Danes je blagajna odprta od 14:30 do 20:00 (odpre se čez 11:04).
Nominiranci nagrade LUX 2024 v Kinodvoru

Nominiranci nagrade LUX 2024 v Kinodvoru

Od 2. do 5. aprila si boste v Kinodvoru lahko ogledali vseh pet filmov, ki so se uvrstili v ožji izbor za nagrado občinstva LUX. Vstop je prost, brezplačne vstopnice so na voljo od 26. marca pri Kinodvorovi blagajni. Za posamezen film lahko vsak obiskovalec ali obiskovalka prevzame največ dve brezplačni vstopnici.

2. aprila ob 18:30
Jesensko listje 
Kuolleet lehdet, Aki Kaurismäki, 81‘

2. aprila ob 20:30
20.000 vrst čebel
20.000 especies de abejas, Estibaliz Urresola Solaguren, 129′

3. aprila ob 17:30
Sestre v savni
Savvusanna sõsarad, Anna Hints, 89’

4. aprila ob 18:00
Adamant
Sur l’Adamant, Nicolas Philibert, 109‘

5. aprila ob 17:00
Zbornica
Das Lehrerzimmer, Ilker Çatak, 98‘

Odločajte o tem, kdo bo prejel nagrado občinstva LUX, ocenite 5 nominiranih filmov, ki ste si jih ogledali, in se potegujte za številne nagrade. Svojo oceno lahko do 14. aprila oddate tukaj.

Brezplačne projekcije organizirajo Evropski parlament, Nagrada občinstva LUX, Evropska filmska akademija in program Ustvarjalna Evropa MEDIA v sodelovanju z Europa Cinemas.

Jesensko listje Kuolleet lehdet

Aki Kaurismäki

Kaurismäkijev »četrti del trilogije o proletariatu« je nežna tragikomedija o dveh osamljenih dušah, ki iščeta ljubezen v času ekonomske neenakosti, vojne in negotovosti. Dobitnik nagrade žirije v Cannesu in nagrade mednarodnega združenja filmskih kritikov FIPRESCI za najboljši film leta.

20.000 vrst čebel 20.000 especies de abejas

Estibaliz Urresola Solaguren

Zgodba o stiski družine, ki se mora soočiti s transspolnostjo osemletnega sina, je študija medčloveških odnosov, ki z osebne perspektive in v prispodobah iz narave osvetljuje vedno bolj aktualno družbeno problematiko.

Sestre v savni Savvusanna sõsarad

Anna Hints

V temi parne savne nekje na estonskem podeželju si ženske izmenjujejo najgloblje skrivnosti in intimne izkušnje, spirajo sram s telesa in v skupnosti iščejo moč … Dobitnik nagrade za najboljšo režijo v sekciji svetovnih dokumentarcev na festivalu Sundance.

Adamant Sur l’Adamant

Nicolas Philibert

Skupaj s francoskim dokumentaristom Nicolasom Philibertom se vkrcamo na nenavadno ladjo, pribežališče za odrasle z duševnimi motnjami, da bi v družbi presenetljivo nadarjenih in iskrivih posameznikov razmišljali o skupnosti, svobodi in pomenu umetnosti v vsakdanjem življenju. Topli in rahločutni film, ki podira meje med ‘nami’ in ‘njimi’, je osvojil glavno nagrado na zadnjem Berlinalu.

Zbornica Das Lehrerzimmer

Ilker Çatak

Idealistična mlada učiteljica je ravno začela svojo prvo službo. Ko se na šoli zgodi niz tatvin, za katere osumijo enega njenih učencev, se odloči, da bo zadevi prišla do dna … Film je bil nominiran za oskarja v kategoriji najboljših mednarodnih celovečercev.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.