Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (odprto še 02:53, tel: 01 239 22 17).

VsakDan8Marec

Kdo sta Ita Rina in Lily Novy? Je kak slovenski film režirala ženska? Do katerega leta so morale službo pustiti učiteljice, če so se poročile? Učna ura Mesta žensk ob ogledu filmov na temo enakosti spolov.

ponedeljek, 9. marca 2020 ob 10. uri v Kinodvoru
Z učenci in učenkami zadnjega triletja si bomo ogledali film 100 kilogramov do zvezd, sledil mu bo pogovor in kviz na temo enakosti spolov.
Obvezna prijava na solski@kinodvor.org.
Cena vstopnice po šolskem ceniku (2,7 € – 4 €).

ponedeljek, 2. marca 2020 ob 17. uri v Kinodvoru
Z dijakinjami in dijaki pa vas vabimo, da se pridružite ogledu filma Jadralke v rednem Kinodvorovem programu. Ogledu filma bo sledil pogovor z Marijo Štremfelj, izjemno slovensko alpinistko in plezalko, zaenkrat tudi prvo Slovenko, ki je osvojila najvišji vrh sveta Mont Everesta; ter Teo Hvala (Društvo za promocijo žensk v kulturi – Mesto žensk). Pogovor bodo vodili mladi člani filmskega kluba Kinotrip.
Cena vstopnice po rednem ceniku (4,5 € za dijake in študente).

****************************************

Društvo za promocijo žensk v kulturi – Mesto žensk ob Mednarodnem dnevu žensk pripravlja pedagoška gradiva za izvedbo učne ure, ki pedagoginjam in pedagogom omogoča, da z mladimi spregovorijo o vprašanju enakosti med spoli ter zgodovini boja za pravice žensk.

Učna ura je zasnovana kot kviz, v katerem se pomeri več skupin učenk in učencev, dijakinj in dijakov. Učno uro priporočamo ob ogledu filmov, v katerih so izpostavljene teme enakosti spolov in pravice žensk . Nekaj predlogov takih filmov najdete ob strani. Program je na voljo skozi vse leto. Več o Mestu žensk.

 

 

100 kilogramov do zvezd 100 kilos d'étoiles

Marie-Sophie Chambon

Sočuten film, ki odraščajoče opogumi za pobeg pred družbenimi normami, da lahko sledijo svojim sanjam, vse tja do občutka breztežnosti.

Dekleta iz Ouage Ouaga Girls

Theresa Traoré Dahlberg

Dokumentarni film Therese Traoré Dahlberg prikazuje življenje dijakinj, ki se šolajo za poklic avtomehaničarke v Ouagadougou, glavnem mestu Burkine Faso. 

Aleksandrinke Aleksandrinke

Metod Pevec

Dojilja, varuška, sobarica, pa tudi prva spremljevalka egiptovske kraljice Faride, najbogatejša tujka v Egiptu: vse so bile slovenske aleksandrinke. Velike, včasih tragične zgodbe, v katerih se usodno soočita ženska in svet, ko še nihče ni slišal za feminizem.

Sonita Sonita

Rokhsareh Ghaem Maghami

Naj te film z rimami odpelje na pot uporniških sanj!

Mustang Mustang

Deniz Gamze Ergüven

Prvenec mlade turške režiserke Deniz Gamze Ergüven je navdihujoča zgodba o petih odraščajočih sestrah in njihovem uporu zoper patriarhalne družbene norme, ki vladajo na podeželju sodobne Turčije.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.

Aktualno

Razprodano

Dnevnik Diane Budisavljević Dnevnik Diane Budisavljević

Dana Budisavljević

sobota, 22. 02. 2020 / 18:00 / Mala dvorana

Dolgo zamolčana zgodba o ženski, ki je med drugo svetovno vojno iz ustaških taborišč rešila na tisoče otrok. Zgodba o najboljših ljudeh v najslabših časih. Veliki zmagovalec Puljskega filmskega festivala, kjer so ga gledalci sprejeli s stoječimi ovacijami.

Mleko Héraðið

Grímur Hákonarson

sobota, 22. 02. 2020 / 19:00 / Dvorana

Zmagovalec predlanskega Liffa Grímur Hákonarson (Ovna) se vrača z navdihujočo zgodbo o neodvisni in pogumni ženski, ki se postavi po robu izkoriščevalski lokalni zadrugi.

Prekla Dilda

Kantemir Balagov

sobota, 22. 02. 2020 / 21:00 / Dvorana

Pretresljiva in čudovito posneta zgodba o dveh mladih ženskah, ki iščeta smisel in upanje v ruševinah povojnega Leningrada.