Danes je blagajna odprta od 14:30 do 20:00 (odpre se čez 09:55).
Metkina Kinoknjižnica

Metkina Kinoknjižnica

Direktorica Metka Dariš v februarju in marcu s polic naše Knjigarnice priporoča film Saint Omer (Saint Omer, Alice Diop, Francija, 2022), knjigo Richard McGuire, Tukaj (VigeVage knjige, Ljubljana, 2021) in izdelke z reprodukcijami filmskih plakatov Petra Kocjančiča.

V februarju in marcu s polic naše Knjigarnice priporočamo izbor direktorice Kinodvora Metke Dariš.

Film: Saint Omer (Saint Omer, Alice Diop, Francija, 2022)
Film, ki je na prvi pogled posnet kot sodna drama, pod površjem mirnih podob skriva globoka in mučna čustva. Zdi se preprost in izčiščen, povsem enostaven, a na ta način gledalca spusti tako blizu, da je na trenutke že skoraj nelagodno. Po ogledu se zaveš, česa vsega se je film dotaknil in kako se v subtilnosti skriva kompleksnost.

Knjiga: Richard McGuire, Tukaj (VigeVage knjige, Ljubljana, 2021)
Knjiga, strip, vizualni esej, spominska knjiga, »scrapbook« – vse to v še eni navdušujoči ediciji založbe, ki skrbi, da bo tiskana knjiga ostala nenadomestljiv predmet v naših življenjih. Poleg vizualne upodobitve, ki je podobno filmskemu potovanju, ponudi knjiga tudi taktilno doživetje, največjim fetišistom tiska pa bo tudi dišala.

Izdelki z reprodukcijami filmskih plakatov Petra Kocjančiča
V letu obletnic smo se z razstavo v naši galeriji poklonili tudi oblikovalcu in fotografu Petru Kocjančiču (1895–1986), ki je v prvem desetletju delovanja za tedanji kino Ljubljanski dvor oblikoval filmske plakate. Motive nekaterih plakatov smo – s prijaznim dovoljenjem hčerke oblikovalca – reproducirali na razglednicah, zvezkih in plakatih v manjših formatih.

Kinoknjižnica je projekt, v katerem ekipa Kinodvora priporoča knjige, dvd-ji in izdelki iz ponudbe Knjigarnice. Štafeto Kinoknjižnice si ekipa podaja vsake dva meseca. Vsi izdelki v izboru so na voljo v naši Knjigarnici, lahko pa jih naročite tudi preko spleta.

torek, 03. 10. 2023

V prodaji reprodukcije plakatov Petra Kocjančiča

V Knjigarnici Kinodvora so v prodaji reprodukcije izbranih plakatov Petra Kocjančiča, ki jih predstavljamo tudi na razstavi v naši Galeriji.

sobota, 23. 12. 2023

Darila s podobami Kocjančičevih plakatov

Reprodukcije plakatov, zvezki Zapisani filmu, platnene vrečke, razglednice s podobami filmskih plakatov slovenskega oblikovalca in fotografa Petra Kocjančiča so posvečeni stoletnici našega kina.

Saint Omer Saint Omer

Alice Diop

Francoska režiserka senegalskega rodu se potopi v kompleksen primer mlade priseljenke, obtožene detomora, da bi – kot pravi sama – spregovorila o nedoumljivostih materinstva in dala besedo nevidnim ženskam. Film je med drugim prejel veliko nagrado žirije in leva prihodnosti za najboljši prvenec na festivalu v Benetkah.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.