Danes je blagajna odprta od 15:45 do 21:30 (odpre se čez 12:37).
Animirana kuhinja

Animirana kuhinja

Poskočne skodelice in navihani paradižniki? Kaj če bi predmeti okoli nas kar na lepem oživeli? Ustvarite animacijo s predmeti, ki jih najdete okoli sebe.

Ustvarjanje kratkih filmov, v katerih predmeti oživijo, s tehniko stop animacije (stop motion) je preprosto. Ozrite se naokoli po sobi, dvorišču ali šolskem razredu. Kaj vse bi lahko oživili? Ob vragolijah v naši kuhinji so se skodelice sramežljivo vrtele, paradižniki pa zardevali. Poskusite še vi!

Potrebuješ:
  • telefon ali tablični računalnik z naloženo brezplačno aplikacijo Stop Motion Studio,
  • dve ščipalki, s katerima naredimo držalo za telefon.

Lahko pa še:

  • peki papir, ki služi za ozadje,
  • plastelin, patafiks in selotejp za pritrditev predmetov,
  • luč za osvetlitev.
Poglej si video z navodili

 

Če te zanima več:

Podrobnejša navodila za animiranje najdete na tej povezavi. Navodila so v pomoč tudi učiteljem, ki bi z učenci želeli ustvarjati stop animacijo predmetov v razredu. Na delavnicah animacije brezplačno ustvarjajo tudi učenci, vključeni v program Kinobalon – MOL generacije.

Z mlajšimi otroki pa lahko tudi sami prelistate knjižico Animirani film (Zbirka Kinobalon) in ustvarjate druge kratke animacije ali optične igrače, ki jih najdete na Kinoigrišču.

Če vam je všeč animacija, kot sta jo naredili Jelena in Lene, vas bo navdušil tudi ustvarjalec po imenu PES. Njegove filme najdete na njegovem uradnem youtube kanalu, več o njem pa izveste na njegovi spletni strani.

Še več priročnikov za animiranje najdeš na spletni strani Društva Slon: povezava.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.

Povezana vsebina

Ko plišaste igrače oživijo

Ob ogledu filmov o Gašperju in Petri ali kateregakoli drugega animiranega filma lahko s filmsko čarovnijo oživite svojo najljubšo plišasto živalco. Čira čara anima – pleše, skače, se igra …

Delavnice animiranega filma Slon: kolaž/izrezljanka ter predmetna animacija

Ustvarimo preproste animacije ali v razredu sami izdelajmo animirani film. Preizkusimo tehniki kolaža/izrezljanke ali predmetne animacije.

Kinoigrišče

Vsebine za raziskovanje filma in kina, igranje in ustvarjanje. Skoči noter!