Danes je blagajna odprta od 09:00 do 20:00 (odpre se čez 42 minut).
Mladi filmski selektorji za mlado občinstvo!

Mladi filmski selektorji za mlado občinstvo!

Mednarodni strokovni seminar o vključevanju mladih v oblikovanje filmskih programov: 13. in 14. marca 2023 v Kinodvoru.

Mednarodni strokovni seminar prinaša prispevke domačih in tujih strokovnjakov iz Hrvaške, Italije, Litve, Nemčije, Srbije in Španije.

Namenjen je filmskim pedagogom, programskim sodelavcem kinematografov in filmskih festivalov, mladinskim in kulturnim delavcem, oblikovalcem politik na področjih kulture, vzgoje in izobraževanja ter učiteljem filmske vzgoje v osnovnih in srednjih šolah.

Filmski festivali, kinematografi in drugi prikazovalci filmov se vse bolj posvečajo razvoju raznolikih programov za mlado občinstvo, pri čemer za oblikovanje vsebin v večini primerov skrbijo odrasli strokovnjaki. Kot svežo alternativo tej ustaljeni praksi tokratni strokovni seminar posvečamo raziskovanju aktivnega vključevanja osnovnošolcev in srednješolcev v ustvarjanje filmskih dogodkov za njihove vrstnike in širše. Domači in tuji gostje bodo predstavili metodološki okvir in primere dobre prakse participativnih dejavnosti, izkušnjo iz prve roke pa bodo z udeleženci delili tudi mladi selektorji filmskih programov.

Urnik in program »
Prijave »

Strokovni seminar bo potekal v angleškem jeziku. 

Več informacij:
Prijave: solski@kinodvor.org
Program: Tanja Hladnik, tanja.hladnik@isolacinema.org in Živa Jurančič, ziva.jurancic@kinodvor.org

Strokovni seminar soorganiziramo Mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola Cinema in Otok, zavod za razvoj kulture in družbe ter Javni zavod Kinodvor.


Strokovni seminar je del evropskega projekta Mladi selektorji za mlado občinstvo! Mreža evropskih filmskih festivalov, ki ga koordinira Mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola Cinema, s podporo programa EU Ustvarjalna Evropa, podprogram MEDIA.

Kinodvor s seminarjem obeležuje tudi petnajsto obletnico mestnega kina. Več o letu praznovanja Kinodvor 100! Mestni kino 15 »


Naslovna fotografija: Katja Goljat, arhiv Kinodvora.

ponedeljek, 20. 03. 2023

Povzetek: Mladi filmski selektorji za mlado občinstvo!

Povzetek mednarodnega strokovnega seminarja o vključevanju mladih v oblikovanje filmskih programov.

ponedeljek, 20. 02. 2023

Program: Mladi filmski selektorji za mlado občinstvo!

Domači in tuji gostje bodo predstavili metodološki okvir in primere praks participativnih dejavnosti, izkušnjo iz prve roke pa bodo z udeleženci delili tudi mladi selektorji filmskih programov.

ponedeljek, 20. 02. 2023

Prijava: Mladi filmski selektorji za mlado občinstvo!

Udeležba je brezplačna, število mest je omejeno, obvezne so prijave, ki že potekajo.

Kinobalon. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa Kinobalon.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.