Danes je blagajna odprta od 14:20 do 20:00 (za danes zaprto).

Filmska vzgoja v Art kino mreži Slovenije

Zbrali smo informacije, ki so vam v pomoč pri izvedbi filmskovzgojnih dejavnosti tudi v drugih krajih po Sloveniji. Kako izbrati film? Gradiva, ki so vam v pomoč. Pogovori in delavnice.

Filmskovzgojni programi

Dejavnosti filmske vzgoje potekajo v vseh kinematografih Art kino mreže Slovenije, ki združuje 27 članov, prikazovalcev kakovostnega ter umetniškega filma. Kinematografi so vam na voljo tudi s samostojnimi programi filmske vzgoje, obrnite se neposredno nanje.

Filmi

Pri izboru filmov v kinu vam lahko pomaga:

Pri izboru filmov na DVDjih si lahko pomagate s

Pogovori ob ogledu filmov

V nekaterih kinih pogovore ob ogledu izvajajo lokalni mentorji, obrnite se na posamezen kino. Lahko pa se obrnete tudi na posamezno filmsko pedagoginjo /pedagoga, s katerimi sodelujemo. Lahko si preberete več o mentorjih in stopite v stik z njimi na povezavi.

Delavnice ob filmih

Če želite ogled filma popestriti s filmskimi delavnicami, stopite v stik s posameznimi izvajalci. Večina jih izvaja delavnice tudi v drugih kinematografij v AKSM in po šolah in vrtcih po vsej Sloveniji. Več o delavnicah in izvajalcih najdete na povezavi.

Dodatna gradiva o filmih

Pri pripravi na ogled filma in pri oblikovanju dejavnosti, ki jih lahko tudi sami izvedete ob ogledu, so vam v pomoč gradiva, ki jih pripravljamo:

  • pedagoška gradiva: namenjena so učiteljem in vzgojiteljem, povezava
  • Knjižna zbirka Kinobalon: tiskane knjižice za otroke ob izbranih filmih, elektronske verzije knjižic najdete na povezavi
  • Kinoigrišče: spletno mesto za raziskovanje filmov, z igrami, spodbudami za ustvarjanje, včasih tudi s pogledom v zakulisje, uvodi in pogovori ustvarjalcev, povezava
  • Kovček Kinobalon: kovček z optičnimi igračami in navodili za ustvarjanje, ki vas lahko brezplčno obišče v vrtcu ali šoli, povezava
Novosti s področja filmske vzgoje

Če bi bili radi obveščeni o novih filmih, gradivih, programih in izobraževanjih, se prijavite na e-novice za šole.

Niste našli odgovora? Potrebujete posvet?

Lahko nam tudi pišete ali nas pokličete:
Barbara Kelbl in Anja Cepuš Dečman
E: solski@kinodvor.org
M: 030 315 701
W: Kinodvorov šolski program


Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.