Danes je blagajna odprta od 09:00 do 20:10 (odprto še 05:43, tel: 01 239 22 17).
Nominirani filmi za Kinotripovo nagrado na 30. LIFFu

Nominirani filmi za Kinotripovo nagrado na 30. LIFFu

Pet filmskih naslovov iz različnih programskih sklopov festivala ~ s filmskimi uvodi Kinotripovcev in dvema pogovoroma s filmskimi ustvarjalci.

30. Ljubljanski mednarodni filmski festival

Med 13. in 24. novembrom

Na posameznih projekcijah nominiranih filmov bodo Kinotripovi žirantje poskrbeli za zanimive uvode. Po Kinotripovih projekcijah filma Danska in Leto svobode sledita tudi pogovora s filmskimi ustvarjalci.

NOMINIRANI FILMI:

Danska Danmark
Kasper Rune Larsen, Danska, 2017

Prvenec danskega režiserja nam brez obsojanja in s spoštljivo bližino nariše realističen portret mladosti v trenutku pomembnih življenjskih odločitev. Norge s prijatelji živi samo za tukaj in zdaj, ko pa mu šestnajstletna Josephine pove, da je noseča, se odnos med njima korenito spremeni. Medtem ko Norge upa, da bo Josephine lahko pomagal, da opravi splav, mu ona ne pove resnice – da je bila noseča, še preden sta se spoznala. Napovednik filma – tukaj.

Kinotripova projekcija filma Danska bo v soboto, 23. novembra ob 15.00. Z nami bo režiser filma Kasper Rune Larsen. 

Leto svobode Das freiwillige Jahr
Ulrich Köhler, Henner Winckler, Nemčija, 2019

Jette se na predlog očeta Ursa prijavi za prostovoljsko delo v Južni Ameriki. A ideja o odhodu ji vedno manj diši, saj bo morala zapustiti fanta Maria. Tik pred odhodom se namesto na letalo za Kostariko skrivaj zateče v prikolico Mariovih staršev.

Kinotripova projekcija filma Leto svobode bo v torek, 19. novembra ob 16.15. Z nami bo glavna igralka filma Maj-Britt Klenke. 

Medtem ko vas ni bilo Sorry We Missed You
Ken Loach, Velika Britanija/Francija/Belgija, 2019

Ricky, Abby in njuna dva otroka, starejši najstnik Sab in mlajša deklica Liza Jane, živijo v najeti hiši v Newcastlu. Čeprav starša delata vedno več, nekega dne ugotovita, da si nikoli ne bosta mogla privoščiti lastnega doma. Ricky se zato loti novega posla in začne za večje podjetje dostavljati pošiljke na dom. Delavce, kakršen je Ricky, nova, krasna prihodnost zapeljivo vabi v svoj objem, medtem pa začnejo v njegovi delovni odsotnosti naraščati napetosti med družinskimi člani. Napovednik filma – tukaj.

Mlečni zobje Babyteeth
Shannon Murphy, Avstralija, 2019

Milla je resno bolna najstnica, ki se noro zaljubi v dilerja Mosesa. Ko dekle v nepričakovani ljubezni najde novo voljo do življenja, se stvari zapletejo, saj dotedanja moralna pravila zletijo skozi okno. Nekaj, kar se je sprva zdelo kot katastrofa, zdaj postane zgled, kako hvaležni moramo biti za vsak trenutek tega čudovitega kaosa, ki mu rečemo življenje. Napovednik filma – tukaj.

Monos Monos
Alejandro Landes, Kolumbija/Argentina/Nizozemska/Danska/Švedska/Nemčija/Urugvaj/ ZDA, 2019

Utopičen pustolovski triler, zasnovan kot študija odraščanja sredi vojaško hierarhičnih odnosov, temelječih na prevladi moči. Osem mladostnikov živi na samotnem pogorju kot paravojaška skupina pod vodstvom skrivnostne Organizacije. Njihova edina naloga je, da skrbijo za kravo z imenom Shakira in ujeto ameriško zdravnico. A po nesrečnem naključju je njihove brezskrbnosti čez noč konec, saj so se prisiljeni umakniti globoko v džunglo. Napovednik – tukaj.


Kinotripovo mladinsko žirijo sestavlja pet članic 4. Kinotripovega filmskega kluba, ki so sodelovale pri zasnovi in izvedbi 4. mednarodnega filmskega festivala Kinotrip: Uma Hajsinger, Iva Katušin, Nika Oblak, Eva Palčič in Nina Škerlep.


Producent festivala je Cankarjev dom.

sreda, 06. 11. 2019

Kinotripova pogovora s filmskima gostoma na 30. LIFFu

Kinotripovci se bodo pogovarjali z glavno igralko filma Leto svobode Maj-Britt Klenke, z nami pa bo tudi režiser filma Danska Kasper Rune Larsen.

Klub Kinodvor - ponudba za mlade

Članstvo v Klubu Kinodvor prinaša poleg znižane cene vstopnic tudi številne druge ugodnosti. Mladim do 25. leta pa še vabilo na odprtje festivala Kinotrip. Članarina za mlade – 20 evrov.

Kinotrip. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na Kinotripove e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih.