Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:10 (odpre se čez 06:21).
V Kinodvor se vračata Hitchockova Tujca na vlaku

V Kinodvor se vračata Hitchockova Tujca na vlaku

Film Tujca na vlaku mojstra suzpenza, Alfreda Hitchocka, so v kinu na Kolodvorski prvič predvajali 7. in 8. junija 1967 – tedaj pod naslovom Neznanec v vlaku. V okviru praznovanj stoletnice kina ga znova uvrščamo na spored v sredo, 17. maja, in v nedeljo, 21. maja. S projekcijami se bo sklenil tudi Ciklus Patricie Highsmith, ki je izjavila, da je med vsemi priredbami svojih romanov najbolj uživala prav v Hitchcockovem filmu.

V ciklusu smo med marcem in majem prikazovali izbrane filme po literarnih predlogah mojstrice psihološkega trilerja Patricie Highsmith.

Sredini projekciji ob 10. in 15. uri bosta na sporedu v okviru Filmskih srečanj ob kavi, našega dolgoletnega abonmaja za poznejša leta. Po dopoldanski projekciji bo o zgodovini kina na Kolodvorski potekal pogovor z Metko Dariš, direktorico Kinodvora. Posnetek pogovora bo kasneje na voljo na naši spletni strani.

Film Tujca na vlaku je bil prvič na sporedu kina na Kolodvorski 7. in 8. junija 1967 pod naslovom Neznanec v vlaku.

Projekcije filma smo pripravili v okviru praznovanj stoletnice kina na Kolodvorski, dvajsete obletnice art kina in petnajste obletnice mestnega kina.

 

Tujca na vlaku Strangers on a Train

Alfred Hitchcock

»Vaša žena. Moj oče. Križ-kraž.« Psihopatski gizdalin Bruno ima za teniškega zvezdnika Guya zanimivo ponudbo: izmenjala si bosta umora … Samo šala, seveda … Patricia Highsmith je nekoč izjavila, da je med vsemi priredbami svojih romanov najbolj uživala prav v Hitchcockovem filmu.

ponedeljek, 27. 02. 2023

Ciklus Patricie Highsmith

Med marcem in majem si boste na našem platnu lahko ogledali pet filmov po literarnih predlogah mojstrice psihološkega trilerja. Marca ne zamudite fillmov Carol, Ljubezni Patricie Highsmith in Dva obraza januarja, aprila in maja pa bosta sledila še filma Nadarjeni gospod Ripley in Tujca na vlaku. Vstopnice za vse filme so že v prodaji, tudi po spletu.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.