Danes je blagajna odprta od 14:20 do 20:20 (odpre se čez 01:26).

petek, 16. 02. 2024

Metkina Kinoknjižnica

Direktorica Metka Dariš v februarju in marcu s polic naše Knjigarnice priporoča film Saint Omer (Saint Omer, Alice Diop, Francija, 2022), knjigo Richard McGuire, Tukaj (VigeVage knjige, Ljubljana, 2021) in izdelke z reprodukcijami filmskih plakatov Petra Kocjančiča.

sobota, 23. 12. 2023

Darila s podobami Kocjančičevih plakatov

Reprodukcije plakatov, zvezki Zapisani filmu, platnene vrečke, razglednice s podobami filmskih plakatov slovenskega oblikovalca in fotografa Petra Kocjančiča so posvečeni stoletnici našega kina.

četrtek, 14. 12. 2023

Kino na Kolodvorski večen kot ginko

V prazničnem decembru smo ob posebnih dogodkih za obiskovalke in obiskovalce pripravili darilo z imenom Kinko – Kino na Kolodvorski večen kot ginko, ki vsebuje seme drevesa ginko in navodilo za sajenje.

ponedeljek, 23. 10. 2023

Odprtje Jesenske filmske šole z Markom Cosgroveom in Taro Judah: V zagovor neodvisnemu kinu

Jesenska filmska šola letos poteka pod naslovom Mi gledamo film, film gleda nas. Mark Cosgrove in Tara Judah, kuratorja enega vodilnih britanskih arthouse kinov, Watershed v Bristolu, sta v ponedeljek predstavila načine, na katere kuratorske prakse prisluhnejo skupnosti in postanejo bolj vključujoče ter razmišljala o statusu neodvisnega kina v spreminjajoči se kino-krajini.

torek, 17. 10. 2023

Posebna jubilejna izdaja daril s podobami Kocjančičevih plakatov

Zvezki Zapisani filmu, platnene vrečke, razglednice s podobami filmskih plakatov slovenskega oblikovalca in fotografa Petra Kocjančiča so posvečeni stoletnici našega kina.

nedelja, 15. 10. 2023

Ob stoletnici tudi praznovanje častitljivih let naših gostov

Ob stoletnici kina na Kolodvorski smo v nedeljo, 15. oktobra ob 11ih, s projekcijo Mladi Medardo ob živi glasbeni spremljavi Andreja Goričarja in Orchestra of the Imaginary počastili tudi naše obiskovalke in obiskovalce častitljivih let.

ponedeljek, 16. 10. 2023

S projekcijo Mladega Medarda smo vstopili v naslednjo stoletko

V soboto, 14. oktobra, smo ob živi glasbeni spremljavi Andreja Goričarja in Orchestra of the Imaginary restavrirane 35-mm kopije filma slavnostno obeležili 100 let kina na Kolodvorski.

ponedeljek, 02. 10. 2023

V družbi ljudi, ki so v kinu doma

Prvi oktobrski ponedeljek smo preživeli v družbi ljudi, ki so v kinu doma. Ogledu filma O ljudeh, ki so v kinu doma, ki je posvečen kinooperaterjem, je sledil pogovor z avtorjema filma Tino Lagler in Blažem Mikličem ter nastopajočimi v filmu.

torek, 03. 10. 2023

V prodaji reprodukcije plakatov Petra Kocjančiča

V Knjigarnici Kinodvora so v prodaji reprodukcije izbranih plakatov Petra Kocjančiča, ki jih predstavljamo tudi na razstavi v naši Galeriji.

ponedeljek, 02. 10. 2023

Kinobalonov koncert s torto

Vabljeni k ogledu fotografij s praznovanja v nedeljo, 1. oktobra 2023. Foto: Katja Goljat/Kinodvor.