Danes je blagajna odprta od 17:30 do 21:00 (odpre se čez 13:05).
Sune – namizna igra

Sune – namizna igra

Pridruži se filmskim pustolovščinam Suneja in njegove družine – tokrat skozi naloge in podvige filmske tematske namizne igre! Zadnji del Sunejevih prigod v Dvorani in na spletnem Kinodvoru od 22. maja.

Ogled filmov Sune in Sune ter Najboljši Sune lahko postane zabavna pustolovščina in prostočasno razvedrilo za prijatelje, sošolce ali družino!

Potrebuješ:
  • igralno ploščo,
  • igralne figurice (lahko je gumb, lego kocka, avtomobilček ali kar je takega pri roki),
  • kocko (vzameš od druge igre, ki jo imaš doma),
  • igralne kartice z nalogami.
Navodila za izdelavo namizne igre:

1. IGRALNA PLOŠČA

Vzemi večji karton ali list papirja. Podlaga za igralno ploščo naj bo dovolj velika, da nanjo lahko nalepiš ali narišeš igralna polja. Ta lahko natisneš tukaj ali jih izdelaš sam. Polja so dveh vrst: polna in prazna. Skupaj jih je 96, vsakih po 48. Če želiš, da se igra podaljša, lahko polja natisneš tudi večkrat oziroma jih izdelaš poljubno število.

Polja določajo potek igre:

  • polno polje … VZEMI KARTICO,
  • prazno polje … POČAKAJ NA NASLEDNJI MET.

Namig: razporeditev polj vpliva na dinamiko igre, zato jih po igralni plošči razmesti čim bolj razpršeno. Polja in igralno ploščo lahko pobarvaš ter okrasiš čisto po svoje.

2. IGRALNE KARTICE

Igralne kartice se s tematskimi vprašanji nanašajo na oba filma. Uporabiš lahko tako ene kot druge kartice ali pa oboje – po želji. Za film Sune in Sune jih natisneš tukaj, za film Najboljši Sune pa tukaj. Igralne kartice nato izreži in jih po želji prilepi na tršo podlago, na primer kartonasto. Okrasiš lahko tudi hrbtno stran kartic. Nanjo lahko nalepiš že pripravljen motiv, ki si ga natisnil skupaj s karticami, ali pa jo okrasiš po svoje.

Kartice imajo več kategorij: vprašanja in naloge, povezane s filmoma, ter »jokerje«, ki ti pomagajo pri napredovanju ali te zadržijo.

Namig: za več akcije pred začetkom igre kartice dobro premešaj!

3. PRAVILA IGRE

Preberi in natisni jih tukaj.

4. IGRAJMO SE!

Pripomočki


Kinobalon. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa Kinobalon.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.

Povezana vsebina

Najboljši Sune Sune – Best Man

Jon Holmberg

Sune se vrača, ponovno z veliko akcije in zabave za vso družino! Tokrat ga čaka dilema: koga postaviti na prvo mesto – dedka ali simpatijo? Tovrstne odločitve res niso mačji kašelj. Za povrh vsega pa mu štrene meša še prihodnji jaz.

Sune in Sune Sune vs. Sune

Jon Holmberg

Družinska komedija na simpatičen in humoren način spregovori o temah, ki tarejo otroke v drugi triadi osnovne šole … in njihove starše!

Kinoigrišče

Vsebine za filmsko raziskovanje, igranje in ustvarjanje – vstopite! Naj bo vaše igrišče Kinoigrišče.