Danes je blagajna odprta od 15:45 do 21:30 (odpre se čez 12:07).
Wes Anderson: Castello Cavalcanti

Wes Anderson: Castello Cavalcanti

Jason Schwartzman kot nesrečni voznik dirkalnika v reklami, ki jo je za Prado posnel ‘fantastični gospod Anderson.’ #FilmNaDan

V Kinodvoru smo predvajali Andersonove filme Kraljestvo vzhajajoče lune, Grand Budapest hotel, Čudoviti lisjak (Letni Kinodvor na Kongresnem trgu 2016) in Otok psov (Film pod zvezdami 2018).

Grand Budapest hotel, slavnostna predpremiera v okviru Leta kina v Grand hotelu Union, 20. marec 2014
Grand Budapest hotel, Slavnostna predpremiera v okviru Leta kina v Grand hotelu Union, 20. marec 2014
Grand Budapest hotel, slavnostna predpremiera v okviru Leta kina v Grand hotelu Union, 20. marec 2014


Grand Budapest hotel
z 9.203 gledalci vse do danes ostaja najbolj priljubljen film na sporedu mestnega kina. Wesu Andersonu smo tudi zato posvetili posebno edicijo naše zbirke zvezkov Zapisan filmu / Devoted to Film.

Grand Budapest hotel The Grand Budapest Hotel

Wes Anderson

Brezčasna zgodba o prijateljstvu, časti in izpolnjenih obljubah, posneta po navdihu klasičnih hollywoodskih komedij iz 30-ih let in spominih dunajskega pisatelja Stefana Zweiga, je divje kinetična krimi-komedija, ki od režiserjevih značilno ekscentričnih likov poka po šivih.

Čudoviti lisjak Fantastic Mr. Fox

Wes Anderson

Edinstvena animirana priredba brezčasne literarne klasike Roalda Dahla v režiji Wesa Andersona, enega najvplivnejših in najizvirnejših ameriških filmskih ustvarjalcev svoje generacije.

Kraljestvo vzhajajoče lune Moonrise Kingdom

Wes Anderson

Zabavna, prisrčna in vizualno domišljena pripoved o mladem paru, ki ju prva ljubezen tako prevzame, da se resničnost zazdi kot fantazija. Avtor nas z značilno mešanico ekscentričnega humorja in melanholije posrka v svoj univerzum, kjer se velike teme ljubezni, osamljenosti in brsteče spolnosti prepletajo z lahkotnostjo glasbene pravljice.

Otok psov Isle of Dogs

Wes Anderson

Wes Anderson se veličastno vrača k stop animaciji, nabito polni suhega humorja in japonske popkulture, z zvezdniško zasedbo v glasovnih vlogah. Srebrni medved za najboljšo režijo na Berlinalu.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.