Danes je blagajna odprta od 10:00 do 19:00 (za danes zaprto).
Poletje je čas za odkrivanje novih obzorij

Poletje je čas za odkrivanje novih obzorij

Med 1. in 10. julijem bomo premierno predstavili kar šest filmov: Modri kaftan, Večno mladi, Nemir, Leilini bratje, Spomini na Pariz, Tori in Lokita, ponovno pa gre v distribucijo kultni Pod udarom zakona Jima Jarmuscha.

Vsi filmi bodo na sporedu julija in avgusta v izbranih terminih, okvirno enkrat tedensko, tako da jih boste lahko v kinu ujeli kljub počitniškim odsotnostim.

Vstopnice za prve projekcije filmov so že v prodaji – toplo vabljeni na filmska popotovanja v različne dežele.

Modri kaftan Le bleu du caftan

Maryam Touzani

Nežna oda ljubezni v vseh njenih oblikah. Nagrada FIPRESCI v sekciji Posebni pogled festivala v Cannesu.

Večno mladi Les Amandiers

Valeria Bruni Tedeschi

Igralka in režiserka Valeria Bruni Tedeschi oživlja svoja razburkana študijska leta na nekonvencionalni gledališki šoli Les Amandiers, ki jo je vodil karizmatični Patrice Chéreau.

Nemir Unrueh

Cyril Schäublin

19. stoletje. Švicarsko mesto izdelovalcev ur se spreminja pod vplivom novih tehnologij. Mlada tovarniška delavka Josephine izdeluje ‘nemirke’, kolesca, ki nihajo v srcu mehanskih ur. Soočena z novim načinom organizacije denarja, časa in dela se vključi v lokalno gibanje anarhističnih urarjev, kjer spozna ruskega popotnika in kartografa Petra Kropotkina.

Leilini bratje Baradaran-e Leila

Saeed Roustaee

Hitro tempirana, razburkana in nepričakovanih preobratov polna drama o družini, ki se obupano skuša otresti dušečega bremena tradicije, patriarhata in finančne krize. Nagrada FIPRESCI na festivalu v Cannesu.

Spomini na Pariz Revoir Paris

Alice Winocour

Alice Winocour (Proxima) najde »diamant v tragediji« v ganljivi meditaciji o žalovanju, okrevanju in pomenu medčloveških vezi, ki se spletejo ob travmatičnih dogodkih. Film je Virginie Efira prinesel cezarja za najboljšo igralko.

Pod udarom zakona Down by Law

Jim Jarmusch

Velika klasika ameriškega indie filma z neponovljivim triom Tom Waits, John Lurie in Roberto Benigni.

Tori in Lokita Tori et Lokita

Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne

Brata Dardenne v svojem značilnem naturalističnem slogu pripovedujeta napeto, srce parajočo zgodbo o dveh afriških najstnikih, ki skušata obdržati glavo nad vodo v trdnjavi Evropa. Dobitnik posebne nagrade ob 75. obletnici festivala v Cannesu.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.