Danes je blagajna odprta od 15:45 do 21:30 (odpre se čez 11:09).
Pokukajmo v zakulisje filma

Pokukajmo v zakulisje filma

Kako je nastajal film? In kdo vse je sodeloval pri ustvarjanju? Pokukajmo v zakulisje. Potem rešimo še Veliki kviz za male detektive.

Spoznaj avtorja filma Jean-Loupa Feliciolija in Alaina Gagnola. Oglej si video posnetek in izvedi, kaj vse je potrebno, da nastane film, kot je ta. Potem pa reši še kviz, s katerim preveriš, kako dobro si opazoval film.

Te zanima …
  • Kako sta si avtorja zamislila zgodbo? Kaj vse sta morala storiti, da sta ustvarila junaka, s katerima se gledalec res poveže, ju čuti in navija zanju?
  • Kako animirati like, da je njihovo gibanje teče gladko in deluje naravno?
  • Kako poteka snemanje glasbe za film?
  • Kako morajo krožiti sence in svetloba na ozadju, da scena res zaživi?

Veliki kviz za male detektive

Kako dobro si opazoval dogajanje v filmu? Dobrim detektivom in detektivkam se ne izmuzne nobena podrobnost. Preizkusi se še ti.

Kviz

Veliki kviz za male detektive

 

Raziskuj naprej …

Ti je bil film Nina in ježeva skrivnost všeč? Jean-Loup Felicioli in Alain Gagnol sta ustvarila še več filmov. V slovenščini si lahko ogledaš še njun animirani film Fantomski deček. Tudi ta je napeta detektivka – v njem ima enajstletni Leo le 24 ur časa, da reši New York!

 

Dodatna gradiva


Kinobalon. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa Kinobalon.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.

Povezana vsebina

Nina in ježeva skrivnost Nina et le secret du hérisson

Jean-Loup Felicioli, Alain Gagnol

Barvita in napeta animirana detektivka, v kateri iznajdljiva otroka skrivaj rešujeta težave, ki jih je povzročil svet odraslih. Svoje mesto v svetu najdeta, ko pomagata drugim.

Fantomski deček Phantom Boy

Alain Gagnol, Jean-Loup Felicioli

Enajstletni Leo ima le 24 ur časa, da reši New York! Fantastična detektivka v slogu žlahtnega ameriškega stripa in filma noir.

Kinoigrišče

Vsebine za raziskovanje filma in kina, igranje in ustvarjanje. Skoči noter!