Danes je blagajna odprta od 17:30 do 21:00 (odpre se čez 14:21).
Modri bobri so pomodrili Kinodvor

Modri bobri so pomodrili Kinodvor

Mladi člani Društva ASPI so v nedeljo, 2. aprila, na svetovni dan zavedanja o avtizmu širši javnosti predstavili svojo filmsko ustvarjalnost in spregovorili o raznolikih posebnostih, ki jih s seboj prinaša avtizem.

Na dogodku so mladi – Jan, Nada, Filip, Nastja, Aljaž in Larissa, ki se družijo v okviru Kluba dijakov in študentov z Aspergerjevim sindromom, spregovorili o posebnem načinu mišljenja, čustvovanja in odzivanja na situacije v vsakodnevnem življenju. Modre bobre z rjavimi povezuje veliko sorodnih reči, obenem pa raznolikost prinaša pestrost življenjskih pogledov in stilov. Kljub temu se modri borbi srečujejo s številnimi izzivi in ovirami, zato so mladi izpostavili tudi svoja pričakovanja in zahteve po polnem vključevanja v družbo, tudi na področju zaposlovanja.

Jan Hlade, moderator dogodka, je večer sklenil z mislijo:

»Nadenite si modro pentljo in vsakomur povejte, da je modra barva avtizma, zato so tudi Bobri danes modre barve. Spremljajte nas preko družabnih omrežij in spletne strani in širite besedo. Samo znanje omogoča odpiranje drugačnemu in sprejemanje. Ob sodelovanju lahko gradimo vključujočo družbo.«

Vsi trije kratki filmi, ki so jih mladi ustvarili na delavnicah AS-SUPER SI – 1, 2, 3 v Dijaškem domu Ivana Cankarja v Ljubljani in v Domžalah, so na voljo za ogled na Youtube kanalu: povezava.


Dogodek je potekal v okviru 15. ljubljanskega festivala kulturno-umetnostne vzgoje Bobri in pod častnim pokroviteljstvom župana Ljubljane Zorana Jankovića. V njegovem imenu je občinstvo nagovorila vodja Oddelka za predšolsko vzgojo in izobraževanje Marija Fabčič.


 

Fotografije

petek, 03. 03. 2023

15. festival Bobri

Filmski družinski program v Kinodvoru bo na festivalu ponudil osem filmov aktualne sezone, poseben dogodek ob svetovnem dnevu zavedanja o avtizmu in premiero filma Kiti, varuhi planeta. Med 25. marcem in 15. aprilom. Program je že objavljen! Tudi za vrtce in šole.

Ogled filmov in pogovor o avtizmu z učenci in dijaki

Ob 2. aprilu, svetovnem dnevu zavedanja o avtizmu, izpostavljamo tri kratke filme, ki so jih ustvarili člani Društva ASPI in Zavod Maja Weiss. Ob filmih lahko spregovorimo o raznolikih posebnostih, ki jih s seboj prinaša avtizem.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.

Kinobalon. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa Kinobalon.