Danes je blagajna odprta od 14:40 do 20:30 (odpre se čez 05:04).

Nepoškodovane

Zgodbe o lokalnih aktivistih, ki v vsakodnevnem življenju bijejo boj za čiste, divje in nezajezene reke na Balkanskem polotoku. #FilmNaDan

Bergman: eno leto, eno življenje

Režiserka Jane Magnusson v dokumentarcu vzame pod drobnogled leto 1957, eno najbolj plodnih v življenju in ustvarjanju Ingmarja Bergmana, velikega švedskega cineasta. #FilmNaDan

The Dream Palace

Celovečerni dokumentarec izrisuje bogato zgodovino britanskega neodvisnega kinematografa Tyneside Cinema v Newcastlu.

Pravi človek za kapitalizem

Dokumentarec Dušana Moravca je film o umetniku besede in glasbeniku Damirju Avdiću.

Last Round

Lars je na poti iz države, ko si v zadnjem trenutku premisli. Z ukradenim denarjem bo raje preživel še nekaj časa s svojimi prijatelji … Last Round je diplomski film danskega režiserja in soavtorja manifesta Dogme 95 Thomasa Vinterberga.

Živalske pustolovščine

Iz goščav južnoameriške džungle, preko skrivnostnih tihooceanskih otokov do nenavadnih, puščavskih gozdov in samotnih dreves: na spletni strani Baza slovenskih filmov si lahko ogledate kratke animirane filme, polne pravega pustolovskega duha, ki nas z očmi enega največjih raziskovalcev, Charlesa Darwina, kot tudi z veliko mero navihane domišljije peljejo v eksotičen živalski svet.

Zenit in Nočno življenje za dan Evrope

Ob dnevu Evrope si lahko od petka zvečer do nedelje zvečer ogledate štiri evropske filme, med njimi slovensko Nočno življenje Damjana Kozoleta in Zenit Daliborja Matanića.

Cold Tropics

V mokumentarcu režiserja in filmskega kritika Kleberja Mendonçe Filha nenavadna podnebna kriza razgalja absurdnosti obstoječega družbenega in ekonomskega reda.

Pauline

Kratki film režiserke Céline Sciamma (Pobalinka, Portret mladenke v ognju), posnet v okviru kampanje “Pet filmov proti homofobiji”, je osebna izpoved lezbičnega dekleta o odraščanju v dušečem okolju francoskega podeželja.

Medvedje pustolovščine za najmlajše: Objemi me!

Oče medved in Tedi živita v gozdu. Dan ni enak dnevu in vsak jima prinese novo, drugačno dogodivščino. Nerodni in prijazni očka ter radovedni sin se vedno naučita kaj novega. Risana serija, posneta po istoimenski slikanici, poudarja vrednote prijateljstva, odgovornosti, odkritosti in medsebojne pomoči. Izbrane epizode so na voljo za ogled na TV spletnem portalu Televizije Slovenija.