Danes je blagajna odprta od 17:30 do 21:00 (odpre se čez 04:20).

VsakDan8Marec

Kdo sta Ita Rina in Lily Novy? Je kak slovenski film režirala ženska? Do katerega leta so morale službo pustiti učiteljice, če so se poročile? Učna ura Mesta žensk ob ogledu filmov na temo enakosti spolov.

Društvo za promocijo žensk v kulturi – Mesto žensk ob Mednarodnem dnevu žensk pripravlja pedagoška gradiva za izvedbo učne ure, ki pedagoginjam in pedagogom omogoča, da z mladimi spregovorijo o vprašanju enakosti med spoli ter zgodovini boja za pravice žensk.

Učna ura je zasnovana kot kviz, v katerem se pomeri več skupin učenk in učencev, dijakinj in dijakov. Učno uro priporočamo ob ogledu filmov, v katerih so izpostavljene teme enakosti spolov in pravice žensk . Nekaj predlogov takih filmov najdete ob strani.

Program je na voljo skozi vse leto. Pišite nam in skupaj bomo našli ustrezni film in se dogovorili za izvedbo kviza: solski@kinodvor.org.

Več o Mestu žensk.

 

 

Jadralke Maiden

Alex Holmes

Navdihujoč dokumentarec o Tracy Edwards, ki je drzno skočila v moški zelnik in postala skiperka prve jadrnice z izključno žensko posadko na najbolj ekstremni regati sveta.

100 kilogramov do zvezd 100 kilos d'étoiles

Marie-Sophie Chambon

Sočuten film, ki odraščajoče opogumi za pobeg pred družbenimi normami, da lahko sledijo svojim sanjam, vse tja do občutka breztežnosti.

Dekleta iz Ouage Ouaga Girls

Theresa Traoré Dahlberg

Dokumentarni film Therese Traoré Dahlberg prikazuje življenje dijakinj, ki se šolajo za poklic avtomehaničarke v Ouagadougou, glavnem mestu Burkine Faso. 

Aleksandrinke Aleksandrinke

Metod Pevec

Dojilja, varuška, sobarica, pa tudi prva spremljevalka egiptovske kraljice Faride, najbogatejša tujka v Egiptu: vse so bile slovenske aleksandrinke. Velike, včasih tragične zgodbe, v katerih se usodno soočita ženska in svet, ko še nihče ni slišal za feminizem.

Sonita Sonita

Rokhsareh Ghaem Maghami

Naj te film z rimami odpelje na pot uporniških sanj!

Mustang Mustang

Deniz Gamze Ergüven

Prvenec mlade turške režiserke Deniz Gamze Ergüven je navdihujoča zgodba o petih odraščajočih sestrah in njihovem uporu zoper patriarhalne družbene norme, ki vladajo na podeželju sodobne Turčije.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.