Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:00 (odpre se čez 12:07).
Podelili smo Kinotripovo nagrado na 30. LIFFu

Podelili smo Kinotripovo nagrado na 30. LIFFu

Kinotripova mladinska žirija je nagrado podelila filmu Medtem ko vas ni bilo režiserja Kena Loacha.

Članice žirije Uma Hajsinger, Iva Katušin, Nika Oblak, Eva Palčič in Nina Škerlep so podelitev nagrade v soboto, 23. novembra v Cankarjevem domu, pospremile z obrazložitvijo:

“Kinotripovo nagrado mladinske žirije podeljujemo filmu, ki nas je pretresel s svojo socialno občutljivostjo in močno družbenokritično noto ter se nas dotaknil s svojo človečnostjo. Film govori o problemih, s katerimi se soočajo številne družine danes in kar nas, mlade, na trgu dela čaka jutri, če kolesja izkoriščanja ne bomo ustavili. Nagrado tako prejeme film z močnim neposrednim sporočilom, ki mu je treba prisluhniti – to je film Medtem ko vas ni bilo.”

Film Medtem ko vas ni bilo bo na sporedu Kinodvora od 9. decembra dalje!

Kinotripove žirantke so si tudi letos ogledale pet nominiranih filmov, pripravile zanimive filmske uvode in dva pogovora s festivalskimi gosti. Po filmu Leto svobode so se pogovarjale z igralko Maj-Britt Klenke, po filmu Danska pa z režiserjem Kasperjem Runejem Larsenom.

Producent festivala LIFFe je Cankarjev dom.

Fotografije

sreda, 23. 10. 2019

Nominirani filmi za Kinotripovo nagrado na 30. LIFFu

Pet filmskih naslovov iz različnih programskih sklopov festivala ~ s filmskimi uvodi Kinotripovcev in dvema pogovoroma s filmskimi ustvarjalci.

Medtem ko vas ni bilo Sorry We Missed You

Ken Loach

Pretresljiva drama Kena Loacha se z lucidnostjo in človečnostjo loti še enega perečega problema sodobne družbe: prekarnega dela in njegovega pogubnega vpliva na družinsko življenje.

Kinotrip. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na Kinotripove e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih.