Danes je blagajna odprta od 15:15 do 20:45 (odpre se čez 11:49).
Film in duševno zdravje

Film in duševno zdravje

Šolsko leto 2023/2024 posvečamo povezavi med filmsko umetnostjo in duševnim zdravjem. Dejavnosti za otroke, mlade in pedagoge potekajo v Kinodvoru in drugih kinematografih AKMS po vsej Sloveniji.

od oktobra 2023
Program kratkih filmov 
Oblikovali smo program kratkih filmov V moji koži: prikrito življenje razreda, ki vsebinsko segajo na različna področja duševnega zdravja otrok in mladih. Več o filmih.
V pripravi je tudi pedagoško gradivo, ki bo strokovnim delavcem v pomoč pri vključitvi filmov v delo z učenci, vodenju pogovorov in drugih dejavnostih. Na voljo bo v oktobru.

Filmi so na voljo za predvajanje v kinematografih Art kino mreže po vsej Sloveniji. V mnogih kinih je program na voljo v posebni ponudbi s pogovorom ali po znižani ceni vstopnice (cena ogleda v Kinodvoru je 2 € na učenca, v drugih kinih glede na cenik kina).
Eden od izbranih filmov je šolam na voljo tudi brezplačno za ogled prek spleta do konca leta 2025 (na voljo bo od oktobra 2023).

17. oktober ob 13:30, Kinodvor
Strokovno srečanje: film in duševno zdravje
Na srečanju bomo spregovorili o tem, kakšna je vloga umetnosti pri duševnem zdravju otrok in mladih ter kako lahko s filmsko umetnostjo odpremo prostor za pogovor. Predstavili bomo tudi program kratkih filmov, ki si jih lahko ogledamo skupaj z učenci, in druge filme, ki odpirajo posamezne teme duševnega zdravja. Vabljeni strokovni delavci vrtcev, osnovnih in srednjih šol, mentorji, filmski pedagogi in pedagoginje, delavci iz kinematografov iz vse Slovenije. Več o strokovnem srečanju.
Udeležba je brezplačna, obvezna je prijava – Prijavnica.

od oktobra 2023
Priporočilni seznam filmov
Pripravili bomo tudi obsežnejši seznam filmov, ki se posredno ali neposredno dotikajo teme duševnega zdravja. Filmi bodo razvrščeni po starostnih skupinah (od vrtca pa do konca srednje šole), navedena bodo tudi dodatna gradiva, kadar so ta na voljo. Na seznamu bodo filmi, ki so na voljo za predvajanje v kinematografih Art kino mreže Slovenije, nekateri pa so dostopni tudi na DVD nosilcih. Seznam bo pripravljen do sredine oktobra.

Za več informacij o projektu smo vam na voljo. Če vas sodelovanje zanima, nam pišite na solski@kinodvor.org.
Obrnete se lahko tudi na posamezen kino v Art kino mreži Slovenije (kontakti).

Projekt poteka v sodelovanju in s podporo Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) – program MIRA.


Nazaj na Kinodvorov šolski program.

V moji koži: Prikrito življenje razreda V moji koži: Prikrito življenje razreda

razno

Program prinaša izbor kratkih, kakovostnih avtorskih filmov na temo duševnega zdravja. Poudarek je na filmih, ki obravnavajo odnose med vrstniki. Filmi so primerni za učence od 12. leta, nekateri pa tudi za mlajše.

sreda, 20. 09. 2023

Strokovno srečanje: Film in duševno zdravje

Vabljeni na strokovno srečanje za pedagoge, ki bo 17. oktobra ob 13:30 v Kinodvoru. Ogledali si bomo program kratkih filmov na temo duševnega zdravja, sledi pogovor, ki ga vodita dr. Robi Kroflič in Maša Gril.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.