Danes je blagajna odprta od 16:15 do 20:00 (za danes zaprto).
Odprtje Jesenske filmske šole z Markom Cosgroveom in Taro Judah: V zagovor neodvisnemu kinu

Odprtje Jesenske filmske šole z Markom Cosgroveom in Taro Judah: V zagovor neodvisnemu kinu

Jesenska filmska šola letos poteka pod naslovom Mi gledamo film, film gleda nas. Mark Cosgrove in Tara Judah, kuratorja enega vodilnih britanskih arthouse kinov, Watershed v Bristolu, sta v ponedeljek predstavila načine, na katere kuratorske prakse prisluhnejo skupnosti in postanejo bolj vključujoče ter razmišljala o statusu neodvisnega kina v spreminjajoči se kino-krajini.

Watershed je bil ustanovljen leta 1982 kot medijski center, posvečen tako filmski produkciji kot prikazovanju filmov. Je prvi britanski neodvisni kino z več dvoranami zunaj Londona. V času brexita, covida, vzpona pretočnih platform in neskončnih možnosti, ki jih ponuja ekonomija pozornosti, pa se je neodvisni kino znašel pred številnimi izzivi.

V sodelovanju z revijo Ekran in Slovensko kinoteko.

 

Fotografije

Duh panja El espíritu de la colmena

Víctor Erice

Poetični in alegorični celovečerni prvenec Víctorja Ericeja, posnet v zadnjih dneh Francove Španije, je eden najlepših filmov o moči kina.

Zapri oči Cerrar los ojos

Víctor Erice

V zgodbo o skrivnostnem izginotju filmskega igralca in v večplastno strukturo filma v filmu ujet svojevrsten poklon preteklosti in zgodovini filmske umetnosti.

Mestni kino 15!

Jesenska filmska šola: Kuriranje in skupnost: v zagovor neodvisnemu kinu

ponedeljek, 23. 10. 2023 / 17:00 / Dvorana

Predavanje Marka Cosgrova in Tare Judah. Potekalo bo v angleščini. Vstop je brezplačen. V sodelovanju z revijo Ekran in Slovensko kinoteko.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.