Danes je blagajna odprta od 14:40 do 20:30 (odprto še 34 minut, tel: 01 239 22 17).

Kako izmeriti veter?

Vihar čustev, ki jih doživlja Široko, vpliva na celotno Kraljestvo vetrov. Je možno veter ujeti in ga izmeriti?

Pokukajmo v zakulisje filma

Kako je nastajal film? In kdo vse je sodeloval pri ustvarjanju? Pokukajmo v zakulisje. Potem rešimo še Veliki kviz za male detektive.

Boštjan Gorenc Pižama: Kako postati komik?

Se komik rodiš ali to šele postaneš? Kaj potrebuješ, če želiš ljudi nasmejati? Štiri točke in ena bonus ob filmu Kraljica smeha.

petek, 06. 05. 2022

Učitelji učiteljem: gradivo OŠ Ledina

Priprava za kulturni dan za 8. in 9. razrede ob filmu Moj brat lovi dinozavre.

Filmski poklici

Kaj pravzaprav dela oblikovalec zvoka? Kakšne so naloge producentke? Koliko časa potrebuje animator, da dokonča kratki animirani film? Oglejmo si nov sklop kratkih filmov o različnih filmskih poklicih!

V zakulisju Divje Slovenije

Pokukajmo v zakulisje snemanja filma Divja Slovenija. Rešimo izzive ob filmu in se igrajmo igro Spomin.

Pogovor z režiserjem filma Stefanom Cipanijem

O snemanju filma po ganljivi in navdušujoči resnični zgodbi. Kako je bilo snemati z Lorenzem Sisto, ki igra Gia? Kateri deli odraščanja so najbolj zaznamovali režiserja in igralce? Katere prizore je bilo najteže posneti?

Animirana kuhinja

Poskočne skodelice in navihani paradižniki? Kaj če bi predmeti okoli nas kar na lepem oživeli? Ustvarite animacijo s predmeti, ki jih najdete okoli sebe.

Filmski trenutki, ki povejo več kot sto besed

Pozorno si oglejmo odlomke iz filma Salon pri Romy. Opazujmo, kako je prikazan odnos med babico in vnučko. Ubesedimo ga in ustvarimo filmski strip.

Sobivanje s pisanim svetom

Življenje pod ali nad krošnjami dreves? Ob Prinčevem potovanju odkrivajte različne načine bivanja, na koncu pa si zgradite čisto pravi bivak.