Danes je blagajna odprta od 15:00 do 21:00 (odprto še 05:11, tel: 01 239 22 17).
Delavnice animiranega filma Slon

Delavnice animiranega filma Slon

Ustvarimo preproste animacije ali izdelajmo animirani film. Za šole tudi prek spleta.

V času, ko je izvedba delavnice na šolah in vrtcih omejena, prek spleta izvajamo delavnici: Delavnica risane animacije (za vse razrede) in Animirana kuhinja (za razrede, ki imajo na voljo tehnično opremo za stop motion animacijo). Spletna delavnica je tudi rezerva v primeru, da smo dogovorjeni za delavnico v živo, a te ni moč izvesti zaradi nepričakovanih sprememb.

Po ogledu filma v kinu učence v šolskem razredu obiščeta mentorja Društva za izvajanje filmske vzgoje Slon. Ko podelijo uvodne vtise o filmu, ki so si ga ogledali, se otroci z mentorjema osredotočijo na filmsko tehniko: je bil film igrani ali animirani? Kakšna je razlika? Kaj je mogoče v igranem filmu in kaj v animiranem? In kaj animacija, ta čudna beseda, sploh pomeni? Je risanka isto kot animirani film? Katere vrste animacije poznamo in katere se bomo lotili mi?

Otroci se poleg zakonitosti animacije med delavnico učijo tudi skupinskega dela, usklajevanja idej in sodelovanja. Z mentorjevo pomočjo zasnujejo preprosto dogajalno linijo, v kateri se lahko znajdejo tudi liki, teme in okolja iz ogledanega filma. Odločitvi za vsebino filma sledi načrt, storyboard ali zgodboris, ki otrokom olajša predstavo, kakšen bo njihov končni izdelek, in jim hkrati služi kot skica pri ustvarjanju. Še preden pa otroci v roke primejo kolažni papir, škarje, barvice in flomastre ter se lotijo dela, si razdelijo vloge: nekdo bo oblikoval naslov animacije in si izmislil najavno špico, drugi bo lično izpisal imena vseh sodelujočih, dva tandema bosta prevzela filmska ozadja, druga dva izdelavo likov.

Ko je vse nared in je delovna postaja pripravljena, se začne animiranje: otroci se izmenjujejo v vlogah režiserja in animatorja, s sosednjo skupino tekmujejo v številu posnetih fotografij, znova in znova ponosno vrtijo svoj nekajsekundni film in se čudijo, koliko dela zahteva animacija.

Delavnica animiranega filma je namenjena dijakom in učencem od 1. do 9. razreda.Vodijo jo mentorji Društva za izvajanje filmske vzgoje Slon.
Cena na udeleženca znaša 8 € (2 šolski uri, 2 mentorja na razred).

Oglejte si izdelke z delavnic.

Fotografije

Delavnica risane animacije

Delavnica risane animacije Slon

Animirana kuhinja

Poskočne skodelice in navihani paradižniki? Kaj če bi predmeti okoli nas kar na lepem oživeli? Ustvarite animacijo s predmeti, ki jih najdete okoli sebe.

sreda, 18. 12. 2019

Animiramo v razredu!

Kratke animacije, ki so jih učenci ustvarjali na delavnicah Slon v sklopu šolskega programa Kinobalon – MOL generacije 2019

torek, 21. 08. 2018

Animiramo v razredu!

Izdelki z delavnic animiranega filma Slon v sklopu programa Kinobalon – MOL generacije 2018

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.