmskimi zgodbami in triki, za filmske zanimivosti, preigravanja in šprinte. Vstopite – naj bo vaše igrišče Kino igrišče.

Aktualno

Igrive lučke

Izdelajte si svoje igrive lučke in si pričarate različne živali ali zvezdnato nebo kar na steno svoje sobe.

Igrive lučke

Izdelajte si svoje igrive lučke in si pričarate različne živali ali zvezdnato nebo kar na steno svoje sobe.

Filmski trenutki, ki povejo več kot sto besed

Pozorno si oglejmo odlomke iz filma Salon pri Romy. Opazujmo, kako je prikazan odnos med babico in vnučko. Ubesedimo ga in ustvarimo filmski strip.

Naredi svojo kinodvorano

Ideja, kako si doma ustvariti svojo kinodvorano s kinopredstavami z vašimi najljubšimi igračami in junaki.

DOSTOPNOST FILMOV

Filmi, ki jih izpostavljamo na straneh Kino igrišča, se predvajajo v našem kinu ali pa so dostopni na DVDjih, tudi v Mestni knjižnici Ljubljana.

DVDji niso namenjeni javnemu predvajanju filma.

Za skupinske oglede se obrnite na distributerja oziroma nam pišite na solski@kinodvor.org.

Vsi prispevki

Še več vsebin ...

Mini kinoprojektor

V kinu je luč nadvse pomembna. Brez snopa svetlobe, ki sveti skozi filmski projektor, v kinu ni filma. Enostaven mini kinoprojektor pa si lahko izdelate tudi kar sami doma.

Moč deklet

Rocca je res posebno dekle, prava filmska junakinja! Poznamo še kakšne superjunakinje? Spoznajmo jih nekaj in iz kolaža sestavimo svojo junakinjo!

Jesenska gozdna odprava

V filmu Sova in miška se štirje prijatelji in ena miška odpravijo na pravo gozdno odpravo. Raziskujte gozd skupaj z njimi!

Vsi prispevki

Mladinska sekcija in veterani

Nogometna Francija in nogometna Slovenija

Se slovenski navijaški duh razlikuje od francoskega, kot je predstavljen v uvodu filma Nesrečniki? Spoznajmo se z delčkom slovenske navijaške kulture!

Vprašanje podob

Primerjajmo svoje razumevanje filmskega plakata in napovednika za film Nesrečniki pred in po ogledu filma. Vaja v razbiranju podob in analizi z iskanjem najboljših argumentov.

Filmski poklici

Kaj pravzaprav dela oblikovalec zvoka? Kakšne so naloge producentke? Koliko časa potrebuje animator, da dokonča en kratki animirani film? Oglejmo si kratke predstavitvene filme in se seznanimo z različnimi filmskimi poklici!