Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:00 (za danes zaprto).
Javno povabilo k sodelovanju v programih mladih občinstev

Javno povabilo k sodelovanju v programih mladih občinstev

Medse vabimo nove sodelavce, ki bi se želeli izpopolniti ali priučiti dela na področju filmske vzgoje v programih za mlada občinstva. Sodelovanje bo potekalo v obliki občasnega honorarnega dela ob mentorskem vodenju in izobraževanju. Vabljeni, da se nam pridružite!

Programe za otroke in mlade v Kinodvoru izvajajo tudi zunanji sodelavci z različnimi znanji.

Opis programov in del

Kinobalon in Prvič v kino
Najmlajše v svet kina pospremijo animatorke v programu Prvič v kino, ki ob sobotah zjutraj izvajajo igrive vódene oglede kratkih filmov in Kavarno Kinodvora začarajo v igralnico. Na Kinobalonovih premierah in dogodkih pogovore s filmskimi ekipami in drugimi gosti vodijo moderatorji, ki ustvarjajo mostove med filmom in otroki.

Kinotrip – mladi za mlade
Filmski festival Kinotrip soustvarja skupina srednješolcev. Ti z mentorji od julija do konca oktobra pripravijo vse od A do Ž: izbor filmov, pisanje besedil, promocijo, nastopanje pred občinstvom. Mentorji poleg podpore mladim skrbijo tudi za organizacijo in promocijo festivala na družbenih omrežjih.

Kinodvorov šolski program
Med tednom dopoldan je dvorana polna šolarjev in dijakov na Kinodvorovem šolskem programu. Filmski pedagogi izvajajo daljše uvode in pogovore ob filmih, pa tudi zvočne in svetlobne delavnice.

Delavnice in gradiva
Z ekipo mentorjev redno obiskujemo otroke v vrtcih in šolah, saj tam izvajamo delavnice animiranega filma. Mentorji delavnic so z nami v Kinodvoru tudi med šolskimi počitnicami. S pomočjo zunanjih sodelavcev ustvarjamo tudi pedagoška gradiva in knjižice Kinobalon.

Način prijave
Predstavite se nam z dopisom in opišite svoj odnos do otrok, mladih in filma; navedite tudi, katera od zgoraj opisanih področij dela vas najbolj zanimajo. Prijave sprejemamo do torka, 7. maja 2024. Sodelovanje se bo začelo po izboru kandidatov od meseca junija dalje. Praktično delo poteka individualno in prilagojeno vašemu urniku. Prijave sprejemamo na naslov: kinobalon@kinodvor.org.

Kinobalon. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa Kinobalon.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.